Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Sterk helbredelses-strøm på "The River"

MS I RETUR. Her løfter Arne Holt fra Stokke bena sine for første gang på to år. I tillegg ble synet godt under forbønnen, og problemene med tretthet bedret seg betraktelig. Nå definerer han MS som "Muligheter Skapes".
Det ble fest da Svein-Magne besøkte The Rivers sommerkonferanse på Gjennestad Gartnerskole like ved Tønsberg. Sterke helbredelser skjedde, og ikke minst jublet folk i salen da ti personer ønsket å ta imot Jesus. Ryktene går enda om undrene som skjedde i forbønnskøen.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

The Rivers sommerkonferanse på Gjennestad Gartnerskole var allerede godt i gang da Svein-Magne og Solveig kom dit den 11. juli for å delta på kveldens møte. The River er en nylig oppstartet menighet i Tønsberg, som også driver en bibelskole med samme navn. De vakre uteområdene på Gjennestad med blant annet Bibelhagen som besøkes av rundt 4000 personer årlig, dannet en herlig ramme rundt arrangementet. Under kveldsmøtet var det som om salen kokte, responsen i form av klapping og halleluja-rop kom nesten før Svein-Magne rakk å avslutte poengene sine.

- Denne friheten vil vi ha, og den har vi betalt for, sa Rolf Auke da han reklamerte for The Rivers bibelskole før den amerikanske kvinnelige evangelisten Haven Peck framførte en fantastisk vakker dans framme ved scenen.

To ben

- Gud kan gjøre hva som helst, hvor som helst, når som helst, med hvem som helst - hei, det var så bra sagt at det nesten burde stått i Bibelen, åpnet Svein-Magne friskt og høstet latter fra salen. Han forkynte sterkt om at Jesus helbredet de syke mens han var på jorden.

- Hele 16 steder i evangeliene står det at han helbredet en mengde folk, og i fem av disse står det at han helbredet uten å være i en forkynner-situasjon, sa han og oppfordret de kristne til å begynne å leve ut kristenlivet.

- Dersom vi serverer et evangelium som bare er ord, halter det. De gode nyhetene trenger to ben å gå på, først frelse og deretter helse. Da når evangeliet ut til mange flere, sa han engasjert.

GUD GJENOPPRETTER:
Bikic Ferid fra Vest-Bosnia ble helbredet for skader han pådro seg da han ble utsatt for tortur i fengselet hvor han satt under krigen i hjemlandet på begynnelsen av 90-tallet.

Framskreden MS

Det ble enda mer jubel fra salen da ti hender kom opp under frelsesinnbydelsen, som tegn på at de ønsket å ta imot Jesus. Så bad Svein-Magne for alle under ett til helbredelse, og mens han bad, fikk en mann fra Tønsberg et syn.

- Jeg så ild som kom ned over Svein-Magne og som spredte seg videre ut til området her, fortalte han litt senere på kvelden.

Med kølapp nummer fire satt Arne Holt (47) fra Stokke litt senere til venstre for scenen og ventet på personlig forbønn. I 1994 fikk han diagnosen Multiple Sklerose, og sykdommen hadde utviklet seg så langt at han nå satt i rullestol og hadde svekket syn som følge av betennelse på synsnerven.

Forbauset kone

I taket rett over ham hang lysarmaturen han hengte opp før han måtte slutte i jobben som vedlikeholdsarbeider på Gjennestad for fire år siden. De minnet ham om tiden da han hadde krefter i bena til å gå.

- Det er noe godt ved denne mannen, sa Svein-Magne etter å ha bedt for ham. Plutselig skjer det noe forunderlig. Arne begynte å løfte føttene opp fra fotbrettet på rullestolen. Folk stimlet til for å se. Under møtet måtte hun flytte bena hans i ulike stillinger, og mannen hennes kunne ikke engang bevege tærne før forbønnen.

- Det der har han ikke gjort på to og et halvt år, og da var det på grunn av at han hadde fått en kortisonsprøyte, utbrøt kona Gerd Marlen som hadde stått litt lenger borte og sett på.

Stadige framskritt

Vel hjemme på Stokke kan de begge konstatere at noe stort har skjedd med føttene, og den 25. juli klarte han for første gang på minst et halvt år å reise seg opp og stå. I tillegg ble synet så bra at han ikke lenger trenger briller for å lese i avisa, og plagene med trøtthet (fatiqe) som følge av sykdommen, ble mye mindre.

- Jeg er optimist, og merker stadige framskritt, sa han til Legedom da vi kontaktet ham en tid etter møtet.

- Dette er helt utrolig, og det er vanskelig å finne ord. Du kan si det slik at jeg har ikke glemt Svein-Magne. Han er en grepa kar!

Et Guds under

Onsdag den 20. september i år hadde Arne time på Nevrologisk avdelign ved Sentralsykehuset i Vestfold. Nevrologen som tok imot ham, har fulgt sykdomsutviklingen hans siden 1994, og vet mer enn noen annen om tilstanden hans. Da Arne løftet bena, klarte han ikke å skjule sin forbauselse.

- Han kikket fælt på meg og sa at det ikke fantes noen legevitenskapelig forklaring på at jeg plutselig kunne løfte bena mine. Jeg fortalte om forbønnen, og da nikket nevrologen og sa:

"Ja, dette må vi la sortere under et Guds under". "Flott!" sa jeg, for da var vi enige!

Energisk hopping

En kvinne i salen hadde vært lei for at hun måtte reise helt til utlandet for å få se mirakler, men nå kom hun på bedre tanker og frydet seg stort.

Sara Elise Stjernström (8) fra Husøysund falt ned trappen hos venninnen kvelden før møtet, og kom på to krykker frem til Svein-Magne med smertefull og hoven venstrefot. Mamma Inger-Lise, som er Svein-Magnes søskenbarn, så på mens datteren fikk forbønn. En stund senere kunne Sara Elise gå uten smerter. Da de skulle til cafeteriaen etterpå, sprang hun og hoppet energisk av glede over å endelig kunne bruke begge føttene. Kun et blåmerke vitnet om hva som skjedde kvelden før.

Himmelsk operasjon

Per Olav Carlsen (51) fra Utvik fikk forbønn for en prolaps i korsryggen som hadde plaget ham i nesten 20 år. Svein-Magne la hånden sin på ryggen og bad, og dermed forsvant smertene.

- Dagen etter møtet våknet jeg og var helt øm på begge sider av ryggsøylen i korsryggen, akkurat som om jeg var nyoperert, fortalte Per Olav til Legedom etter kampanjen. Legene hadde tilbudt ham operasjon, men han takket nei og fikk oppleve et himmelsk inngrep istedet.

Guddommelig strøm

Bikic Ferid (55), opprinnelig fra byen Prijedor i Vest-Bosnia, hadde en trist historie å fortelle. Han ble mishandlet under krigen som herjet der fra 1990 til -92, og fikk alvorlige skader etter to og et halvt år i fengsel. Da han kom til Norge, begynte han å lese i sin avdøde kones Bibel og ble frelst. Kona ble mishandlet til døde under krigen. Nå ønsket Bikic å bli helbredet, og spesielt smertene i ryggen etter harde slag, og krampene i bena var plagsomme.

- Jeg kjenner en guddommelig strøm som går gjennom meg, fortalte han mens Svein-Magne bad.

Alle fikk forbønn

Smertene i ryggen forsvant, og Bikic har ikke hatt kramper i bena siden. Styrken i bena er også kommet tilbake slik at han har kunnet kaste en av krykkene sine, og nå kan han også stå uten problemer.

Da klokken begynte å nærme seg tretallet om natten, kom tidligere sjømannsprest Hans Jacob Frøen og kona Thora Margrethe fram til Svein-Magne. Det var tydelig å se at de tre trivdes i hverandres nærvær. Litt senere kunne Pedersen forlate møtet som siste mann, for da var alle som ønsket forbønn blitt betjent, slik Auke lovte i sommer-nummeret av nyhetsbrevet sitt, Doxa.

GLADE SØSKENBARN: Sara Elise Stjernström (8) fra Husøysund kunne levere tilbake krykkene sine etter møtet med Svein-Magne. Mamma Inger-Lise er Svein-Magnes søskenbarn.

SOM NYOPERERT: Per Olav Carlsen fra Utvik ble helbredet for prolaps i ryggen, og våknet neste morgen med en følelse av å være nyoperert.

Publisert:
2003-07-03


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 4 - 2000

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15