Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Rune Larsens far helbredet:
Kreften sporløst forsvunnet

INGEN SPOR AV KREFT: Da legene på Haukeland Sykehus opererte Joakim Larsen den 25. februar i fjor, fant de ingen spor igjen etter kreft i bukspyttkjertelen. Elsa ringte Svein-Magne under inngrepet. FOTO: PRIVAT
Med livet som innsats samtykket Joakim Larsen (80), TV-kjendisen Rune Larsens far, i å la seg operere på Haukeland Sykehus i fjor. Legene mente å ha påvist kreft i bukspyttkjertelen. Men da de åpnet opp, var kreften sporløst forsvunnet.

Tekst: Linda Helén Haukland

Ved juletider i 1999 ble familien Larsen i Bergen rammet av en tragedie. Den ellers så spreke Joakim (80) tok av seg 18 kilo, var slapp og ikke til å kjenne igjen. I sin ungdom var han aktiv både i fotball og friidrett, og i 1938 ble han vestlandsmester i boksing. Familien var vant til å se ham i storform på vei opp de tunge bakkene på Sandvik-fjellet, men nå var det bare skyggen igjen av ham. Julematen, som ellers om årene hadde gått ned på høykant, ble liggende igjen på tallerkenen. Kona Elsa (79) var bekymret. I januar i fjor ble han innlagt på Haukeland Sykehus, og der gjennomgikk han utallige prøver. Legene var i villrede, og tre ganger måtte han lide seg gjennom gastroskopi-prøven (slange gjennom halsen ned i magen).

Med livet som innsats

– Jeg var i veldig dårlig form, men heldigvis var familien flinke til å være sammen med meg i denne tunge tiden. Det verste var å ikke få vite noenting om hva som feilet meg.

I midten av januar tok legene røntgen av magen hans, men først i februar ble han innkalt på den svenske doktor Sandbergs kontor for en samtale.

– Hva tror du det er som feiler deg, spurte han litt mutt.

– Etter symptomene å dømme er det kreft, sa Joakim og ventet spent på hva legen ville si.

– Ja, vi har funnet en veldig stygg flekk på bukspyttkjertelen din. Det er veldig alvorlig, og er sannsynligvis kreft. Tre av legene her mener operasjon er for risikabelt, men jeg og doktor Horn mener du kan opereres siden du er i så god fysisk form. Men vi kan ikke garantere at du vil overleve inngrepet, sa han alvorlig til Joakim.

– Værsågod, jeg stoler på dere, sett igang, svarte han tillitsfullt, og dermed var saken avgjort.

Legene målløse

Fru Larsen var naturlig nok full av omtanke for sin kjære mann. Før Joakim ble innlagt, hadde hun ringt Svein-Magne og fått en salveduk som hun sendte med ham til sykehuset. Mens han lå på operasjonsbordet den 25. februar, ringte hun igjen.

– Nå må du be for Joakim, han ligger på operasjonsstuen og legene vet ikke om han overlever, sa hun fortvilet til Svein-Magne, som bad inderlig til Gud.

Inne på operasjonstua stod legene og måpet etter å ha åpnet opp og sjekket bukspyttkjertelen. Der fantes det ikke spor etter kreft igjen. De skjønte ingenting, for røntgenbildene hadde jo tydelig vist at her lå det en svulst.

En glad melding

Etter en liten stund kimet telefonen hjemme i Skytterveien, og Elsa grep røret. Det var legen som ringte.

– Nå kan dere sprette champagnen, for nå er alt over. Vi har ikke funnet antydning til kreft og skjønner ingenting, sa doktor Sandberg. Men det gjorde Elsa. Hun takket Gud og gledet seg stort. Sammen med sønnen Rune og datteren Eli tok de fram flagget og satte det ut på altanen i gledesrusen.

Et eventyrlig under

Etter en tid kom Joakim hjem igjen, og omlag to måneder senere var han i full vigør. Nå er de atten kiloene på plass igjen, og arbeidet som formann i pensjonistforeningen ved Haukeland Sykehus utføres med glans. Hver tirsdag er Joakim og Elsa på Kaffistova Ervingen for å treffe hans gamle idretts-kamerater fra Varegg IL, og er været godt, tar de seg gjerne begge to en tur opp til Sandvik-fjellet. Hele familien fryder seg over det som har skjedd.

– Det er makt i de foldede hender, ingen tvil om det. Dette som har skjedd kaller jeg et under – eller et eventyr, sier Joakim glad.

Elsa er også lykkelig over det som har skjedd.

– Det er Gud som har gjort underverker for oss. Tiden før operasjonen var forferdelig spennende, og vi må takke Gud hver eneste kveld for det Han har gjort. Du skal være takknemlig, du også, for helse og et klart hode, sier hun moderlig med en entusiasme som kun bergensere kan oppdrive.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15