Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Da alt så svart ut, fjernet Gud kreften

SISTE UTVEI: Da alt håp var ute, søkte Gunn Karoline Svinø (47) hjelp hos Misjonen Jesus Leger.
Da kreften kom tilbake, var Gunn Karoline Svinø medisinsk sett «sjakkmatt». Kroppen hennes tålte ikke flere operasjoner eller strålebehandlinger. Den nybakte mor behøvde et under.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Hun hadde aldri tenkt tanken at hun kunne bli rammet av kreft. Tross alt var østlendingen i slutten av tjueårene, frisk og rask, nygift og full av optimisme. Et par slektninger var døde av kreft, ellers hadde hun aldri hatt sykdommen innpå seg.

Like før hun ble gravid, ble det oppdaget celleforandringer på livmorhalsen. Dette skapte bekymring. Den vesle jenta til Gunn Karoline og Hans Ole ble født i august 1987. Tilværelsen for familien på tre ble imidlertid ikke helt som de hadde håpet. Blødningene etter fødselen ville ikke stanse, og uker ble til måneder. Noe var alvorlig galt. Etter flere undersøkelser, fikk paret den dystre beskjeden: Gunn Karoline hadde gynekologisk kreft. Svulsten var stor som en knyttneve, og lå på utsiden av livmormunningen.

Slutten, eller?

– Familien ble lammet av frykt, minnes Gunn Karoline. Ikke minst foreldrene hennes var redd dette var slutten. Tida fram mot operasjonen var preget av press og angst. Mange troende rundt dem ba til Gud om helbredelse. Sammen med ektefellen nærte hun troen og håpet, blant annet ved å høre bibelundervisning. Særlig likte hun å høre på talekassetter. Favoritten var en tape med pastor Hans Bratterud hvor han prekte om den kristnes rettigheter. – Forkynnelsen var litt uvant, nesten litt freidig, men den styrket troen og ga håp.

Minimale sjanser

Operasjonen Gunn Karoline skulle gå igjennom, kunne ikke vært mer omfattende. Landets fremste eksperter på området skulle fjerne hele livmora og deler av lymfe-knutene, mens eggstokkene skulle spares ved å bli «heist opp» slik at de unngikk skader under den påfølgende strålebehandlingen. Alt i alt trengte legeteamet seks timer for å gjøre jobben. Datoen for operasjonen var 1. november 1988. Svinø tok ikke farvel med familien, optimistisk som hun var. Hun var så ung, hadde fremdeles så mye ugjort, og Gud var jo med. For ektefellen Hans Ole var det verre. Han visste at operasjonen var svært risikofylt. Kona hadde små sjanser til å overleve.

Gunn Karoline våknet opp denne novemberdagen på Radiumhospitalet i Oslo etter en vellykket operasjon. – Det var en tøff opplevelse å våkne av narkosen, jeg trodde jeg var i helvete, for jeg hadde så sterke smerter, og det var så mørkt i rommet. Sjelelig og åndelig var hun imidlertid ved godt mot. Legene var lykkelige over en vel gjennomført operasjon. Nå stod neste etappe for tur.

Strålebehandling

Fire ganger i uka reiste Gunn fra Skiptvet i Akershus inn til strålebehandling i Oslo. Hun var fremdeles optimist. Kroppen taklet behandlingene bra. Familien hadde mange rundt seg som stod bi.

– Vi opplevde et veldig sterkt nærvær av Gud i denne tiden, forteller hun. Selv lekte hun med tanken om å involvere seg i misjon og evangelisering rundt om i Europa. Det var så mye hun hadde lyst til å gjøre.

Kroppen kom raskt til hektene etter endt behandling. Å vende tilbake til yrkeslivet ble heller ikke vanskelig, hun var borte fra arbeidet kun de tre månedene hun fikk stråle-behandling og ble operert.

Gud eller goodbye

Tre kvart år senere, utpå høsten 1989, var Gunn Karoline inne til nok en kontroll. Det var da de oppdaget en ny svulst. Familien ble lammet av frykt fordi de visste at kroppen hennes neppe ville klare enda en stor operasjon eller flere strålebehandlinger.

– Dette tar du ikke imot, sa dagmamma til parets datter da hun fikk høre de alvorlige nyhetene. Gunn Karoline sa seg enig, dette kunne de bare ikke akseptere flere. Plutselig mintes hun også at Judith og Ingvar Torvik i evangeliseringsbevegelsen Ungdom i Oppdrag, hadde sagt til henne at hun kunne få et tilbakefall, men dermed var ikke siste ord sagt.

Hos Svein-Magne

En nabo og en kollega hadde søkt forbønn og opplevd å få hjelp hos evangelist Svein-Magne Pedersen. De anbefalte ekteparet å kontakte ham. Gunn Karoline og Hans Ole følte seg ledet til å reise til Pedersens kontor på Sørlandet. Dette falt seg slik at det ble dagen før hun skulle inn til Radiumhospitalet for å ta nye prøver og diskutere «framdriften».

– Vi ble sittende inne på kontoret til Svein-Magne omtrent tre kvarter. Han tok så god tid til oss, merket frykten og uroen vi bar på, og underviste oss grundig før han ba en stille bønn. Det var et privilegium å bli tatt så godt hånd om. Vi ble begge kvitt uroen som hadde tynget oss, det kom en sånn fred!

Kaos på Radiumhospitalet

Gunn Karoline var full av forventning da de ankom Radiumhospitalet neste dag. På røntgenbildene var det ikke mulig å se noen svulst. – Det var full forvirring, de mente det måtte være en misforståelse et eller annet sted, forteller hun muntert. Overlegen ble tilkalt for å overprøve resultatet. Da fortalte hun om forbønnen dagen i forveien. De trakk på skuldrene. Det hele var litt kaotisk, minnes hun, og nevner at de helt glemte å ta betalt for undersøkelsen.

Friskmeldt

Nå som livet til den lille familien hadde tatt en ny retning, bestemte ekteparet seg for å gå to år på bibelskole. De valgte å studere i Uppsala i Sverige, ved Livets Ord. Der fikk de åndelig påfyll, ble styrket og grunnfestet i det som hadde med troen og den kristnes rettigheter å gjøre. Gunn Karoline fortsatte jevnlig å gå til kontroller, først hver tredje måned, så en gang i halvåret og deretter årlig.

– Jeg var spent de første gangene, men de fant aldri noe tegn til kreft. Etter fem år ble hun «friskmeldt» og gitt mulighet til å adoptere, og etter ti år gitt anledning til å kjøpe livsforsikring på lik linje med andre. – Psyken min, motet, alt kom i gjenge i løpet av kort tid, forteller hun. Dette mener hun skyldes de mange bønnene som ble bedt.

Berget livet

Sytten år er gått siden Gunn Karoline Svinø ble mirakuløst helbredet, og hun er like frisk nå som den dagen hun gikk ut kontordøra hos Svein-Magne Pedersen. – Jeg tror jeg hadde dødd om ikke han hadde bedt den gangen. Det måtte et mirakel til, sier hun fast. Fortiden som kreftpasient har bleknet, den er historie. Likevel har hun ingen vansker med å føle med de som får diagnosen.

– Jeg ser hvilke faser de er i, føler med dem og deres frykt. Jeg vil oppmuntre enhver til å søke hjelp hos Gud og hente styrke hos Ham.

GLEDER SEG OVER LIVET: Å få leve er ingen selvfølgelighet for Gunn Karoline, det er en gave.L

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15