Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Bergtatt av Finnmark

FOTO: Anders Haukland

Tekst: Svein-Magne Pedersen

Mitt første møte med Finnmark var 30. desember 1977. Min søster skulle gifte seg med en mann fra Alta nyttårsaften dette året. Bryllupet fant sted i pinsemenigheten Filadelfia, Alta. Men det skulle gå mange år før jeg kom tilbake til dette vakre fylket. En maidag i 1989 kom jeg tilbake til Alta. Jeg skulle da tale på et møte i Filadelfia. Det var en mandag. Jeg lurte på hvor mange som ville komme. Det slo ikke feil, kirkesalen var fullsatt. Jeg husker spesielt et ungt par som hadde kjørt i ti timer fra Vannøya. De ønsket å få forbønn for sin lille baby.

Jeg kan heller ikke glemme en ivrig 32-åring fra Hasvik som absolutt ville ha meg til å be for hans foreldre fra Hasvik. De kunne komme med fly til Alta fra Sørøya dagen etter. Han skulle hente meg hos min søster og kjøre meg til hotellet, hvor de skulle ta inn. Jeg var kommet for å slappe av og ville helst ikke ta inn noen til forbønn. Men han greide å overtale meg. Dagen etter bad jeg for både foreldrene og ham selv, hotelleieren og hans frue. Foreldrene ble 90% helbredet for angina, og han selv ble helbredet for – hjulbeinthet! På denne turen hadde jeg også møte i Karasjok, Lakselv og Kautokeino. Uforglemmelige møter med natur, samer og folk flest. Mange episoder fra disse møtene sitter klistret til minnet.

Men det skulle igjen gå mange år før jeg igjen kom tilbake til Finnmark for å holde møter. I 1996 og 1998 talte jeg på møter i Kultursalen i Alta. I 1998 og 2000 hadde jeg møtesereier i Honningsvåg. Og den 31. august til 1. september i fjor var jeg igjen tilbake i landsdelen. Da stod Vardø for tur. Velferdshuset var sprengfullt. Rundt 70 gav til kjenne at de ville bli frelst. En rekke mirakler skjedde. Finnmark var åpent for evangeliet. Vardø-avisen Østhavet skrev positivt fra et av disse to spesielle møtene. Journalisten ble imponert over det han så og hørte. Norges minst evangeliserte fylke lengtet etter Jesus. Jeg hørte ropet i mitt indre fra mennesker i nød: «Kom til oss, forkynn evangeliet og be for oss som er syke, vær så snill!» Vi måtte dra tilbake. Sammen med min kone Solveig og våre forkynnervenner og koordinatorer, Kristin og Frank Håvik, var vi tilbake i Finnmark 2. november i fjor. Da var turen kommet til Båtsfjord. Her ønsket et 30-talls mennesker å bli frelst. Og Gud gjorde under. Neste dag stod Vadsø for tur. Samfunnshuset var fylt til siste stol. Her fikk jeg dele evangeliet med 400 åpne finnmarkinger. 60 gav til kjenne at de ville bli frelst. Også her rørte Gud ved syke legemer. Hvorfor skal noen høre evangeliet på nært hold tusen ganger, mens andre bare har noen få muligheter til å stifte bekjentskap med de gode nyhetene? I Guds rike er det urettferdig fordeling av godene. Lengselen etter Finnmark brente i mitt hjerte. Vi måtte tilbake. Fra i mars i år har vi besøkt Lakselv (2. mars), Kautokeino (30. mars), Karasjok (5. april), Hammerfest (6. april), Øksfjord (10.–11. mai), Burfjord i Nord-Troms (24. mai) og Øksfjord (25. mai). På disse møtene har langt over 400 gitt til kjenne at de ville bli frelst. Noen er tatt inn i bibelgrupper, går på møter i Statskirken, hos pinsevennene eller i Metodistkirken i Hammerfest.

Vi gir stor honnør til avisene i landsdelen. De har skildret møtene på en positiv måte: Finnmark Dagblad (i alt fem sider!), Finnmarken, Framtid i Nord og Altaposten. Dessuten har Sameradioen og Samisk TV (fjernsynssending over hele Norge og Nordkalotten) sendt bruddstykker fra møtene.

Takk for forbønn og økonomisk støtte til vår misjon i nord! Her er utgiftene større enn inntektene.

Vi blir aldri ferdig med Finnmark. I slutten av august og september er vi tilbake igjen med flere helbredelsesmøter (Talvik, Hasvik, Havøysund og Storslett i Troms). Se møtesiden. Guds ild vil fortsette å falle over Finnmark!


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15