Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Forkynner for flere hundre millioner gjennom indisk TV

PARTNERE: Israel Jebaraj er grunnlegger og direktør av J TV, og Kingsley Lazarus er styremedlem i kanalen. De setter pris på samarbeidet med Svein-Magne Pedersen.
Gjennom TV-programmet «Miraklet er ditt» når Svein-Magne Pedersen ut med evangeliet til mennesker over hele Asia. Målinger tyder på at seerantallet strekker seg opp mot en halv milliard, og tilbakemeldingene strømmer inn fra mange land.

Tekst og foto: TOR-BJØRN NORDGAARD

Svein-Magne Pedersens drøm om å nå hele verden med evangeliet gjennom TV er nå i ferd med å gå i oppfyllelse. Fra april har hans program «Miraklet er ditt» blitt sendt to ganger i uken på den indiske kristne TV-kanalen J TV. Da Svein-Magne besøkte India i juni, fikk han selv se det topp utstyrte hovedkvarteret til kanalen, som ligger midt i filmproduksjonsstrøket i sentrum av den sør-indiske byen Chennai.

Når langt ut

Det er bare ett år siden J TV ble startet, men allerede har kanalen lyktes med å nå svært langt ut. Fra taket på bygningen sendes signaler ut til de to vidtrekkende satellittene Asia Broadcast Satellite og Insat 4A, som formidler sendingene til 48 land over mesteparten av Asia, hele Midtøsten, samt deler av Nord-Afrika og Europa. I India når J TV ikke bare ut til alle som har parabol, men også til 68 millioner husstander som har kabel-TV.

Gjennom et samarbeid med den amerikanske kristne satellittkanalen Trinity Broadcasting Network har J TV dessuten delt ut gratis parabolantenner til hele 750.000 husstander i India. Disse antennene er stilt inn slik at seerne kun får inn kristne sendinger.

På en vanlig dag mottar hovedkontoret til J TV omlag 700 henvendelser fra seere som har bønnebegjær, som vil bli frelst, eller som har andre tilbakemeldinger til kanalen.

På et statsdrevet sykehus i den indiske byen Vellur har ledelsen ordnet det slik at TV-apparatene er innstilt på J TV døgnet rundt over hele sykehuset, fordi de opplever at dette gjør godt for pasientene.

I et indisk fengsel har fengselsdirektøren fortalt at de har kjøpt inn tolv TVer for at de 5.000 fangene skal kunne se på J TV. Dette skjedde etter at direktøren ble frelst på et evangelisk møte.

Populært program

«Miraklet er ditt» har i løpet av kort tid blitt et av kanalens mest populære program, kan ledelsen i J TV fortelle.

– Vi har ikke ord for å få sagt hvor takknemlige vi er for det du gjør for Asia, sier pastor Kingsley Lazarus til Svein-Magne. Han er en av de fem lederne som utgjør styret i kanalen. Seertallene på kabelnettverkene er konkret målbare. I det tidsrommet Svein-Magnes program sendes på fredagskveldene, har målingene vist at opp til 50 millioner husstander har vært stilt inn på J TV. Programmet sendes i tillegg lørdag ettermiddag, og da har målingene vist at over 20 millioner har sett på. Om man regner med at det bor fire personer i hver husstand, vil det bety at opp mot 280 millioner mennesker ser programmet ukentlig via kabel-TV i India. Og de som bruker kabel-TV utgjør under halvparten av det totale antallet potensielle seere i landet, da resten kan få inn kanalen via parabol. I tillegg kommer alle seerne i resten av Asia. Tallenes tale gir altså grunn til å tro at programmet blir sett av en halv milliard mennesker i Asia hver uke!

Mange tilbakemeldinger

«Miraklet er ditt» går på lufta i beste sendetid hver fredag kveld, med reprise lørdag ettermiddag. De samme programmene som sendes på Visjon Norge dubbes til tamil, som er et av de utbredte språkene i India, og tekstes til engelsk. Da Svein-Magne møtte ledelsen i kanalen, hadde programmet vært på lufta i syv uker. Allerede fra starten strømmet tilbakemeldingene på, kunne de fortelle.

– Hele tiden ringer folk og forteller at de har blitt frelst eller helbredet, eller bare for å si at de setter pris på programmet. Noen ganger har vi satt inn ekstra repriser av enkelte programmer fordi folk har ringt og etterspurt det, forteller Kingsley Lazarus.

– Det som gjør at programmet fenger så mange, er at de får se at mirakler ikke bare kan skje her i India, men at det også skjer i Vesten. Det inspirerer dem, og bygger troen deres, fortsetter han.

Seere i mange land

Tilbakemeldingene kommer fra folk over hele India, men også fra land som Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Pakistan, Russland og De forente arabiske emirater.

– Det er så interessant å se på denne europeeren på J TV, sa en mann fra Lahore i Pakistan.

– Vi er en gruppe lærere i skolen i Russland som pleier å se på programmet sammen. Det er så interessant å høre at han snakker et annet språk, samtidig som jeg kan forstå innholdet på grunn av tekstingen, fortalte en seer fra Russland.

– Jeg har gjort mine slektninger i Dubai oppmerksomme på dette programmet, så nå ser de også på det, fortalte en mann fra byen Punei i India.

J TV har en visjon om å bli en global kanal, og håper å snart kunne ekspandere til også å sende over hele Afrika og Europa.

TIL HIMMELS: Fra disse to parabolantennene, via masten lenger borte, sendes signalene til to store satelitter som kan tas inn av TV-seere i 48 land i Asia, Midtøsten og Nord-Afrika.

SVEIN-MAGNE PÅ TAMIL: «Miraklet er ditt» tekstes på engelsk av medarbeidere i Norge, og dubbes til tamil i studioet til J TV. Fra dette rommet sendes programmet på lufta.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15