Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
52 år med smerter og lidelser
Fri fra smerter

Frisk: – Nå kan jeg gjøre husarbeidet uten å kjenne smerter, sier en fornøyd Gerd Sjursen.
Gerd Sjursen (58) var som seks-åring ute for en tragisk trafikkulykke. Siden har hun måtte lære seg å leve med smerter og lidelser. Hun ble helbredet på møtet på Klippen Pinsemenighet i Sandnes den 16. april i år. Evangelist Svein-Magne Pedersen talte og bad for syke på dette møtet. Siden har hun vært god.

Tekst og foto: Johan Hovda

Gerd smiler som en sol i leiligheten sin på Sandnes. – Nå er jeg god som ny, sier hun. – To dager etter helbredelsen ryddet og vasket jeg hele leiligheten. Etterpå strøk jeg gardinene og sydde på nye bånd. Jeg holdt på hele dagen, noe jeg ikke klarte før.

Påkjørt av bil

Gerd husker den skjebnesvangre dagen for 52 år siden som om det skulle vært i går. Hun skulle leke med sin venninne som bodde på andre siden av veien. Da hun krysset veien, så hun ikke bilen som kom og løp rett i siden på bilen. Hun ble slått hardt ned i asfalten med bakhodet først. Sammenstøtet var så hardt at det ble bulk i bilen. Sjåføren ville kjøre henne til sykehuset, men liten som hun var ville hun heller til mamma. Hun hadde hjernerystelse og forstod lite av det som hadde skjedd. På denne tiden oppsøkte man ikke så ofte sykehus, så hun ble værende hjemme.

Vanskelig skolegang

Gjennom hele oppveksten fikk denne ulykken skjebnesvangre følger. – Det var som å gå med en murstein i hodet og nakken, sier Gerd. Hun hadde konsentrasjonsvansker og led stadig av verk i hode og nakke. Dessuten var hun plaget med kvalme. Dette skapte problemer for henne på skolen, der hun nesten ble sett på som dum. – Det var en tøff tid i livet mitt, men jeg kom meg igjennom, sier Gerd når hun tenker tilbake på disse årene.

Behandlinger

Som voksen har hun aktivt oppsøkt hjelp. I dag er hun er skuffet over legene, som hun mener kunne gjort mer for å hjelpe henne. – De har ikke gjort en skikkelig innsats for å finne ut hva skaden består i og hvordan den kan behandles, sier hun. I tjue-års alderen begynte Gerd å gå til fysioterapi. I over tretti år har hun tidvis gått til fysioterapeuter og fått behandling. – Jeg har brukt fem fysioterapeuter, men det har ikke hjulpet meg i det lange løp, sier Gerd ettertenksomt. – Samme dag som jeg er til behandling hjelper det, men dagen etter er det like vondt igjen. De sier at med vondt skal vondt fordrives, men jeg forstår ikke helt hvordan en kan bli bedre av å kna på et sted som er ødelagt.

Det hjelper ikke

Gerd har også prøvd kiropraktorer. Hun synes kiropraktorene gir en tildels hardhendt behandling. – Det som er skadet kan du ikke få på plass, sier hun. – For fire år siden gav jeg opp å få behandling av fysioterapeuter og kiropraktorer. I årene 1982 til 1985 forsøkte hun soneterapi. – Det gjorde at jeg tidvis ble bedre, men i det store og hele hjalp det ingenting, sier Gerd. – Jeg har også vært noen få ganger på akupunktur. Men da de ville stikke nåler i nervesenteret i hodet, sa jeg stopp. Ingen får røre ved det. Det ble en bråstopp på hele behandlingen.

Ikke mer smertestillende

For å kompensere for stadige smerter og verk ble det skrevet ut smertestillende tabletter. Hun gikk på det en tid, helt til hun kom over et blad som omhandlet bivirkningene av å ta smertestillende tabletter.

– Jeg bestemte meg da for å kutte dem helt ut, og heller leve med smertene som jeg hadde, sier hun. – Da jeg leste om alle bivirkningene en kunne få, sluttet jeg helt. Gerd brukte også nervetabletter, men har gradvis trappet ned bruken av disse. – Jeg har hatt dårlige nerver på grunn av sykdommen, men det er egentlig ikke der problemet sitter, sier hun.

Tapt arbeidsinntekt

Gerd har arbeidet flere år på kafé og i storkjøkken, men har vært sykemeldt i lengre perioder. – Jeg har slitt med smerter i 52 år, sier Gerd. Dette har medført at jeg ikke har fungert så godt som jeg skulle i arbeidslivet, med tap av arbeidsinntekt.

Nakkeskade

Sykehuset i Sandnes som undersøkte Gerd, vurderte muligheten som 50/50 for at en operasjon skulle bli vellykket, og det ble derfor ikke satt opp noen operasjon. Senere foreslo hennes fastlege at hun skulle ta en undersøkelse og CT-bilde på et privat institutt i Stavanger. Undersøkelsen ble tatt sommeren 2004. Etter den kunne legen fastslå at ryggmargen var i orden. Men CT-bildet viste at det var forkalkninger i 3. og 4. virvel i nakken. Det var lite å gjøre, og Gerd måtte bare lære seg å leve med det.

Helbredelsen slo til

Gerd hadde lenge gledet seg til helbredelsesmøtet med Svein-Magne. – Jeg har i grunnen alltid trodd på Guds kraft og helbredelse, og hadde tro for at noe skulle skje på møtet, sier Gerd.

– Jeg fortalte Svein-Magne at jeg hadde blitt påkjørt som seksåring, og bad om forbønn for skadene av det, sier hun. Da han la hendene på meg og bad, kjente jeg en varme bre seg ut til hele kroppen. Jeg følte meg plutselig helt avslappet i kroppen. Anspentheten forsvant. Det kjentes ut som jeg aldri hadde hatt noen skade i nakken. Jeg ble som ny, sier Gerd begeistret.

Hun bad også om forbønn for konstant trykk på hodet, som tidligere hadde ført til flimring på øynene. – Da han la hendene på hodet, forsvant trykket med en gang, sier Gerd.

Storrengjøring

Etter helbredelsen satte Gerd i gang med storrengjøring av leiligheten. Å støvsuge var mannen sin jobb, men denne dagen gjorde Gerd det i tillegg til å vaske gulv og klær, samt å fikse på gardinene. Hun arbeidet hele dagen. Mannen Tom er glad for forandringen som har skjedd. – Hun klager ikke lenger over smertene som hun gjorde før, og nå kan vi sitte lenge oppe om kveldene og snakke. Gerd har fått ny energi og er mer aktiv, sier han.

To måneder senere forteller Gerd at hun fortsatt er like god. Hun har heller ikke lenger hodepine, og flimringen for øynene er kommet bort. – Når jeg forteller om det som har skjedd med meg til venner og kjente, er det nesten som de ikke tror det er sant. Men jeg vet hva som har skjedd og at dette er en virkelighet.

Et mirakel: – Endelig slutt på 52 år med lidelse. Det som har skjedd ed meg er en virkelighet, sier Gerd Sjursen.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15