Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Jeger Arnvid Andersen hadde angina
Men nå er elgen utrygg igjen

EN GLAD LAKS: Arnvid Andersen fra Straumen ble helbredet fra angina for fem år siden, og har gått mange mil på jakt- og fisketurer siden.
Ingenting er så herlig som milevis jakting etter elg, ryper og småvilt, synes Arnvid Andersen (66) fra Straumen i Nordland. I 1995 fikk han angina, og tenkte børsa kanskje måtte legges på hylla for godt. Men så fikk han forbønn hos Svein-Magne.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Arnvid lever i natru-eldorado og trives godt på Straumen, like ved Fauske. Den dagen jeg snakket med ham, begynte han dagen på isen klokken seks om morgenen for å se om det nappet. I løpet av høsten og vinteren har han vært åtte ganger på rypejakt i fjellområdet Siso.

– Jeg tåler lite å være i ro, det ligger til familien. Pappa var også sånn, forteller han på sin brede nordlandsdialekt.

Men en tid så det ut som om livet var parkert for Arnvid. En sterk angina hindret ham i å delta på jakt, og enhver fysisk belastning ble et smerte-mareritt istedenfor ren livsglede. Det så mørkt ut, for Arnvid er ikke typen som sitter i en stol og ser i veggen.

Mirakel-mannen

– Sannheten lå alltid der i bakhodet og plaget meg. Jeg så for meg en framtid hvor jeg ikke kunne være aktiv som før. Det var bare det at hele min personlighet er aktiv, så stillesitting blir døden i gryta for meg.

Selv om han ikke er personlig kristen, søkte han hjelp hos Svein-Magne. Etter å ha gått i ett år med redusert yteevne og stadige brystsmerter, dro han til Fredrik og Mildrid Unosens hjem på Sundby i Saltdal for å få forbønn. Her pleier Svein-Magne å ta imot syke flere ganger i året.

– Jeg visste at det var hjelp å få gjennom forbønn, for det hadde jeg opplevd før. Men det var likevel spesielt å dra dit. Han er et mirakel, hele mannen, spør du meg. Svein-Magne la sine hender på meg og bad om at Gud skulle åpne de tette blodårene i hjertet.

Bedre og bedre

Vel hjemme på Strømdal i Straumen igjen bestemte Arnvid seg for å gjøre noe drastisk. Han tok all angina-medisinen, Nitroglycerin og Adalat Oros, og skylte alt sammen ned i do.

- Det var så deilig, for jeg hadde hatt bivirkninger av dem. Og dessuten ble jeg bare bedre og bedre av anginaen. Etter en tid kunne jeg utfolde meg fritt ute i naturen igjen.

- Det var så deilig, for jeg hadde hatt bivirkninger av dem. Og dessuten ble jeg bare bedre og bedre av anginaen. Etter en tid kunne jeg utfolde meg fritt ute i naturen igjen.

Men selv om symptomene forsvant, hadde Arnvid alltid en tanke på anginaen når han la ut på tur.

Takknemlig jeger

– Jeg tok en nitro dersom det var veldig kaldt og jeg skulle gjøre noe kroppsarbeid. Men jeg trengte det aldri, ville bare forsikre meg om at jeg ikke fikk de plagsomme smertene igjen. I fjor vår skulle jeg ut og fiske laks, så jeg tok meg en halv nitro før jeg dro. Det ble min siste noensinne. Det var som om hodet holdt på å eksplodere, så den trengte jeg absolutt ikke, ler han.

Etter jul har han hogd fire favner ved og båret dem på ryggen de 250 metrene hjem til vedskjulet. Nå ligger det enda en forsyning og venter på hjemkomst, så det mangler ikke på aktiviteter hos den spreke straumen-væringen. Han er veldig takknemlig for bønnesvaret han fikk.

– Du kan trygt si det slik at jeg har fått livet tilbake, det er jamen mye mellom himmel og jord som jeg ikke forstår. Og når jeg får Legedom i posten, leser jeg og kona bladet fra perm til perm. Det er interessant stoff, sier han og kaster et fornøyd blikk bort på børsa si.

Hogger ved igjen: Endelig kan Arnvid Andersen hogge sin egen ved i skogen.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15