Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Takker Jesus for helbredelse fra ME

HELBREDET FRA ME: Ailin de Jager (28) fra Karmøy ble helbredet fra kronisk utmattelsessyndrom da Svein-Magne Pedersen ba for henne på alternativmessen i Kongsberg i 2009. Bildet er tatt på alternativmessen i Bergen i mars i fjor, der hun kom for å fortelle sin historie til Svein-Magne.
Ailin de Jager var hardt rammet av ME i over ti år. Livet hennes ble totalt forandret etter at hun gikk til forbønn hos Svein-Magne Pedersen.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Ailin de Jager (28) fra Avaldsnes på Karmøy var bare 14 år gammel da hun ble rammet av den alvorlige sykdommen ME, som også kalles utmattelsessyndrom. Legene tror hun utviklet sykdommen som en ettervirkning av at hun hadde kyssesyken. I mer enn ti år måtte hun slite med denne kroniske tilstanden.

– Orket ikke å tygge

– Jeg hadde perioder der jeg bare lå i sengen eller på en madrass i stua uten lys eller lyd rundt meg. Da orket jeg verken å snakke eller å spise selv. Mamma måtte mose middagsmaten slik at den ble som babymat, for at jeg skulle klare å svelge den, forteller hun.

I disse periodene orket hun ikke å ha lys eller lyd rundt seg.

– Jeg har vært i bedre form i perioder, men jeg var aldri frisk. I de beste periodene kjentes det ut som om jeg hadde influensa. Hele tiden var det som om en tåke lå foran øynene mine. Jeg hadde konstant lite energi, og de gode periodene varte aldri lenge av gangen.

Inn og ut av sykehus

Hun ble ofte innlagt på sykehus, særlig de første årene.

– Da jeg var 15 år gammel, sa jeg at sykehuset var mitt andre hjem, forteller Ailin.

Men det tok lang tid før legene klarte å finne ut hva som feilte henne. Hun ble blant annet utredet for lymfekreft, fordi mange av symptomene lignet på det. Først da hun var 20 år gammel, kom hun til en lege som hadde arbeidet mye med ME, og som gjenkjente sykdommen og stilte diagnosen.

Ga ikke opp

Til tross for sykdommen kjempet Ailin seg gjennom videregående skole, og etterpå søkte hun seg inn på lærerutdanningen ved Høgskolen i Telemark på Notodden. Hun trosset de velmenende rådene fra legen og fra NAV som sa at dette ville bli for tøft for henne.

– Jeg har alltid hatt stå-på-vilje. Jeg ville ikke la sykdommen knekke meg, og nektet å gi opp. Jeg ofret mye for å klare å gå på skolen. Jeg orket ingenting annet når skoledagen var slutt, da måtte jeg rett hjem og hvile for å klare å komme gjennom neste dag, forteller hun.

På Notodden begynte hun å gå på en type kosttilskudd som var anbefalt av andre med ME, noe hun mener ga henne litt mer overskudd til å klare hverdagene.

– Men jeg ble aldri frisk av dette, presiserer hun.

Forbønn i Kongsberg

Helgen 17.–19. april 2009 var det alternativmesse i Kongsberg, og Ailin fikk høre at Svein-Magne Pedersen skulle være der og be for syke. På den tiden gikk hun det andre året på lærerstudiet på Notodden. Kongsberg var bare en halv times kjøring unna.

– Denne sjansen må jeg ta. Jeg må dra dit og bli bedt for, tenkte hun.

– Jeg var veldig nervøs for å dra dit, for jeg visste ikke hva jeg ville bli møtt med, sier hun. På messen sto en kø av mennesker og ventet på forbønn av Svein-Magne, og Ailin slapp den ene etter den andre foran seg. De andre hadde det sikkert enda verre enn henne, mente hun. Til slutt ble det likevel hennes tur, og Svein-Magne ba en kort bønn for henne.

– Jeg har sett på deg, og skulle ønske jeg hadde hatt mer tid til å be for deg. Men Jesus hjelper deg uansett, husker hun at han sa til henne.

– Tåken forsvant

– Da jeg satte meg i bilen for å reise hjem igjen, begynte tårene å renne. Hele veien i bilen klarte jeg ikke å slutte å grine, og jeg forsto ikke hvorfor. Samtidig merket jeg at jeg følte meg gradvis lettere til sinns og gladere, forteller hun.

– Etter at jeg hadde stått opp dagen etter, var det som om en vindusvisker kom foran øynene mine og visket bort tåken som hadde ligget der hele tiden siden jeg ble syk. Jeg satt i stua og så på at tåken forsvant. Fra da av begynte jeg å takke Jesus for at jeg hadde blitt frisk, forteller hun.

– Fullstendig frisk

I dagene som fulgte oppdaget hun at hun ikke lenger trengte å hvile da hun kom hjem fra skolen, og at hun kjente seg uthvilt når hun våknet om morgenen. Gjennombruddet var kommet, og prosessen mot fullstendig frihet fra sykdommen var i gang. Gradvis ble hun helt frisk.

– I løpet av halvannet år forsvant alle symptomer på ME. Da gikk jeg til NAV og fortalte at jeg hadde blitt frisk, og at jeg derfor ikke trengte støtte fra dem lenger, sier hun.

– Det er ingen annen forklaring på dette enn at jeg har blitt helbredet av Gud, understreker hun. Kosttilskuddet som før hadde gitt henne litt hjelp, kuttet hun nemlig ut etter helgen i Kongsberg, fordi hun tenkte Gud hadde helbredet henne.

Utdannelsen ble fullført, og hun har nå flyttet hjem igjen til Avaldsnes.

– Når jeg en gang iblant får influensa slik alle får, tenker jeg: «Oi, det var sånn det var å ha ME da formen var på det beste». Jeg går ofte og takker Jesus for at han helbredet meg, sier hun.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15