Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Helbredet for malaria

HELBREDET: Etter forbønn av Svein-Magne Pedersen ble Gaima-Marie helt frisk fra malaria. Også mamma, Mirjam Fagerheim (t.h) gleder seg stort.
I fire år bodde Gaima-Marie Moiba (12) i Sierra Leone sammen med familien sin. Da hun kom tilbake til Norge, var hun smittet av malaria og orket ikke gå på skolen. Etter forbønn i Trondheim forsvant plagene momentant og energien kom tilbake.

I 2008 reiste Mirjam Fagerheim til Sierra Leone, som regnes for å være et av verdens fattigste land. Med seg hadde hun ektemannen og deres to barn Gloria og Gaima-Marie. Barna var da fire og åtte år. Der jobbet hun med terapeutisk rådgivning innenfor mental helse, blant annet for en organisasjon og senere på universitetet.

Det afrikanske landet var en stor kontrast å komme til i forhold til Norge. I 2014 var Sierra Leone blant de fem fattigste landene i verden i følge FNs årlige HDI-rapport. (nr 183 av 187). Mye av fattigdommen er en konsekvens fra den blodige borgerkrigen fra 1991–2002 som kostet 50.000 menneskeliv.

Malaria og ebola

I Sierra Leone er det mye sykdom og nød, og helsetilbudet er ikke det samme som i Norge. Gjennomsnittlig levealder er 50 år, og rundt 14 prosent av barna dør før de er 5 år gamle. En velkjent plage i landet er sykdommen malaria, som overføres gjennom den beryktede malariamyggen. Familien fikk flere ganger oppleve sykdommen på kroppen.

– Det var nesten umulig å ikke bli smittet. Selv om vi hadde netting over senga og brukte forebyggende medisiner, ble vi smittet flere ganger, sier Mirjam.

Hun forteller at symptomene varierte mye. Ofte fikk man fryktelig hodepine, høy feber, kuldetokter, smerter i muskler og ledd og dårlig appetitt. Andre ganger opplevde man kun mindre plager.

– Man lærte seg etter hvert symptomene på kroppen. På det verste kunne jeg ønske å dø. Andre ganger følte man seg bare slapp. Flere ganger oppsøkte vi sykehus, selv om det var dyrt. Mirjam forteller at det også finnes en type malaria som angriper hjernen. Da kan man dø innen få timer. I Sierra Leone er det svært få som har råd til sykehus og medisiner. Man anslår at det hvert år dør 2–3 millioner mennesker i verden av sykdommen.

I mars 2014 opplevde landet en ny utfordring. Det fryktede ebolaviruset brøt ut, og folk begynte å dø. Hele verdens oppmerksomhet ble rettet mot blant annet Sierra Leone og deres seks millioner innbyggere.

– Jeg tok begge barna ut av skolen og hadde privatundervisning hjemme. Samtidig jobbet jeg for å komme til Norge. Barnas pass var dessverre gått ut, men etter tre måneders intens jobbing, kom vi med ett av de siste flyene hjem. Den 20. juli i fjor landet vi i Norge, men mannen min ble igjen i landet.

Sykefravær

Da familien kom til Norge, opplevde de en helt ny hverdag. Familien var nå trygg, men for Gaima-Marie ble hverdagen ikke så hyggelig. Hun hadde nylig hatt malaria og gått på medisiner. De så ut til å virke, men etter hvert ble hun svært syk. Etter en uke med hodeverk og plager, ble hun utrolig slapp.

– Datteren min har alltid elsket skolen, så dette var en uvant og kjedelig situasjon for henne.

I begynnelsen av skoleåret dro klassen på leirskole, men Gaima-Marie måtte bli hjemme. De neste to månedene var hun svært mye borte fra skolen, og hverdagen var trist.

Kjente energi

Helgen 27.–28. september i fjor reiste familien til Baptistkirken i Trondheim der Svein-Magne Pedersen hadde helbredelsesmøter. Han er for øvrig onkelen til moren til Gaima-Marie, Mirjam Fagerheim. Alle hjalp til på kjøkkenet, men utnyttet også muligheten til å få forbønn. Da Pedersen ba for Gaima-Marie, kjente hun en varme som strømmet gjennom kroppen.

– Det var som om sykdommen fór ut av kroppen min, og jeg ble fylt med energi, sa hun etter møtet. Også moren kunne se forandring der og da.

– Da hun kom på møtet, var øynene hennes mørke og trøtte. De så nesten døde ut, men etter forbønnen lyste hun opp og hadde stjerner i øynene. Det var fantastisk å se.

I tiden etter har Gaima-Marie vært på skolen hver eneste dag, og hun er full av energi. En uke etter møtet var det høstferie. Familien dro til Molde der de gikk flere lange turer i fjæra. Fire måneder etter er hun fortsatt i fin form.

– Det var fantastisk alt som skjedde. Jeg takker Gud for at datteren min ble frisk! sier Mirjam.


Publisert:
2015-01-26


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 1 - 2015

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15