Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Jorunn og Steinar Svenning fikk oppleve at
Gud helbredet Lille Baas

HJERTEVENNEN: Husets kjæledegge, rottweileren Lille Baas, er blitt helbredet ved bønn. Det kan Jorunn og Steinar Svenning skrive under på.
Det har skjedd under før i det koselige huset på Husbysjøen på Fosen. Legedom skrev for noen år siden om at Steinar ble helbredet for to nesten defekte nyrer. Gud gav ham to nye nyrer, og han slapp nyretransplantasjon på RIT i Trondheim etter å ha vært til forbønn hos oss to ganger. Men nå var det ikke basen selv sin tur til å bli helbredet, men husets fire år gamle rottweiler – Lille Baas!

Tekst: Svein-Magne Pedersen

Moren hans fødte et kull på 16 valper i nabohuset hvor Jorunns og Steinars datter Trude drev med oppdrett. Lille Baas var den minste av dem alle, men viste straks sine brødre og søstre hvem som var bas i valpeflokken. Moren kunne ikke gi bryst til alle samtidig, så det ble et hundeleven om hvem som skulle få bryst først. Men Lille Baas gav klar beskjed om hvem som var sjefen ved morens bryst. Han dyttet andre valper til side og fikk seg sin kjærkomne melkeslurk nesten alltid når han selv ville. Jorunn og Steinar la merke til denne fremadstormende egenskapen, og valgte ham til å bli husets kjæledegge og fars gullgutt.

– Du skulle bare ha sett hvordan øynene hans strålte når han så på oss, sier Jorunn, tydelig engasjert når hun skildrer sitt første møte med denne mørke rottweileren. – Folk er vanligvis redd for rottweilere, men denne karen er en snill hund som ikke har bitt noen. Jeg tror ikke han noen gang har tenkt tanken,» sier hun med glimt i øyet.

Svampalbuer

Da Lille Baas var halvannet år gammel, begynte han å få en kul på hver albu på forbeina. De vokste og ble så store som tennisballer og vel så det, og lå ved siden av albuene når han lå på gulvet.

– Vi tok Lille Baas til en dyrlege her på Fosen. Han kalte denne utveksten for svampalbue. Det hender at hunder får slikt når de ligger på harde golv. Og det var der Lille Baas alltid likte å ligge. Dyrlegen gav oss en betennelsesdempende medisin. Det hjalp, for kulene ble mye mindre, men de forsvant ikke helt, sier Jorunn.

Siden Lille Baas ikke ville ligge på et mykt underlag (det ble for varmt for ham), kom svampalbuene tilbake, gang på gang. Jorunn og Steinar måtte derfor gi ham tre–fire slike kurer mot betennelse, og hadde i alt kontakt med to dyrleger på Fosen. De ville gi hunden sin den beste hjelp han kunne få. Mellom kurene måtte de gi ham litt medisin for å holde betennelsen borte. Men skuffet måtte de bare erkjenne at medisin hjalp ikke i det lange løp. Altfor mye av denne typen antibiotika kunne skade immunforsvaret. Legene hadde sagt klart fra at da var det bare en utvei igjen: operasjon. Etter operasjonene (en albu ad gangen) måtte Lille Baas ha skinne på beina, og han måtte passes på slik at beina kunne leges i fred og ro.

Håp for Lille Baas

Paret var ganske opprådd og visste ikke hva de skulle gjøre. Men så en dag kom Steinar til å tenke på hvordan han selv var blitt helbredet – gjennom bønn. For noen år siden hadde han tatt hurtigruten til Ålesund og fått forbønn en gang jeg hadde møte i Brattvåg. Da gjaldt det fortetning i nyrene, en uhelbredelig sykdom. Han hadde også kommet på et møte jeg talte på i Melhus i Sør-Trøndelag – i samme ærende. Kort tid etterpå ble han helbredet mens han satt i godstolen i stua hjemme på Husbysjøen. Urinen som var sort som Coca Cola, ble på noen minutter blank og fin. Legene kunne bare glemme planene om nyretransplantasjon. Til legenes store forbauselse var nyrene blitt helt friske. Et medisinsk under hadde skjedd.

Steinar visste derfor at Gud kunne helbrede mennesker. Men kunne han helbrede dyr? Ja, hvorfor ikke prøve, tenkte Steinar og slo forbønnsnummeret vårt.

– Jeg fortalte deg om Lille Baas’ sykdom og spurte deg om du trodde Gud kunne helbrede en hund. «Javisst», svarte du straks og fortalte om et par hundehelbredelser. Og så bad du at Lille Baas skulle bli frisk. Jeg sa ingen ting til Jorunn. Først ville jeg se resultatet.

Jorunn tar ordet: Tre–fire dager senere skulle jeg ta en titt på kulene. Til min store overraskelse oppdaget jeg at de var kommet helt bort! Det var bare løsskinn igjen. Jeg visste jo at vi ikke hadde tatt noen kur på Lille Baas på lenge, så det kunne ikke være årsaken. Så med ett begynte det å demre for meg – kunne Steinar ha ringt til…? Jeg henvendte meg til ham og sa: «Si meg, Steinar, har du ringt til Svein-Magne og fått forbønn for Lille Baas?» Steinar smilte lurt og nikket: «Jo, det stemmer, det var nettopp det jeg gjorde for noen dager siden.»

Da lo vi begge og var glade for et nytt Guds under i huset. Det er nå halvannet år siden underet skjedde. Lille Baas ligger fortsatt på det harde gulvet, men svampalbuene er og forblir borte.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15