Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Misjonen Jesus Leger 25 år

25 ÅR: For 25 år siden ble Misjonen Jesus Leger stiftet. Siden da har tusener av mennesker blir frelst og helbredet.
Det er spesielt å tenke på – det er 25 år siden vi flyttet inn i 2. etasje i Meieribygget i Vennesla sentrum. Jeg husker godt datoen – den 2. januar 1990. Vi hadde kjøpt en kontorstol og en kontorpult på en bruktbutikk. En venn av oss hadde lånt oss en skrivemaskin. Kort tid senere fikk vi en telefon på den velbrukte pulten. Smilende og litt stolt sa jeg til Solveig: «Se, vi har fått oss kontor!»

Men vi skjønte at vi måtte lage en stiftelse slik at ikke vi ble skattet for penger som kom fra våre fremtidige støttepartnere. En venn av meg i Skien, Frank Robert Hübenbecker, hadde laget en stiftelse med lover. Han lot meg få bruke hans lover som mal for våre. Vi sendte inn en søknad til fylkesmannen i Vest-Agder. Den 6. april 1990 ble vi godkjent som en fri stiftelse. Altså er vi som stiftelse 25 år i år.

Profeten talte sant

Det er godt å ha røtter for vårt virke, noe vi kan se tilbake på og bygge videre på. La oss derfor først ta et historisk tilbakeblikk på kapitlet før vi startet Misjonen Jesus Leger .

Vi landet på Kjevik den 11. august 1988 etter at jeg hadde vært pastor og misjonær i seks år blant indianer og hvit i Canada. Jeg trodde aldri at jeg skulle komme tilbake til Norge igjen. Vi stortrivdes i verdens nest største land. Jeg frydet meg i dette frie landet med de enorme viddene, den store prærien, verdens vakreste fjellkjede, Rocky Mountains – og indianerne, og bjørnene, og de store, billige amerikanske bilene, den superbillige bensinen, multikulturen … Nei, jeg hadde ikke planer om å dra tilbake til Norge.

Så en dag i 1986 ringte jeg til min venn, predikant Didrik T. Solli. Vi hadde virket litt sammen i Nord-Norge i 1975 og 1977. Han foreslo at jeg kunne komme til Norge for å hjelpe ham på kontoret til stiftelsen Brevet i Kristiansand. Tanken slo røtter. En venn av meg, Leen Spaans fra Brønnøysund, ordnet med innsamling til billetter for oss, gjennom Brevets lesere.

Sommeren 1987 dro vi på en seks ukers norgesvisitt, etter fem år i Canada. – Ville vi trives i Jantelovens Norge hvor det meste stengte klokken fem og bil – og bensinprisene var skyhøye?

En profet ved navn Clay England besøkte hjembyen vår, Flin Flon, en vårdag i 1988. Jeg fortalte ham om planene om å dra tilbake til Norge. Hadde han et ord fra Herren til meg? Han satte profetblikket på meg og sa: «Da du kom inn døren, sa Gud til meg: «Jeg sender ham tilbake til hans hjemland. Når han kommer dit, vil han dra hit og dit og over alt. Det vil komme til å skje mange under og tegn, mirakler etter mirakler etter mirakler etter mirakler.»

Jeg takket for de gode ordene, men det hørtes vel overdrevent ut. Men Clays ord gikk bokstavelig talt i oppfyllelse like etter at jeg kom til Norge – og har fulgt mitt virke siden. Det første året arbeidet jeg på Didrik Sollis kontor og ble etter en tid redaktør for bladet Brevet. Folk begynte å ringe til meg for å få forbønn. Jeg hadde møter i kirker og bedehus over hele landet – og mirakler på mirakler på mirakler på mirakler begynte å skje. Det var en guddommelig pangstart!

En ny stiftelse ble født

I mars 1989 døde Solli. Kappen var lagt på min skulder. Men etter hvert skjønte jeg at Gud ville at jeg skulle stå helt fritt.

En gang i oktober 1999 sluttet jeg i stiftelsen Brevet. Folk som var vant til å ringe til meg, begynte nå å ringe hjem til oss. Telefonen kimte døgnet rundt. Syke begynte å komme hjem til oss. Så en dag satte Solveig foten ned og sa bestemt: «Svein-Magne, dette er et hjem – ikke et kontor. Du må finne deg et kontor for virksomheten.»

Så kom vi over en ledig kontorplass i 2. etasje på Meieribygningen, midt i sentrum av Vennesla. Som før nevnt, flyttet vi inn her den 2. januar 1990. Vi måtte finne på et navn på vår misjon. Navnet måtte forespeile det som var misjonens særpreg. Det var min idé å kalle stiftelsen for «Misjonen Jesus Leger». Solveig foreslo at bladet vårt skulle hete «Legedom». Første nummer av Legedom kom ut i desember 1990.

Bladet Legedom er også 25 år i år!

Vi bestemte oss så for å lage vårt eget bokforlag. Det fikk navnet «Forlaget Legedom». I 1991 begynte jeg å skrive på min første bok: Når Gud gjør under. Den kom ut samme året. Ting vokste fort. Aviser og blad begynte å skrive om oss. Jeg kom på landsdekkende tv-kanaler. Vi ble overrent av folk som ville ha forbønn. På Meieribygget var vi til i 2001. Vi vokste ut av lokalene etter å ha vært der i elleve år.

På denne tiden fikk vi høre om en bygning som Sparebanken Pluss hadde eid tidligere. Den lå i utkanten av kommunen, på stedet Hægeland. Vi fikk kjøpt bygningen for en million kroner i 2001. Arbeidet økte og visjonene ble større. Vi ønsket å ha et senter hvor vi kunne ha våre egne møter. Dessuten ønsket jeg å begynne med tv-produksjon slik at verdens beste budskap kunne bli sendt over hele kloden. Senteret på Hægeland ville da være for lite. Vi bestemte oss for å bygge vårt eget senter. I mellomtiden fikk vi leid et rom på Butikkhuset, midt i Vennesla sentrum, for å kunne lage våre egne tv-program der. Her fikk vi hjelp fra de kristne tv-teknikerne Øyvind Rygg og Kenneth Stevenson (og noen andre) til å lage et studio. I januar 2005 begynte vi med tv-produksjon her. Våre første program ble sendt over hele Europa via Gospel Channel på Island. Endelig var vi på luften med evangeliet!

21 virkegrener

Den 2. oktober 2008 sto senteret ferdig, nær Vennesla sentrum, og vi kunne flytte inn. Verdibanken var den eneste banken som ville låne oss penger til bygget. Det kom på 28 millioner! Da var det økonomisk krise i verden. Men Gud hjalp oss. Misjonens venner trodde på oss og hjalp oss igjennom «tunnelen».

På det nye senteret har vi 15 kontorer, en møtesal som tar vel 200, spisesal, kjøkken, bønnerom, lager og tv-studio. Alt er skreddersydd for vårt bruk.

Kallet er å nå flest mulig med verdens beste budskap: Jesus ønsker å frelse og helbrede alle! Hele verden er vårt sognekall.

Fra en gryende start har vi vokst og vokst. Jeg holder på med min 12. bok, og bladet Legedom trykkes i et opplag på 45.000. Leserkretsen er på 200.000. Hvert år ber jeg 70.000 forbønner for syke og andre som trenger hjelp – fra hele verden. Vårt tv-program «Miraklet er ditt» når til 123 land i verden via Gospel Channel Europe, Visjon Norge, Kanal 10 og et canadisk tv-selskap. Vi støtter misjon i Canada, Moldova og India. I India har vi til nå bygd 24 barnehjem hvor det er plass til 2000 foreldreløse barn. Her bygger vi også brønner for de kasteløse og støtter misjon blant spedalske der. Vi holder kampanjer i inn – og utland og driver med sjelesorg og forbønn over telefonen hver dag. Lista kunne gjøres mye lenger. Oversikten over våre virkegrener inneholder 21 punkter.

Hvert år blir tusener helbredet og frelst over store deler av verden hvor vi når ut med evangeliet. Bare Gud vet det nøyaktige tallet. All ære og pris går til Gud for det som har skjedd! Uten ham kan vi intet gjøre. Intet.

Vi har hatt vekstsmerter og mange, mange kamper, men har stått på uten å trekke oss tilbake. Og det har Herren belønnet oss for. Det er på fruktene treet skal kjennes. Og fruktene kan du lese om i bladet Legedom og på nettet: www.mjl.no

Takk for at du vil være vår støttepartner og forbeder i mange nye år! Verden ligger åpen for oss. Dette er ikke et «one man show», det er et «all man show». Du er en del av MJLs virke i verden. Og takk skal du ha for det!


Publisert:
2015-08-31


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 4 - 2015

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15