Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Endelig helbredelse for Torgeir Strisland

Rygg-helbredet: – Jeg er overbevist om at Gud helbredet ryggen min, sier en glad Torgeir Strisland.
– I 27 år kjempet jeg mot daglige ryggsmerter. Behandlinger hos kiropraktor og fysioterapeut hjalp kun noen få dager. En venn av meg bad meg oppsøke deg, Svein-Magne. En junidag i 2002 fikk jeg forbønn på kontoret ditt. Siden da har jeg takket Gud hver dag for helbredelsen.

Tekst og foto: Svein-Magne Pedersen

Den 44 år gamle sveiseren og maskinføreren fra Mandal ser meg inn i øynene. Ansiktet lyser av overbevisning og takknemlighet. Nå er han kommet tilbake på kontoret for å fortelle om sitt livs hittil største mirakel.

Svak rygg

Allerede som 17-åring begynte Torgeir å få smerter i ryggen. Han hadde da til tider tatt noen harde tørn i vedskogen.

– Jeg sparte meg ikke den gangen. Det ble noen tunge løft som senere kom til å få følger. På Hærum revmatismesykehus i Kristiansand fant spesialistene ut at det ene benet var kortere enn det andre. Det kunne være en av årsakene til rygglidelsen. De mente også at lidelsen kunne komme av at jeg av naturen hadde en svak rygg. Men noen operasjon ble det ikke tale om enda.

– Du er for ung til å bli operert i ryggen, sa dr. Tofre på revmatismesykehuset.

Torgeir gikk en uviss framtid i møte.

Tøff yrkeskarriere

Siden fulgte en lang og smertefull yrkeskarriere for Torgeir. Sju år som sveiser ved Repstad Karosserifabrikk i Søgne tok sin toll. Han var tre–fire år vedlikeholdsarbeider på flere plattformer på Eko-fiskfeltet, fire år som sveiser ved Vestamarin i Mandal og nå snart ti år som maskinfører ved Mandal Papirindustri.

– Jeg har hatt mange tøffe dager. Hver dag i løpet av de siste 27 årene har jeg plagdes med rygglidelse. Gang på gang har jeg måttet bite tennene sammen for å gå på jobb. Noen ganger har jeg ikke greid det. Hvert år var jeg flere ganger sykemeldt, ofte flere uker av gangen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært til behandling hos min kiropraktor og fysioterapeut. De fikk skiver og knokler på plass, og alt var bra. Men det varte bare noen dager, og så kom smertene tilbake igjen, sier hardhausen foran meg og rister oppgitt på hodet.

Vennerådet

Torgeir er en lidenskapelig hobbyfisker. En gang stod han og fisket sammen med en kamerat. Så kom praten inn på Torgeirs ryggsmerter. Plutselig så kameraten hans på ham og sa:

– Jeg skal gi deg et godt råd. Dra til Vennesla og la Svein-Magne Pedersen be for deg. Kanskje du blir frisk?

Torgeir hørte hva som ble sagt, men hadde ikke noen stor tro på helbredelse.

– Motvillig ringte jeg og fikk time til forbønn. Det var en junidag i 2002. Jeg var skeptisk, men ville ikke la noe være uprøvd. I alle fall hadde jeg ikke noe å tape på en slik forbønn, sier Torgeir og sender meg et ærlig blikk.

– Du la den ene hånden på ryggen min og bad en bønn. Noen pleier å snakke om at de føler en varme under slik forbønn, men jeg kjente absolutt ingen ting. Jeg dro fra deg noe skuffet, enda mer skeptisk enn da jeg kom.

Underet ved Hellevannet

Tre dager senere var sportsfiskeren ute med snøre og stang. Alene stod han ved Hellevannet ved Konsmo og fisket med fluestangen. Fisken bet. Det ble tre fine ørreter denne kvelden. Men det var ikke fiskefangsten som gledet mest.

– Å stå stille på denne måten pleide å gi store ryggsmerter. Men nå hadde jeg stått der flere timer uten å kjenne noe til ryggsmertene. «Hva i all verden er det som har skjedd med meg?» tenkte jeg. Jeg ville teste ryggen skikkelig denne kvelden og fisket til mørket senket seg over Hellevannet. Men ryggen min var like god!

– Plutselig gikk det opp for meg at Gud hadde helbredet meg. Jeg pakket sammen fiskestangen og dro hjem for å fortelle kone Sigrunn og de fire barna våre at hva som var skjedd med meg.

Torgeir møter legene

Et knapt år før Torgeir kom til forbønn fikk han time hos sin lege. Noe måtte gjøres. Nå måtte han få hjelp. Hans private lege sendte ham til røntgensenteret på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Bildene viste slitasje i flere av de nederste skivene i ryggen. Han fikk med seg bildene. Legen søkte så om time hos en spesialist ved sykehuset i Kristiansand.

– Det tok tid før jeg fikk time hos spesialisten. I mellomtiden var jeg til forbønn hos deg og ble helbredet. Et par måneder etter at jeg ble helbredet fikk jeg brev fra spesialisten om at jeg snart kunne komme til undersøkelse. Jeg ringte til min private lege og fortalte at jeg hadde vært hos deg og blitt helbredet. Legen lyttet til min historie og sa: «Jeg bøyer meg i støvet. Det er mer mellom himmel og jord enn det vi forstår. Jeg synes likevel at du skulle ta denne timen som du har ventet på så lenge.»

Noen dager senere møtte Torgeir opp hos spesialisten på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han satte seg på en stol på legekontoret, så spesialisten inn i øynene og sa:

– Det er egentlig ikke nødvendig at jeg er her i dag.

– Hva har skjedd med deg da? spurte legen nysgjerrig.

– Svein-Magne Pedersen i Vennesla bad for meg i juni i år, og Gud helbredet meg for denne rygglidelsen, vitnet 44-åringen glad.

– Jeg har hørt om ham. Du er ikke den første som forteller en slik historie fra hans virksomhet. Det skjer mer mellom himmel og jord enn det vi leger kan forstå.

Legen undersøkte Torgeirs rygg. Den var god.

Ti favner ved

Spesielle stillinger førte til store ryggsmerter. Å arbeide med bøyd rygg var smertefullt.

– Noe av det verste jeg kunne gjøre var å skifte hjul på min Toyota Rav 4. Å rette opp ryggen etter et slikt arbeid skapte enorme smerter. Det kjentes som om det ble stukket en kniv i ryggen. Siden jeg ble helbredet har jeg skiftet hjul på bilen flere ganger uten å kjenne noe smerte. Før var det vondt å komme seg ut av senga om morgenen. Nå kjenner jeg ingen ting. I vinter har jeg forresten hogd ti favner ved.

– Jeg har fortalt om miraklet på arbeidsplassen. Noen tror at dette er et Guds under. Andre tror at jeg ble bra fordi jeg trodde sterkt nok. Men det gjorde jeg jo ikke.

– Min kone og barn synes dette er fantastisk. Nå hører de ikke lenger at jeg syter og klager over ryggen. Den har nå vært god i halvannet år, sier maskinføreren ved Mandal Papirindustri.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15