Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Angsten forsvant med frelsen

FRI: Remi Lande ble helbredet for angst.
I to år var Remi Lande (35) fra Ikornes grepet av dødsangst. Psykologer og medisiner ble en stor del av livet. Men da Jesus slapp inn i hjertet, jaget han angsten ut.

Remi Lande har vokst opp i Skogn i Levanger. Frem til han var 25 år gammel hadde han et greit liv uten store plager. Ved siden av å jobbe, gikk mye av tiden til å spille dataspill eller å feste med kameratene. Jesus og Gud tenkte han lite på.

En sommerdag i 2004 var han på biltur i Verdal like ved Stiklestad kirke. Da skjedde det noe spesielt som forandret de neste årene av livet hans. Han husker selv opplevelsen i detaljer:

– Jeg satt bak rattet i bilen og fikk plutselig noen vonde tanker. I samme øyeblikk ble jeg grepet av en voldsom panikkangst. Hjertet begynte å slå raskt, og jeg måtte stoppe bilen på en bensinstasjon og ringe etter sykebil, sier Remi.

Ambulansepersonalet trodde han hadde fått problemer med hjertet, siden pulsen var på over 200 slag. Etter hvert ble han sendt til en lege. Han forsto at Remi hadde fått et angstanfall og gav han medikamenter som skulle få ham til å slappe av. De neste årene ble en tung tid for sunnmøringen.

Redd for å dø

Det mest kjedelige med opplevelsen var at angsten ikke forsvant. I enkelte perioder var han sykemeldt og måtte stadig gå hjem fra jobb når angstanfallene ble for sterke. Remi slet med mange negative tanker, spesielt om døden.

– Jeg pleier å si at jeg hadde dødsangst. Jeg fryktet for å dø, og trodde jeg kom til å lide en smertefull død. Det gjorde meg veldig oppgitt over livet. Jeg tenkte stadig på å legge meg inn på psykiatrisk, men også å avslutte livet. Det var jo ingen vits i å leve et slikt liv.

Remi forteller at angstanfallene ble så sterke at han ved noen tilfeller måtte kjøres til Levanger sykehus, der de tok EKG av hjerterytmen. Ellers gikk han regelmessig til psykolog og brukte antidepressive medisiner.

– Tablettene gjorde at jeg la på meg. Jeg gikk opp 30 kilo og veide over hundre kilo mens jeg var syk. Det var kjedelig, men jeg trengte tablettene for å få sove og fungere i hverdagen. Livet var fryktelig.

Møtte Jesus

Remi hadde aldri hatt noe forhold til Gud eller tro. Moren var en kristen og gikk i kirken, men selv kalte Remi seg for ateist.

– Jeg trodde ikke på Gud, og brydde meg ikke så mye om tro. I tillegg var jeg glad i å feste og hadde ikke noe forhold til kristne miljøer.

Den 5. november 2006 ble likevel en dag som ville endre hans liv. Remi ble med sin mor, Aina Maria Larsen, på et møte med Svein-Magne Pedersen i Røros. Moren hadde selv slitt med panikkangst tidligere i livet, og var så syk at hun ikke våget å gå ut av soverommet en gang. Utrolig nok klarte hun å komme seg på et møte med Svein-Magne Pedersen i Stjørdal Misjonsmenighet i 1998. Der ble hun momentant fri fra angsten da hun tok i mot Jesus. Larsen har selv stått frem i Legedom med sitt vitnesbyrd. (Legedom nr. 1–2000.)

– Jeg ble med på møtet med et lite håp om at noe kunne skje. Det er vanskelig å forklare hva som skjedde på møtet, men Pedersen forkynte enkelt evangeliet. Det står i Bibelen av troen kommer av forkynnelsen, og det var det som skjedde med meg. Jeg opplevde å få en sterk tro på Jesus, og jeg tok i mot ham den kvelden. Det har jeg ikke angret på, og jeg fikk fred i mitt indre.

Angsten forsvant
Ved siden av å bli frelst forsto Remi hva Jesus hadde gjort på korset i forbindelse med angsten.

– Jeg skjønte at Jesus døde for meg og bar min angst. Nå trengte ikke jeg ha den lenger. Han hadde gitt meg sin fred. Etter den dagen tok jeg ikke en eneste tablett mot angst. Da jeg reiste hjem, begynte jeg å lese Guds ord, for jeg trengte åndelig føde, sier han.

I dagene etter slapp angsten mer og mer. Når han følte uro, la han seg ned på gulvet og leste Guds ord. Etter et par uker var alle symptomer borte. I tillegg raste han ned i vekt, og i løpet av noen uker gikk han ned 30 kilo.

– Reaksjonene var delte både i familien og blant venner. Jeg mistet mange venner fordi jeg ble frelst, men noen så forandringen som hadde skjedd med meg.

– Hva vil du si til de som sliter med angst?

– Fyll deg med Guds ord. Bibelen sier at vi skal ta negative tanker til fange. Jesus sier også: «La ikke hjertet være grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg». Og er du ikke frelst, så ta i mot ham!

FØR: Slik så Remi ut før han ble frelst. Medisinene mot angsten gjorde at han la på seg 30 kilo og veide over 100 kilo. Bildet er tatt i 2006. FOTO: Privat

NÅ: I dag kan Remi Lande (35) fra Ikornes nyte livet som frelst og fri. I to år slet han med dødsangst, men Jesus kastet angsten på dør. Bildet er tatt i 2007.

Publisert:
2014-01-30


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 1 - 2014

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15