Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Marit skulle opereres for angina:
Legene fant ingen tette årer

GLATTE ÅRER: Margit Opland fra Mosjøen kom til Regionssykehuset i Tromsø i november i fjor for å bli operert for angina. Men da legene undersøkte henne, var årene så glatte «som en babyrumpe». De kunne ikke tro at journalen hennes var den rette.
Inntak av Nitroglycerin var lenge den eneste måten Margit Opland (73) fra Mosjøen kunne gjennomføre dagen sin på. Med tre hjerteinfarkt bak seg og en sterk angina, måtte hun for det meste holde seg i ro. Men i dag er den tidligere «skogakokken» aktiv som få på hennes alder.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

- Det holder! Jeg er frisk! Det er nok ingen på jorden som er så glad som meg! Tenk at jeg slapp operasjon!

Margit Opland klarer ikke å holde igjen gledesrusen over å ha blitt helbredet for angina. Hun stråler som en sol og forteller ivrig om at hun kom kjørende til Sandnessjøen sammen med sine venner for å være med på møte med Svein-Magne Pedersen.

Overflødig omtanke

Margit måtte vente i flere timer før det ble hennes tur i forbønnskøen. Da det endelig ble hennes tur, stod hun spent og ventet på hva som ville skje. Svein-Magne la begge hendene på henne og bad inderlig til Gud.

- Jeg kjente en slik sterk glede, og så strømmet det varme gjennom hele kroppen min. Etter forbønnen var anginaen sporløst forsvunnet.

- Jeg skulle opereres i Tromsø i november 1999, og tok turen dit sammen med sønnen min, Jan Inge Nordhøy. Jeg visste jo at jeg var helbredet, og dro spent avgårde. «Mamma, ta en nitroglycerin nå når flyet tar av. Det rister ganske mye», sa Jan Inge omtenksomt. Men jeg sa bare at han Svein-Magne hadde bedt for meg, så jeg var helbredet.

Årene åpne

Har man ansvaret for sin 73 år gamle mor på vei til sykehuset for å bli operert for tette årer og med tre hjerteinfarkt bak seg, er man ikke høy i hatten når medisinen nektes inntatt. Så Jan Inge forsøkte igjen da mellomlandingen i Bodø gikk mot slutten.

- Jeg spurte bare hvorfor jeg skulle det når jeg var frisk. Han forstod nok ingenting, ler Margit. Men det begynte nok å demre etter at hun var blitt undersøkt på Regionssykehuset i Tromsø forut for operasjonen. Ifølge hennes journal der var det en alvorlig hjertesyk pasient legene hadde med å gjøre. Likevel fant de at alle årene i hjertet var åpne.

Tøff test

- Åren er jo så glatt som en babyrumpe, kom det fra legen. Han tok kontakt med overlege Berntsen på Vefsn Sykehus i Mosjøen for å høre om Margit virkelig hadde tre hjerteinfarkt bak seg, og om angina var rette diagnosen. «Vi forstår ingenting, du kan jo ikke ha hatt disse plagene!» sa de hvitkledte oppgitt da de kom inn på rommet til meg, og så sendte de meg til Nordland Sentralsykehus i Bodø for å få hjertet testet.

Jan Inge ble med, og da de kom fram til sykehuset, satte de seg i gangen og ventet på tur. «Du har noe å glede deg til, mamma,» sa sønnen dystert da han så de utslitte og syke pasientene komme ut etter ferdig utført hjertetest.

Guds godhet

- Jeg sa bare at han ikke trengte å være redd, for jeg var helbredet.

Testen viste at Margit var god i hjertet, hun merket ikke noe ubehag under belastningen av hjertet.

- Jeg var så frisk at du aner det ikke, og det er jeg nå også. Jeg måket til og med snø i fjor vinter, og vasket rundt i hjemmet vårt her i Skjervgata uten å kjenne noe til anginaen. Jeg er så glad at jeg ikke lenger trenger å være redd for å løfte og anstrenge meg. Tenk så god Jesus er!

Helt siden hun var 25 år gammel har hun trodd på ham, og gått i pinsemenigheten Betel i Mosjøen.

- Mannen min, Sverre, var ikke frelst, og truet med å gå fra meg. Men jeg sa at jeg valgte nok Gud foran ham som var verdslig. Jeg angret meg med en gang jeg sa det, men han forstod at jeg foretrakk Jesus. Og året etter ble han frelst og døpt, han også.

Heldig ektepar

Hun og Sverre fikk tretti år og syv barn sammen. De kranglet ikke en eneste gang, og sorgen var stor hos henne da hun ble enke. Men Margit fikk oppleve kjærligheten på nytt, og er i dag gift med Hans Opland (87).

- Min andre mann har arbeidet hardt all sin tid. Blant annet har han jobbet med boring i fjellet, og det slet slik på kroppen at han hadde konstant verk i den høyre skuldreren i flere år. Smertene var så sterke at han måtte opp om natten, og det var umulig for ham å ligge på høyre side. Men så fikk vi nyss om at Svein-Magne Pedersen skulle ha møter på Misjonshuset i Mosjøen for ti år siden.

Dermed dro Hans og Margit dit, og da Svein-Magne bad for skulderen, forsvant alle smertene for godt.

- Vi har vært heldige, vi! Jesus er vår beste venn og ham kan vi anbefale til alle sammen, sier Margit glad mens Hans humrer anerkjennende i bakgrunnen.


Publisert:
2003-07-07


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 1 - 2001

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15