Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Hemmeligheten bak kraften - intervju med Svein-Magne Pedersen

HJERTE FOR SYKE MENNESKER: Svein-Magne Pedersen startet det nye årtusenet med å heve aktivitetsnivået enda noen hakk. I vår er han på kampanjer rundt om i landet gjennomsnittlig annenhver helg. I tillegg ber han for syke per telefon i uken, er redaktør for Legedom og driver Misjonen Jesus Leger. Hvordan klarer han presset i lengden? Bildet er tatt i forbindelse med en kampanje i Svolvær i 1998.
Han vil be for syke til han drar sitt siste sukk, blir aldri lei folk og har levd et mer krydret liv enn de fleste av oss. Vi tillot oss å «grave» i fortiden og å spørre litt om framtiden til helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Det er vanskelig å finne ord som er dekkende for Svein-Magne Pedersen. Mange betegnelser har det blitt i trykte spalter i løpet av årene, men disse forteller bare om en side ved denne fargerike mannen.

En vanlig arbeidsuke på kontoret i Vennesla består i å be for syke via telefonen, og han ber for mellom tretti og førti tusen syke per år. Etter kontortid kommer det ofte besøk langveisfra for å få håndspåleggelse og forbønn. Det er ikke uvanlig at middagen serveres etter seks hos familien Pedersen.

- Blir du aldri lei av folk og ønsker deg en mer anonym tilværelse uten noen som krever noe av deg?

- Nei, sier Svein-Magne og trekker på smilebåndet.

- Jeg er så oppslukt av folk at det nesten er farlig. Og hvis jeg ser en stor sal med mange mennesker, blir jeg grepet. Jo flere som er der, desto bedre er det, og når jeg sier «I love you», så kommer det fra hjertet.

- Hva er det ved folk som fascinerer deg?

- Jeg ser et stykke av Gud i alle mennesker. Dessuten har jeg problemer med å være alene; folk er jo mitt liv. Jeg ville nok blitt en elendig eremitt.

- Har det alltid vært slik?

- Jeg vokste opp i en furuskog utenfor Narvik, og der var det jo ikke så mange som bodde. Men nå treffer jeg syke på flyplasser, offentlige kontorer og i alle slags situasjoner. De er mitt kall, og jeg liker å «vasse» i folk. Det var slik Jesus var, og for å velsigne andre må jeg være tilgjengelig.

Etter å ha bodd i Canada i seks begivenhetsrike år, kom familien Pedersen tilbake til «gamlelandet» igjen i 1988. Foran ventet et eventyr de aldri hadde kunnet forestilt seg. Etter mange magre år med store økonomiske utfordringer og vanskeligheter i tjenesten som predikant, begynte Svein-Magne å kjenne at han fikk vind i seilene. Det var spesielt etter å ha figurert på TV 2 i «Lønning Direkte» i 1995 at tjenesten hans eksploderte.

- Jeg var verdens lykkeligste mann. Det var så godt å endelig få nå ut til alle som jeg hadde ønsket å gi evangeliet til og be for til helbredelse tidligere. Men i denne tiden måtte jeg også sette grenser for å beskytte meg selv og familien min. Blant annet fikk vi hemmelig telefon-nummer og jeg flyttet kontoret ut hjemmefra. Ikke fordi vi ble folkesky, men for å kunne gi mest mulig uten å bli utbrent. Telefonen ringte nemlig både natt og dag, og folk kom på døra til alle døgnets tider.

- Hender det at du føler deg utnyttet?

- Ja, det hender. Da har jeg gitt mye og opplevd at de jeg betjener ikke tenker på meg som en person med samme menneskelige behov som dem selv. Det er skjønt med folk som viser omsorg, og det beste jeg vet er å høre folk som sier: «Jeg ber for deg».

- Hva er det som gjør at nettopp du ser så mange helbredelser skje?

- Den første tiden i tjeneste var som en trang og smertefull fødsel for meg. Kallet drev meg slik at jeg ikke kunne gå tilbake, men samtidig ble jeg og Solveig testet så vi iblant ikke visste verken ut eller inn. Hun tok opp lån for å finansiere en filmfremviser jeg brukte til å vise Billy Graham-filmer med, men jeg kom aldri fra disse møtene på Helgelandskysten med noe i lomma. Iblant måtte jeg reise i til sammen to timer med ferger for å komme fram, og der forsvant fortjenesten. Dersom det var noen fortjeneste, da, humrer han. Dermed måtte Solveig finansiere hele «Billy Graham Film Service» - prosjektet.

- Et viktig aspekt er at jeg har vært villig til å ofre. Herlighet koster enormt. Skal du bære Guds herlighet, må du ha ballast for å kunne det uten at det går til hodet på deg.

Også i Canada kom Svein-Magne opp i omstendigheter hvor han hadde mest lyst til å gi opp. Men det har han aldri gjort. Kanskje er det den ukuelige eventyrlysten som tar over; en forventning om at det kommer til å skje noe spennende lenger framme? En visshet om at Gud hører bønn.

Denne originale djervheten har nok ført til at han har ertet på seg enkelte fariseere opp igjennom årene. Den enkle, vittige og oppmuntrende måten å snakke til folk på fra talerstolen - som han for øvrig helst ser fjernet før han entrer scenen - klør ikke direkte i ørene på de mest innbitte paragrafrytterne innen kristenheten. Men slike reaksjoner har han lært seg å leve med.

- De eneste fiender jeg har, er disse fariseerne som ikke ser hva Gud gjør, men bare leter etter feil i ytre ting. Det er budskapet som er hellig, ikke formen. Jeg ser på det som et sunnhetstegn dersom jeg havner utenfor A4-formatet. Jesus var spontan og ekte, og kommuniserte med folk på en enkel måte. Målet er å nå menneskers hjerter, ikke å passe inn i et mønster, sier Svein-Magne engasjert og røper at han har som mål å dø som original. De fleste dør som kopier, men det er et trist liv ifølge «mirakelmannen».

- Når syke kommer til forbønn hos deg, kjenner de ofte en varme som strømmer gjennom kroppen, noen kjenner at noe forlater dem og andre får skjelvinger. Hva føler du når du ber for dem?

- Jeg kjenner sjelden noe selv, men det er riktig at mange kjenner overnaturlige manifestasjoner. De fleste kjenner derimot ingenting, selv om de blir helbredet.

- Hvordan kan du be i timesvis for syke uten å føle noe av det som skjer?

- For meg er det en enkel, barnslig tro om at Gud skal høre meg. Jeg har ikke problemer med å tro, for jeg har sett mange tusen helbredelser. Jeg er veldig lite opptatt av hva jeg føler, min tro avhenger ikke av det. Men selvfølgelig er jeg opptatt av om de jeg ber for, opplever noe spesielt.

- Hva er det som inspirerer deg mest?

- Når Gud gjør mange under. Det er lettere å stå og be i ti timer når Gud gjør mye enn når det skjer lite. Men av erfaring vet jeg at man ikke kan bedømme et møte ut fra det som skjer der og da. Det skjer mye i løpet av den første uken etterpå, fordi helbredelse ofte er en prosess.

- Du er veldig populær hos grasrota, og har mange beundrere. Blir du aldri fristet til å sette nesa i været og heve deg over de andre?

- Nei, svarer Svein-Magne like kontant som da jeg for litt siden spurte om han aldri ble lei folk.

- Selvfølgelig har jeg muligheter for å bli hovmodig, men det er alltid to sider av en sak. Parallelt med store resultater, opplever jeg en sterk åndskamp og blir iblant konfrontert med mennesker som vil meg vondt. Årene med testing som ligger bak hjelper også godt på. Om ikke Gud arbeider med meg, er det djevelen som står for «slipingen» – eller kona, min beste kritiker. Hun er nå ansatt i full tid på kontoret i Vennesla og står trofast med meg i tykt og tynt. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten Solveigs hjelp.

- I tillegg er det jo en ærefrykt for Gud som ligger til grunn for alt jeg gjør. Jo mer som skjer, desto mer ydmyk blir man. «Tenk at du kan bruke meg, jeg bøyer meg for deg,» er det som da rører seg i hjertet mitt innfor Gud.

- Vil du røpe selve hemmeligheten bak de store resultatene?

- Det er Guds nådegave i mitt liv, gaven til å helbrede. Det strømmer kraft ut av meg når jeg ber, men det er ikke jeg som bestemmer når denne kraften skal virke. Min oppgave er å være åpen, tro og be. Guds oppgave er å helbrede. Resultatene er avhengig av atmosfære, tro og rett innstilling. Jeg må leve i forberedelse, det er veldig viktig. Jeg ber for syke i opp til seks timer per dag. Dette er nok med på å utvikle gaven, som jeg ser på som veldig dyrebar. Den er som en juvel jeg må passe på, utvikle og aldri ta for gitt.

- Tror du det er mulig å miste den?

- Gud angrer ikke sine nådegaver, og jeg er overbevist om at han ikke fjerner gaven. Men man kan ikke forsømme den uten at det merkes. Derfor liker jeg ikke ferie, selv om jeg trenger det som alle andre. Etter tre uker er jeg helt oppfylt av tanken på om gaven fremdeles er i funksjon når jeg kommer hjem.

- Du ber dag etter dag uten å bli trøtt. Andre blir trøtte av å be etter en halv time. Hvordan har du opparbeidet deg en slik utholdenhet?

- For det første ønsker jeg å være tro mot Gud. Jeg vet at Han vil jeg skal be. For det andre handler det om å være tro mot mennesker. Jeg strekker meg iblant forferdelig langt, og jeg gjør det med glede. Egentlig blir jeg ikke så veldig sliten heller. Jo sterkere kraft, desto sterkere blir jeg når jeg ber. Men jeg har aldri mer enn to møter på samme helg, ellers ville det blitt for mye for meg i lengden.

- Lever du et ensomt liv?

- Ja, midt i mylderet av mennesker kan jeg føle meg som den mest ensomme i verden. Det er fordi kallet er så spesielt. Man får mange bekjente, men ikke nødvendigvis nære venner. Dessuten blir man mer og mer vár for om folk har rette motiver. Men jeg vil alltid være åpen mot folk og gi dem noe fra Gud. Den holdningen fører til at hjerter kan åpne seg for evangeliet.

- Opplever en predikant morsomme episoder?

- Midt i forrige valgkamp ble det arrangert et stort kvinnemøte et sted på Sørlandet. Alle stod og bad da en kvinne hevet stemmen høyt og sa: «Kjære Jesus, gjør det slik at Svein-Magne Pedersen blir statsminister.» Det må ha vært en av våre abonnenter på Legedom. Det er forresten ikke sjeldent at folk ringer kontoret og spør etter Kjell-Magne Bondevik!

- Hva gjør du om ti år?

- Om ti år er jeg fremdeles helbredelsespredikant! Men det kan hende at tjenesten vil bli mere variert. Det meste skjer gjennom håndspåleggelse i min tjeneste, men også på telefonen skjer det mirakler. Det ville vært interessant å komme mere inn på TV-fronten. I Canada hadde jeg mitt eget program på lokal-TV, og nå har jeg startet et samarbeid med Sørlandet Bibel- og Misjonssenter om TV-opptak. Kanskje får jeg egne filmfolk med på møtene mine?

- Norge vil nok også i framtida være basen for vårt virke, men jeg liker å være sammen med folk fra andre kulturer også. Det var nok derfor jeg trivdes så godt i Canada, multikulturens land, sier den spreke 52-åringen som har kuttet ut både melka, kaffen og de feteste matrettene.

- Jeg skal i alle fall leve sunnere de neste ti årene enn jeg har gjort til nå, sier han med glimt i øyet.


Publisert:
2003-07-08


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 1 - 2000

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15