Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Kunstner med tro på helbredelse

GLASSMALERIER: I høst er Terje Grøstad travelt opptatt med å gjøre ferdig store glassmalerier som skal henges opp i Årnes kirke. Her forteller han om den møysommelige prosessen som ligger bak et slikt maleri.
— Jeg tror det betyr enormt mye at vi har mennesker som Svein-Magne Pedersen, som går i tro og ber daglig for syke mennesker. Det gir voldsomme resultater for mange. Man kan jo ikke lese i Bibelen uten å se at Gud har kraft til å helbrede.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Ordene kommer fra en av Norges mest erfarne billedkunstnere. Terje Grøstads kunst er å se i nesten tretti kirker fra Øyestad ved Arendal i sør til Havøysund i nord. Han har livnært seg av kunsten sin helt siden studietiden på femtitallet. Den allsidige kunstneren er kjent for både malerier, tresnitt og glassmalerier. Han har fått kongens fortjenestemedalje i gull og Telemark Fylkeskommunes kulturpris i 2001. At han snart passerer 83 år hindrer ham ikke fra å være i full vigør med store prosjekter i sitt atelier i Flatdal i Telemark.

— Jeg blir aldri pensjonist, så lenge hodet ikke svikter og jeg ikke blir invalid, smiler billedkunstner Terje Grøstad.

Fikk forbønn

I 2003 stiftet Grøstad første gang personlig bekjentskap med Svein-Magne Pedersens tjeneste, da evangelisten hadde møter i Seljord, som er nabobygda til Flatdal.

Da han ba for meg, kjente jeg den enorme varmen han hadde i hendene sine, forteller han. Da han så fikk høre om Misjonen Jesus Legers byggeprosjekt, tok han kontakt, og inviterte Svein-Magne og Solveig Pedersen på besøk. Han ville gjerne bli mer kjent med arbeidet, og han ville velsigne det nye senteret med noen av sine bilder.

Glassmalerier

Mellom Telemarks fjell og daler har Terje og Synnøve Grøstad bygget opp hjemmet sitt, i naturomgivelser av det maleriske slaget. Ved siden av bolighuset står atelieret, hvor Terje tilbringer arbeidsdagene. Om sommeren er atelieret åpent for besøkende, og forbipasserende kommer innom for å se på kunsten hans, og kanskje kjøpe et bilde. Atelieret har også enkelte ganger vært åsted for konserter og andre kulturarrangementer.

For tiden står utkast til tre store glassmalerier i atelieret. Nede i glassverkstedet blir skissene til glassmalerier. Hvert vindu er nesten fire meter høyt, og er delt i tre felt. Vinduene skal være ferdige til jul, før de skal plasseres i Årnes kirke. Her mangler det ikke på prosjekter.

— Det er fryktelig moro å jobbe med glass. Egentlig jobber du bare med lys. Vi skulle gjerne hatt litt av glassets egenskaper vi også, at vi skulle bli gjennomtrengt av lys. Glasset er helt avhengig av lyset, og det skulle vi også være, tenker Terje, som i årenes løp har fått et mer og mer bevisst forhold til sin kristne tro.

Vann av klippen

— Jeg har holdt på med kirkekunst helt siden studietiden, og etter min mening kan du ikke lage sånt uten å ha tro. Men troen vokser etter hvert, og den har blitt sterkere og sterkere med årene, sier han.

— Arbeidet med boken Vann av Klippen har også hatt stor betydning for min egen livsholdning. Du kan ikke unngå å leve sammen med Jesus hver dag når du holder på med slikt, forteller kunstneren. Vann av Klippen er et resultat av åtte års samarbeid mellom Terje Grøstad og Eyvind Skeie, etter hvert også Klaus Erik Krogh. Skeie har skrevet tekster, Grøstad har laget bilder og Krogh har satt det hele sammen til bokform. Omkring 280 tresnitt laget av Terje Grøstad er med i boken. Mange motiver er hentet fra bibelske hendelser, mange av dem fra Jesu liv. Andre motiver er hentet fra naturen og fra symboler. I tillegg til bildene, har Grøstad og Krogh også laget bordene og skrifttypen som er brukt. Boken er gitt ut av forlaget Nordisk Kirkekunst AS.

– Tror på Guds Ord

Det er noen av bildene i samlingen som er brukt i boken, som nå skal få pryde vegger i Misjonen Jesus Legers nye helbredelsessenter i Vennesla. — Jeg håper de kan gi Svein-Magne impulser som han kan ha nytte av i sitt arbeid. Jeg håper også at bildene vil åpne øynene på noen. At de som kommer til senteret får en kristen opplevelse gjennom å se på et bilde, sier han.

Terje Grøstad har tro på helbredelse ved bønn, og vil gjerne velsigne Svein-Magne Pedersens tjeneste.

— Jeg tror på Guds Ord, og helbredelse ved bønn har vi jo løfter om i Bibelen, fastslår han.

– Gud helbreder

— Jeg tror det betyr enormt mye at vi har mennesker som Svein-Magne Pedersen, som går i tro og ber daglig for syke mennesker. Det gir voldsomme resultater for mange. Arbeidet hans er helt uegennyttig, han gjør det for å fremheve Gud og ikke seg selv. Det er selvfølgelig noen som ikke blir friske, men hvor mange er det ikke som går til legen uten å bli bedre? Bønn hjelper uansett. Det er noe av det aller viktigste vi har, mener Terje Grøstad.

— Svein-Magne gjør en flott innsats. Jeg har veldig tro på det han gjør. Det er viktig at flere tar opp en slik tro. Du kan jo ikke lese Bibelen uten å se at Gud har kraft til å helbrede, utfordrer billedkunstneren.

PÅ BESØK: Synnøve og Terje Grøstad sammen med Svein-Magne og Solveig Pedersen hjemme hjemme hos Grøstad.

Publisert:
2009-02-11


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 5 - 2008

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15