Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Bok om Hamsun i ny utgave

MISJONSGAVE: Marianne Hamsun gir 50 av sin siste bok til MJL – til støtte for bygging av ti nye barnehjem i India.
Marianne Hamsun gir 50 av sin siste bok til MJL – til støtte for bygging av ti nye barnehjem i India

Vi traff Marianne en vårdag i 1997, i hennes hjem, i Sørvika ved Grimstad, et steinkast fra Nørholm, der hvor hennes svigerfar, Knut Hamsun, bodde. Hun hadde lest Kjell Hagens bok, Mirakelmannen – en biografi om mitt liv. Nå ville hun bli mer kjent med meg. Hun trodde på miraklenes Gud, og ville vite mer om dette spesielle emne.

Siden da har Solveig og jeg truffet henne med jevne mellomrom. For noen uker siden var vi på besøk hos henne i Grimstad. Det ble et kort intervju angående den nye boken hennes. Marianne selv ble frelst for 25 år siden. Hun var elev av Norges store kunstmaler, Henrik Sørensen, og modell for de såkalte «Marianne-bildene» som han malte.

Utgir bok om sitt liv

For sju–åtte år siden begynte hun å skrive ned noen tanker om livet sitt, men tenkte ikke på å utgi noen bok. Slik beskriver Marianne seg selv: «Jeg er ingen forfatter, men billedkunstner, litteraturelsker, personlig kristen og Hamsuns svigerdatter.»

Den fraværendes nærhet kom høsten 2010 på Licentia forlag. Her var fokuset satt på hennes svigerfar, men hun skriver også om sitt liv og om svigermor Marie og sin mann Tore, samt venner hun har møtt på sin vei gjennom et langt liv. Deriblant Solveig og meg.

Nå er Marianne Hamsun nettopp kommet ut med en utvidet bok av Den fraværendes nærhet, på eget forlag. Her har hun fått med mye nytt stoff og flere bilder.

«Den nye generasjon vet lite om Hamsun. I den siste boken ønsker jeg å gi et nærbilde av Knut Hamsun, og få frem at han ble en kristen,» sier Marianne. Dette kommer blant annet sterkt frem i et brev han skrev til sin datter Ellinor:

«Gå til din Gud i nød, fortell din broder Jesus Kristus hvor ondt du har det og bed den hellige Ånd om veiledning til å holde det ut. Du kan tro; jeg har erfart det selv, ellers ville jeg ikke råde deg til deg. (…) Ellinor, min snille og gode datter, du og jeg skal til det eneste sted hvor vi kan få hjelp.»

På side 123 og 124 i boken På gjengrodde stier forsvarer han frelsen og troen på Gud:

«Det er underet som skjer i oss av Guds nåde, det er ved hjelp av den Hellige Ånds veiledning at vi oppnår den faste tro og forvissning i vårt hjerte.»

Dette har Marianne tatt med i sin bok på side 270 og 271.

Kjøp boken – støtt bygging av barnehjem. Marianne Hamsun er svært interessert i at MJL skal bygge ti nye barnehjem for 1000 foreldreløse barn i India: «Barn som er i nød, ligger sterkt på mitt hjerte. Selv har jeg vært i India og i Nepal. Jeg gir 50 bøker av min nye bok til Misjonen Jesus Leger. Pengene som kommer inn gjennom salg av boken, skal i sin helhet gå til bygging av barnehjem i India.»

ANMELDELSER AV BOKEN

«Den fraværendes nærhet byr på mange fine lesestunder. Boken er skjønnsomt illustrert også pr. Marianne Hamsuns vare pennestrøk.»

Terje Stemland, Aftenposten

«Dette er en fin collagebok. Marianne Hamsun risser og nesten maler i melankoli nærportrett av mennesker hun har møtt - ordakvareller. En vakker og leseverdig bok.»

Martin Mag, Friheten

«Han kommer inderlig nær oss i denne boken. Her får vi nyanserte nærbilder av nobelpris-forfatteren.»

Anne G. Lindstrøm, ABCNYHETER.NO

«Marianne Hamsuns bok kan være en påminnelse om at vår menneskelighet måles i møtet med dem som er annerledes eller dømmes som svikere.»

Alf Kjetil Igland, VG

Jahn Otto Johansen skrev i Vårt Land i sommer følgende anmeldelse:

«Under all min tid i Russland har jeg møtt mennesker som leste ham (Hamsun) nesten slik gammeltroende leste Bibelen. Slik er det fortsatt. (…) Jeg håper vi skal få hennes bok ut på både russisk og tysk. I mellomtiden kan vi i Norge glede oss over hennes kunstneriske collage som gir en helt annen leseglede enn mange av de bøker som kommer ut under den litterære innkjøpsordning, men aldri blir utlånt på bibliotekene og kasseres etter et par-tre år.»

Boken kan kjøpes direkte fra MJL for

kr 350,– (inkl. frakt). Tlf.: 381 500 50.

Den kan også kjøpes fra Birkeland Trykkeri for kr 350,– (inkl. frakt).

Tlf.: 37 28 01 00


Publisert:
2013-11-19


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 5 - 2013

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15