Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Helbredet for malaria

HELBREDET: Etter forbønn av Svein-Magne Pedersen ble Gaima-Marie helt frisk fra malaria. Også mamma, Mirjam Fagerheim (t.h) gleder seg stort.
I fire år bodde Gaima-Marie Moiba (12) i Sierra Leone sammen med familien sin. Da hun kom tilbake til Norge, var hun smittet av malaria og orket ikke gå på skolen. Etter forbønn i Trondheim forsvant plagene momentant og energien kom tilbake.

I 2008 reiste Mirjam Fagerheim til Sierra Leone, som regnes for å være et av verdens fattigste land. Med seg hadde hun ektemannen og deres to barn Gloria og Gaima-Marie. Barna var da fire og åtte år. Der jobbet hun med terapeutisk rådgivning innenfor mental helse, blant annet for en organisasjon og senere på universitetet.

Det afrikanske landet var en stor kontrast å komme til i forhold til Norge. I 2014 var Sierra Leone blant de fem fattigste landene i verden i følge FNs årlige HDI-rapport. (nr 183 av 187). Mye av fattigdommen er en konsekvens fra den blodige borgerkrigen fra 1991–2002 som kostet 50.000 menneskeliv.

Malaria og ebola

I Sierra Leone er det mye sykdom og nød, og helsetilbudet er ikke det samme som i Norge. Gjennomsnittlig levealder er 50 år, og rundt 14 prosent av barna dør før de er 5 år gamle. En velkjent plage i landet er sykdommen malaria, som overføres gjennom den beryktede malariamyggen. Familien fikk flere ganger oppleve sykdommen på kroppen.

– Det var nesten umulig å ikke bli smittet. Selv om vi hadde netting over senga og brukte forebyggende medisiner, ble vi smittet flere ganger, sier Mirjam.

Hun forteller at symptomene varierte mye. Ofte fikk man fryktelig hodepine, høy feber, kuldetokter, smerter i muskler og ledd og dårlig appetitt. Andre ganger opplevde man kun mindre plager.

– Man lærte seg etter hvert symptomene på kroppen. På det verste kunne jeg ønske å dø. Andre ganger følte man seg bare slapp. Flere ganger oppsøkte vi sykehus, selv om det var dyrt. Mirjam forteller at det også finnes en type malaria som angriper hjernen. Da kan man dø innen få timer. I Sierra Leone er det svært få som har råd til sykehus og medisiner. Man anslår at det hvert år dør 2–3 millioner mennesker i verden av sykdommen.

I mars 2014 opplevde landet en ny utfordring. Det fryktede ebolaviruset brøt ut, og folk begynte å dø. Hele verdens oppmerksomhet ble rettet mot blant annet Sierra Leone og deres seks millioner innbyggere.

– Jeg tok begge barna ut av skolen og hadde privatundervisning hjemme. Samtidig jobbet jeg for å komme til Norge. Barnas pass var dessverre gått ut, men etter tre måneders intens jobbing, kom vi med ett av de siste flyene hjem. Den 20. juli i fjor landet vi i Norge, men mannen min ble igjen i landet.

Sykefravær

Da familien kom til Norge, opplevde de en helt ny hverdag. Familien var nå trygg, men for Gaima-Marie ble hverdagen ikke så hyggelig. Hun hadde nylig hatt malaria og gått på medisiner. De så ut til å virke, men etter hvert ble hun svært syk. Etter en uke med hodeverk og plager, ble hun utrolig slapp.

– Datteren min har alltid elsket skolen, så dette var en uvant og kjedelig situasjon for henne.

I begynnelsen av skoleåret dro klassen på leirskole, men Gaima-Marie måtte bli hjemme. De neste to månedene var hun svært mye borte fra skolen, og hverdagen var trist.

Kjente energi

Helgen 27.–28. september i fjor reiste familien til Baptistkirken i Trondheim der Svein-Magne Pedersen hadde helbredelsesmøter. Han er for øvrig onkelen til moren til Gaima-Marie, Mirjam Fagerheim. Alle hjalp til på kjøkkenet, men utnyttet også muligheten til å få forbønn. Da Pedersen ba for Gaima-Marie, kjente hun en varme som strømmet gjennom kroppen.

– Det var som om sykdommen fór ut av kroppen min, og jeg ble fylt med energi, sa hun etter møtet. Også moren kunne se forandring der og da.

– Da hun kom på møtet, var øynene hennes mørke og trøtte. De så nesten døde ut, men etter forbønnen lyste hun opp og hadde stjerner i øynene. Det var fantastisk å se.

I tiden etter har Gaima-Marie vært på skolen hver eneste dag, og hun er full av energi. En uke etter møtet var det høstferie. Familien dro til Molde der de gikk flere lange turer i fjæra. Fire måneder etter er hun fortsatt i fin form.

– Det var fantastisk alt som skjedde. Jeg takker Gud for at datteren min ble frisk! sier Mirjam.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15