Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
26 søkte frelse i Ballangen

ILDSJELER: Denne gjengen fra forskjellige menigheter i distriktet trådte til for å arrangere møtene. Fra venstre: Egil Røger, Marit Skjærli, Unn Harriet Punsvik, Jorunn Elvesletten, Hans Ærø, Ann-Irene Havaas, Johan Malfroot og Guttorm Furuholt.
Folk fra hele Nord-Norge tok turen til flerbrukshallen i Ballangen, da Svein-Magne Pedersen holdt helbredelsesmøter 13. og 14. april. Mange vitnet om helbredelse etter forbønn.

Tekst og foto: TOR-BJØRN NORDGAARD

Kjell og Vigdis Sørensen fra Alta kjørte 70 mil for å delta på møtet lørdag kveld. De brukte to dager på turen, og måtte overnatte både langs veien og i Ballangen.

– Vi er vant til å kjøre, så dette syntes vi ikke var så langt, smiler Kjell.

Han er en av de til sammen 26 personene som ga til kjenne at de tok imot Jesus som sin frelser i møtene. Han kom frem på frelsesinnbydelsen etter Svein-Magnes tale lørdag kveld.

– Kona mi tok imot Jesus for lenge siden, men i dag var det tid for meg å gjøre det. Tidligere har jeg tenkt på hva andre folk ville si til det, men når man har blitt 64 år gammel, kan man ikke gå rundt og tenke slik lenger. Jeg kjente på en alvorlig stemning fra oven da han innbød folk til å bli frelst, forteller han.

Helbredet fra migrene

Kjell fikk også forbønn om helbredelse, og fra da av har han vært frisk fra migrene, som han hadde vært sterkt plaget med i over 40 år.

– Migrenen fikk jeg i arvegods. Jeg har vært plaget hele tiden, helt siden jeg var 20 år gammel, forteller han. De første årene hadde han ingen medisin å ta når anfallene kom, så da var det eneste alternativet å legge seg ned og vente til det gikk over.

– Anfallene kjentes ut som om det gikk rundt et taggete hjul inne i hodet. Synet ble tåkete og sidesynet forsvant, sier Kjell.

Da han fikk medisinen Imigran som nesespray, ble livet litt lettere. Sprayen skulle brukes ved behov, og i de verste periodene måtte han bruke den tre ganger daglig. Han våget aldri å gå noe sted uten å ha sprayen med seg i lommen, for det gikk aldri lang tid mellom hver gang han hadde bruk for den. Men etter at Svein-Magne ba for ham i Ballangen, har han ikke hentet den frem flere ganger. Migrenen er rett og slett borte.

– Jeg har ikke kjent noen som helst migrene siden da, forteller han.

Ble kvitt svimmelhet

Kjells kone Vigdis (58) led i 12 år så sterkt av svimmelhet at hun måtte bevege seg svært langsomt når hun gikk, og helst med støtte av noen, for ikke å gå i bakken.

– Plutselig kunne jeg falle fremover mens jeg gikk, forteller hun.

– Jeg kunne gå nedover en trapp, og plutselig føle at alt jeg så kom imot meg, og dermed løfte opp hendene og lene meg fremover og falle rett ned.

For fire år siden ble hun innlagt på sykehus og fikk diagnosen krystallsyke. Legene mente at det var dette svimmelheten skyldtes.

Etter at Svein-Magne ba for henne, gikk han en runde sammen med henne i salen for å se om situasjonen hadde endret seg, og plutselig kunne hun gå i raskt tempo uten støtte, med balansen i behold.

– Det har jeg ikke kunnet gjøre på 12 år, sier hun.

– Dagen etter at vi kom hjem, vasket jeg huset uten hjelp. Siden har jeg ikke falt, og jeg har ikke merket noe mer til denne svimmelheten, sier hun på telefon to uker etter møtene.

Øresus forsvant

Ekteparet fra Alta var blant dem som hadde hatt lengst å kjøre til møtene, som også tiltrakk folk fra Leknes i Lofoten, Myre i Vesterålen, Tromsø, Harstad, Ibestad, Finnsnes, Bodø, Fauske, Hamarøy, Narvik, Kjøpsvik og flere andre steder. Til sammen hadde de to møtene 220 deltakere.

Hedvig Jakobsen (73) fra Silsand på Senja hadde kjørt over tre timer for å komme på møte. Hun satt i salen da Svein-Magne stoppet opp med å be for syke, og begynte å dele en rekke kunnskapsord, åpenbaringer om mennesker i salen som han opplevde at Gud minnet ham om.

– Det er noen her som har øresus i det venstre øret, og det forsvinner nå, sa han.

– Jeg kvakk til da jeg plutselig la merke til at susingen var borte, forteller Hedvig.

Hun hadde vært plaget med øresus nettopp i det venstre øret de siste fire årene, og ble forskrekket over å oppdage at susingen var borte. Siden har den ikke kommet tilbake, forteller hun på telefon to uker senere.

– Den Store Legen er flink, sier hun.

Parfymeallergi

Sandrup Kristensen (63) tok den fem timer lange kjøreturen fra Klepstad i Lofoten, og dro hjem igjen helbredet for allergi mot parfyme.

– Tidligere har jeg ikke tålt å bruke parfymert såpe eller vaskemidler i det hele tatt. Men etter møtet begynte jeg å bruke vanlig hårshampo. Tidligere fikk jeg slik kløe at det kjentes ut som om hele hodet var fullt av lus om jeg gjorde det, men nå går det helt fint. Jeg har også prøvd å bruke etterbarberingsvann på kinnene, og det fungerer kjempefint det også, forteller han.

Sandrup forteller at han ble frelst på et av Svein-Magnes tidligere møter. Det var i Svolvær i 2006 at han tok imot Jesus for første gang.

Begge kveldene i Ballangen var det mange som ønsket forbønn om helbredelse. Lørdag pågikk møtet fra klokken fem på ettermiddagen til klokken var halv fem søndag morgen. Søndag ble klokken halv tre på natten før alle hadde fått forbønn.

– En vitamininnsprøytning

Møtearrangør Ann-Irene Havaas fra Elim Pinsemenighet i Ballangen er overveldet over at 26 personer søkte frelse. Hun forteller at fire av de nyfrelste var fra Ballangen, mens resten var tilreisende fra andre steder.

Utenom pastor Gunnar Harkestad, som på grunn av misjonsoppdrag i Spania var forhindret fra å være med på helbredelsesmøtene, er hun eneste aktive medlem i menigheten.

Elim er en av Nord-Norges to eldste pinsemenigheter, med røtter helt tilbake til 1927. Ann-Irene har den senere tiden kunnet glede seg over økende oppslutning om møtene, og hun forteller at to nye har bestemt seg for å gå i menigheten i etterkant av helbredelsesmøtene.

– Det var en skikkelig vitamininnsprøytning Svein-Magne kom med, sier hun.

Med seg på laget hadde hun medarbeidere fra Den norske kirke, samt baptistene, Frelsesarmeen og Misjonsforbundet i Narvik. Ni frivillige medarbeidere tok turen helt fra Myre i Vesterålen for å være med på å støtte opp om arrangementet. Ann-Irene opplevde godt samhold og enhet omkring møtene.

– Vi snakker enda om hvilken stor opplevelse vi har fått være med på. Dette kommer til å ha store ringvirkninger, sier hun.

HELBREDET FRA ALLERGI: Sandrup Kristensen er ikke lenger allergisk mot parfyme.

FRA ALTA: Kjell og Vigdis Sørensen kom langveisfra, og opplevde store ting.

Publisert:
2013-05-30


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 3 - 2013

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15