Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Else mistet smak og lukt
– Nå kan jeg lukte blomster igjen!

SMILER: Else Pedersen (87) fra Stavanger kan nå glede seg over at smak- og luktesansen er kommet tilbake etter forbønn. – Nå kan jeg kjenne lukten av roser igjen, sier hun glad.
I over seks år levde Else Pedersen (87) fra Stavanger uten smak- og luktesans. En stor glede i livet forsvant. I sommer ringte hun Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn, og Gud helbredet henne momentant.

– Jeg følte at en del av livet forsvant, og det var veldig kjedelig og tomt. Når du ikke har lukt- og smaksans, mister du en del av de viktige hverdagsgodene, og livet blir trist, sier Else Pedersen fra Stavanger. Vi møter henne hjemme i stua i det gamle huset, der hun har bodd nesten hele livet. På bordet står det lefser og saft, og snart fylles stua med lukten av nytrukken kaffe. Else skjenker opp til oss, og tar så en god slurk av kaffen sin. Etter flere år uten smak og lukt kan hun endelig nyte kaffe igjen.

– Det startet for rundt ti år siden da jeg merket at lukt- og smakssansene begynte å bli svekket. Eter fire år var de borte, og de seks siste årene har jeg ikke kunnet lukte eller kjenne smaken av mat, forteller hun.

Else hadde også en stor blomsterhage med ulike blomster, samt bringebær. Blomster var en av hennes hobbyer og store gleder i livet, men nå kunne hun plutselig ikke kjenne blomsterduften lenger.

– Hele hagen var fylt med gode lukter, men jeg kjente ingen ting. Det var veldig sørgelig. Jeg kunne heller ikke kjenne lukten av mat. Det gjorde at også smakssansen forsvant. Jeg kjente ikke hva slags mat jeg spiste eller hvor salt og søtt det var. Maten var død og kjedelig. Reker, som jeg likte så godt, smakte ingen ting, og jeg var så skuffet. Heller ikke middag eller pålegg. Jeg kunne like gjerne helle salt på brødskiva, sier hun.

Sa ikke noe

Når Else skulle krydre middagen, var det vanskelig å vite hva som var riktig mengde. Hun måtte ta en sjanse på at smaken ble grei. Spesielt var det utfordrende når hun skulle ha gjester. Da måtte hun ofte få hjelp, og gjestene måtte smake på maten for henne.

– Det tok en stund før jeg innrømte hvor ille det var til familien. Av og til kom de med middag til meg, men jeg våget ikke si at jeg ikke kjente smaken. I starten måtte jeg nesten lyve. Da jeg først fortalte det, ble de svært forskrekket.

Årsaken til at smak- og luktesansen forsvant, vet ikke Else. Hun nevnte det aldri for legen, for hun trodde det hadde med alderdommen å gjøre, siden hun var over 80 år.

Begynte nesten å gråte

I løpet av årene hadde Else blitt kjent med Misjonen Jesus Leger og Svein-Magne Pedersen. Hun hadde vært i kontakt med ham noen ganger og abonnerte på Legedom. Av og til pleide hun å ringe andakts­telefonen, noe hun syntes var svært hyggelig. En dag i september bestemte hun seg for å ringe forbønnstelefonen (820 750 70).

– Jeg fortalte ham om problemet, og han ba for meg. På kvelden spiste jeg en brødskive med honning. Da oppdaget jeg at jeg kunne kjenne smaken. Det var utrolig godt, og jeg ble så glad, at jeg nesten begynte å gråte. Etter så lang tid kom plutselig sansene tilbake på «no time», sier hun og smiler.

Dagen etter gikk hun ut for å plukke noen røde roser i hagen. Da kjente Else blomsterduften for første gang på mange år. Gleden ble stor den dagen. Senere lagde hun seg lapskaus til middag, og du kan tro det ble et festmåltid. Smaken var endelig kommet tilbake.

– Barna mine synes det er fantastisk det som har skjedd. Nå kan jeg nyte smaken av all mat. Jeg gleder meg over den minste ting. Her om dagen spiste jeg risgrøt, og det var helt nydelig. Jeg kunne kjenne både smaken av sukker og kanel. Gjennom årene har jeg nok blitt litt tynn, men nå kommer jeg nok til å legge på meg igjen. Det er ingen aldergrense for helbredelse. Gud kan helbrede eldre mennesker også i dag!

MIDDAG: Når Else skulle lage middag, ble det alltid vanskelig å krydre maten. Ofte måtte hun få hjelp. Nå er smaken kommet tilbake, og hver middag blir et festmåltid.

SMAKER GODT: – Når du ikke har lukt- og smakssans, mister du en del av de viktige hverdagsgodene. Nå kan jeg glede meg over små ting som smaken av et eple, sier Else glad.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15