Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Ansikt til ansikt med 320 barn
på barnehjemmet i India

Den 22. februar i år satte vi igjen kursen mot India. Vi hadde tre punkter på programmet: Besøke vårt barnehjem i den urolige staten Orissa, dernest – motta en doktorgrad i teologi, og til sist: undervise på det teologiske seminaret og tale på møter.

Tekst: Svein-Magne Pedersen
Foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Flyet landet i Chennai hvor vi skulle møte lederne i stiftelsen Sharing Hands Trust. Noen timer senere på dagen skulle vi ta flyet nord mot staten Orissa – der 16.000 kristne var blitt drept av radikale hinduer i 2007 og 2008. Disse grusomheter etterlater mange foreldreløse barn. Her har Misjonen Jesus Leger og Misjonens Venner kjøpt et barnehjem og skal i nærmeste fremtid bygge ni barnehjem til. Jeg mottok nettopp en telefon hvor en venn av meg forteller at nå er de klare til å sette i gang bygging av barnehjem nr. to!

Sharing Hands leder, pastor Kingsly Lazarus, tok oss med til Orissa. Vi landet med fly i naboprovinsen. Derfra kjørte vi med bil inn i den urolige staten Orissa. Hadde vi tatt fly til Orissa, ville vi nok ha fått problemer med hinduene og blitt stanset på flyplassen. Derfor kjørte vi landeveien inn i staten. Det gikk uten noen problemer.

Da vi kom til barnehjemmet, sto barna stilt opp på rekke og rad ute på den store gårdsplassen. De smilte og klappet til oss. En etter en kom de frem til oss og hilste. Før hadde vi hørt at det var 200 barn på barnehjemmet, men nå hadde det vokst til 320! Nøden er så stor i dette området hvor det vrimler av foreldreløse barn, at lederne på barnehjemmet ikke har kunnet si nei til barn uten foreldre, mat, klær og hjem. Dessuten kom noen ledere fra et muslimsk barnehjem og fortalte at de skulle legge ned barnehjemmet sitt. De var villige til å gi sine barn til vårt barnehjem. Dermed ble det 40–50 flere barn. Og nå er det altså 320 på det ene barnehjemmet.

Vi tok en titt på rommene på barnehjemmet. Det eneste hvert barn eier er en kasse med noen klær og eiendeler og et pledd. De ligger alle på harde betonggulv med bare et tynt pledd under seg. Det er veldig vondt å sove på en slik måte. Men vi har planer om å hjelpe dem. Prisen på en køyeseng ligger på 600 kroner. For 100.000 kroner kan vi få kjøpt senger nok til alle barna. Ingen av oss ville ha kunnet ligge på et hardt betonggolv med bare et tynt pledd under oss. La oss hjelpe dem med innkjøp av senger til alle barna!

Hvert av disse barna har sin egen historie. 180 av de 320 barna kan ikke huske hvem foreldrene var. De var så små da de ble revet bort fra dem med vold og drap. De sitter igjen med et gnagende tomrom: Hvordan så pappa og mamma ut? Hvem var de? Men på barnehjemmet får de kjærlighet, varme og godhet fra 35 medarbeidere. Alle arbeiderne har gått på Sharing Hands Trusts bibelskole i Chennai.

I kveldingen hadde de oppvisning med sang og dans. De var utrolig flinke! Vi var imponert over hvor godt de var blitt tatt vare på av lederne. Men hver har sin egen historie. Lederne fant frem til ei jente på fem–seks år. Hun var fra byen hvor barnehjemmet lå. Hennes far var bundet i en overtro som sa at hvis det første barnet var et jentebarn, ville forbannelse komme over ham. Derfor hadde han planer om å drepe datteren sin. Da moren skjønte at det var fare på ferde, kom hun med jenta si til barnehjemmet og spurte om ikke de kunne overta ansvaret for datteren. Det kunne de. Det var rørende å sitte på huk og holde armen rundt den vesle uskyldige jenta. Hvordan følte hun det å bli avvist av sine foreldre? Det måtte være grusomt. Se bilde av henne på side 12.

Doktorgrad. Lederne av en indisk sammenslutning av 1472 kirker i landet, samt ledere fra flere tusen andre kirker fra hele verden, hadde bestemt at de ville gi meg en æresdoktorgrad i teologi (Doctor of Divinity). Bak den sto også 23 teologiske høyskoler i India. Biskop Ebi Edwards Inatimi fra England kom til India for å overrekke meg doktorgraden og for å ordinere meg under deres organisasjon. 25 indiske pastorer ble ordinert og tre utenom meg mottok også en doktorgrad. For meg var det en stor opplevelse å bli anerkjent av denne verdensomspennende kirkelige organisasjonen etter å ha virket som predikant i 39 år.

Jeg underviste også på det teologiske seminaret på dagtid og talte til mange millioner som fulgte med på et av møtene over den kristne TV-stasjonen J TV’s sendinger. Vårt program «Miraklet er ditt» går hver fredag og lørdag over 48 land i Østen, Midt-Østen samt Sør-Europa – via J TV. På et av møtene ble flere frelst – og omtrent alle som jeg ba for, ble helbredet!


Publisert:
2012-10-23


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 2 - 2012

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15