Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Hjerteoperasjonen avlyst etter forbønn

Helbredet: Bønn reddet livet til Egil Arne Myhre.
FOTO: TOR-BJØRN NORDGAARD
Det så dramatisk ut for Egil Arne Myhre (65) da han i all hast ble innkalt til hjerteoperasjon på grunn av tette blodårer i sommer. Men dagen før operasjonen fikk han forbønn av Svein-Magne Pedersen.

Tekst: Tor-Bjørn Nordgaard

Egil Arne Myhre er pensjonert lærer og bor i Tromsø. I juni i år gikk han til fastlegen sin fordi han følte seg trøtt og uvel, hadde vondt i brystet, og beina var blitt hovne som tømmerstokker. Fastlegen sendte ham videre til undersøkelser ved Tromsø indremedisinske senter, hvor legene gjennom blodprøver påviste at han hadde flere tette blodårer til hjertet. Det hastet å få gjort noe med dette, og han ble innkalt til Universitetssykehuset i Tromsø allerede en uke etterpå – foran den ordinære køen. Der skulle han først gjennomlyses med ultralyd for å få kartlagt nøyaktig hvilke årer som var tette, og dagen etter skulle han opereres. En slik operasjon ville være langt fra ufarlig. Siden han gikk på blodfortynnende medisiner, sto han i fare for å blø i hjel bare ved små blødninger. For omtrent fire år siden skiftet han ut fire årer og fikk en mekanisk hjerteklaff under en operasjon på Feiring.

Til Tromsø for å be

Nå hadde det seg slik at Egil Arne Myhres sønn, Ørn, var forlovet med Anniken Pedersen, datteren til Svein-Magne og Solveig Pedersen, og de planla bryllup i oktober. Når hjerteproblemene dukket opp, var det usikkert om Myhre ville leve lenge nok til å få oppleve bryllupet. Svein-Magne ønsket å be for ham, og tok turen ens ærend fra Vennesla til Tromsø for å gjøre det. Da skjedde miraklet.

Egil Arne Myhre hadde time til ultralydundersøkelse på sykehuset klokken 14 dagen før den planlagte operasjonen. Klokken 11 landet flyet som hadde med seg Svein-Magne, tidsnok til at det ble forbønn hjemme hos ekteparet Myhre.

– Jeg kjente en varme som spredte seg innvendig fra hodet og ned i beina, og så begynte beina å riste. Jeg syntes jo det var merkelig, for man kan jo vanligvis kontrollere beina, men jeg kjente at noe foregikk, og var åpen for det, forteller Egil Arne.

– Her er ingen tette årer

Da Myhre like etterpå kom til sykehuset, fikk legen der en uventet overraskelse. Under ultralydundersøkelsen klarte han ikke å finne noen tette årer. Det var ikke tvil om at noen årer måtte ha vært tette, for blodprøvene var tydelige, men det var likevel ikke annet å gjøre enn å avlyse den planlagte operasjonen dagen etter, og heller innkalle Myhre til grundigere gjennomlysing et par uker senere.

Myhre fortalte legen om hva som hadde skjedd like før han kom til sykehuset.

– Svein-Magne Pedersen kjenner vi godt til, og vi har stor respekt for arbeidet hans, forteller Myhre at legen svarte.

– Det eneste vi ikke liker med ham, er at han tar pasienter fra oss. For når de har vært hos ham og blitt helbredet, så kommer de ikke tilbake til oss, spøkte legen, ifølge Myhre. Og helbredelsen var et faktum.

– Du har nå et hjerte som en 20-åring. Du kan måke snø eller springe maraton, så godt er hjertet ditt blitt, konstaterte legen. Da han kom tilbake to uker senere for å bli gjennomlyst, fikk han bekreftelse nummer to på at miraklet hadde skjedd. Han fikk satt inn en kanyle i blodårene hvor legene sprøytet inn kontrastmiddel og gjennomførte CT-undersøkelse. Dette pågikk i halvannen time, før de ga opp å finne noe galt.

– Du er helt sunn og frisk, det er ikke noe galt med deg, var konklusjonen også denne gangen. Hevelsen i beina forsvant også.

Hjerneslag

Men jubelen skulle bli kortvarig i første omgang. Mot slutten av juli fikk Egil Arne Myhre hjerneslag, og tilstanden var igjen dramatisk.

– En dag klarte jeg ikke å klemme tannkrem ut av tuben, og beina var som blylodd, forteller han. Pedersen var i Canada da dette skjedde, og fikk dermed ikke til å ta noen ny tromsøtur for å be for ham.

– Men bønn kjenner ingen geografiske grenser, konstaterer Myhre.

Til tross for et alvorlig slag, kom han raskt i form igjen, og allerede i september ble han vurdert som frisk nok til at han kunne få sertifikatet tilbake og kjøre bil igjen. Dette takker han Gud for.

Og 2. oktober ble det bryllup. Myhre gikk fortsatt med stokk da han kom til Kristiansand, hvor bryllupet skulle feires, men etter forbønn dagen før festen, ble beina stødige nok til at han kunne legge den bort før feiringen.

I samtale: Journalist Tor-Bjørn Nordgard i samtale med Pia og Egil Arne Myhre.
FOTO: ANDERS HAUKLAND

SLAPP HJERTEOPERASJON: Egil Arne Myhre slapp å gjennomgå en farlig operasjon, fordi han ble helbredet da Svein-Magne Pedersen ba for ham. De to er fedre til brud og brudgom som giftet seg i oktober, og bildet er tatt under bryllupsfesten.
FOTO: TOR-BJØRN NORDGAARD

Publisert:
2010-11-23


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 5 - 2010

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15