Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Fikk dødsdommen – levde i 13 år

GLAD: Gerd Resve opplevde at moren ble helbredet for kreft i bukspyttkjertelen. Hun delte sin historie mevd bladet Legedom i Trondheim i fjor høst. (Foto: Privat)
Da Gerd Resve sin gamle mor fikk bukspyttkjertelkreft i 1990, hadde moren maks ett halvt år igjen å leve. Etter forbønn av Pedersen forsvant kreften, og moren levde i ytterligere 13 år uten å være syk.

Over alt hvor Svein-Magne Pedersen reiser opplever vi at folk blir helbredet. Mange av de vi møter har også erfart helbredelse tidligere i livet, men aldri fortalt sitt vitnesbyrd til oss. Historiene du leser om i Legedom er derfor bare en liten brøkdel av alt som skjer.

Under møtehelgen i Trondheim den 27.–28. september i fjor møtte vi Gerd Resve. Hun fortalte et sterkt vitnesbyrd om sin mor som fikk kreft for nesten 25 år siden.

Det hele startet en dag før jul i 1990 da Gerd og hennes mor, Gunhild Olausdotter Mogstad Resve, var ute for å handle. Plutselig fikk moren store smerter i mellomgulvet, og de måtte reise i all hast til legevakten og senere til akutten ved sykehuset som i dag heter St. Olavs hospital. Der måtte hun gjennom en rekke prøver og undersøkelser.

– På kvelden kom legen og fortalte at min mor hadde fått kreft i bukspyttkjertelen. Det var ikke mer de kunne gjøre, og hun hadde maks tre til seks måneder igjen å leve, sier Gerd. Ifølge Kreftforeningen er bukspyttkjertelkreft blant krefttypene med lavest overlevelse. Av de som blir operert får over 80 prosent tilbakefall. Bare en prosent overlever etter fem år. Har man fått spredning, er kun livsforlengende og lindrende behandling aktuelt.

For familien var dette en trist beskjed å få. Legen ga moren tilbud om kun lindrende behandling. Dette ønsket ikke moren og avslo tilbudet. Hun ville heller ikke ha hjemmesykepleier.

– Min mor fikk beskjed om å gå til kontroll en gang i måneden til fastlegen den siste tiden hun hadde igjen å leve. Jeg fulgte henne hver gang. Den første måneden viste prøvene kreft. Jeg bestemte meg så for å ringe til Svein-Magne Pedersen, noe jeg så gjorde. Pedersen ba for henne, og tiden gikk.

Neste måned var moren til ny kontroll til fastlegen. Da svarene kom, var alle prøvene fine. Legen skjønte lite av det som hadde skjedd. I de kommende månedene var hun til nye kontroller. Da var også prøvene fine. Etter en stund fikk moren beskjed om å komme til sykehuset for å ta nye tester.

– De forrige testene hadde vært svært omfattende og ubehagelige for min mor. Hun orket ikke tanken på flere sykehusbesøk. Siden prøvene også viste at hun var kreftfri, avslo hun nye undersøkelser.

Gerd fortalte fastlegen om morens avgjørelse. Hun avslørte også at hun hadde ringt til Svein-Magne Pedersen.

– Legen stirret på oss begge, men han lyttet og var stille. Han var same, og sa at han var åpen for alle muligheter. Kreften til min mor kom aldri tilbake. Hun var frisk resten av livet. Mor hadde bedre matlyst enn meg og var ute og gikk tur hver dag. Hun levde i ytterligere tretten år frem til hun døde 95 år gammel i 2003. Dødsårsaken var ikke kreft, men problemer med hjertet. Jeg har fortalt historien til mange kjente. Gud er god, avslutter Gerd Resve.

KREFTFRI: Da Gunhild Olausdotter Mogstad Resve fra Trondheim fikk dødsbudskapet i 1990, hadde hun maks seks måneder igjen å leve. Men Jesus ville det annerledes og ga henne 13 år ekstra å leve. FOTO: Privat

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15