Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Terje ble helbredet fra diabetes

Etter nesten 20 år med sukkersyke, gikk Terje Nordvik til forbønn hos Svein-Magne Pedersen. Fra den dagen begynte blodsukkernivået å synke, og snart kunne han kutte ut medisinene og spise normalt.

Tekst og foto: TOR-BJØRN NORDGAARD

Det var helgen 8.–9. august 2009 at tannlege Terje Nordvik (71) fra Nesttun i Bergen dro på teltmøte på Frekhaug, hvor Svein-Magne Pedersen forkynte evangeliet og ba for syke.

– Egentlig gikk jeg til forbønn for noe annet. Sukkersyken bare nevnte jeg i farten mot slutten, forteller han.

Likevel sank blodsukkernivået drastisk straks etterpå, og helbredelsen var i gang.

Diabetes type 2

Terje tror året var 1990, da han våknet en sommernatt av at han følte at han holdt på å dø av tørste. Han helte innpå en halvannen liters flaske med brus før han sovnet igjen. Dagen etter ble blodsukkeret målt av helsepersonell, og nivået var oppe i 22 millimol pr liter. Hos friske mennesker ligger nivået mellom 4 og 7. Diagnosen var åpenbar. Han hadde fått diabetes type 2. Etter den dagen ble han satt på tabletter og han fikk et bevisst kosthold, og nivået stabiliserte seg rundt 11.

Trening og kosthold

De første årene slet han med store smerter i beina og huden som følge av sykdommen.

– Huden ble brennende og kjentes ut som en nålepute. Ingen måtte komme nær meg, forteller han.

Takket være kosthold, trening og tabletter forsvant disse smertene i løpet av de første årene, og ved å velge en fornuftig livsstil fikk han i årenes løp blodsukkernivået til å stabilisere seg på rundt 9. Men så lenge langtidsnivået ligger høyere enn 7, har man fortsatt diabetes. Frisk klarte han altså ikke å bli ved egen hjelp.

– Spiser syltetøy

Så kom teltmøtet på Frekhaug hvor han gikk til forbønn hos Svein-Magne Pedersen. – Etter dette målte jeg blodsukkeret flere ganger, og nivået som inntil da lå rundt 9, hadde sunket til rundt 7. Jeg kjente at symptomene på sukkersyken hadde forsvunnet, og jeg fortalte bønnegruppen min at jeg hadde blitt helbredet, forteller han.

I løpet av året som fulgte, sank blodsukkernivået gradvis til det ble liggende mellom 5 og 6, noe som er et helt normalt nivå for friske mennesker. Gradvis begynte han å våge å normalisere kostholdet for å prøve ut hva han tålte.

– Jeg begynte å spise syltetøy til frokost, og det gikk helt fint. Det er det eneste pålegget jeg har lyst på om morgenen, sier han.

Kuttet ut medisin

Hele det første året valgte likevel Terje å fortsette å ta medisinen sin, fordi han ikke hadde annet bevis for helbredelsen enn sin egen opplevelse. Han hadde hele tiden nektet å begynne på insulinsprøyter, fordi han klarte å holde seg noenlunde i form ved å leve sunt og å spise tabletter som regulerte blodsukkeret. Men tablettene hadde han vært avhengig av for å fungere. Nå ville han ikke kutte dem ut før legen ga klarsignal om at det var i orden.

– Det står i Bibelen at om vi spiser gift, så skal det ikke skade oss. Jeg tok dette løftet, og ba om at tablettene ikke skulle skade meg, selv om det skulle være slik at jeg egentlig ikke trengte dem lenger, sier han.

– Jeg sa hele tiden til meg selv at jeg var helbredet fra sukkersyken, men fortsatte å ta tablettene så lenge jeg hadde tilgang på dem.

Et års tid etter teltmøtet ble imidlertid disse tablettene trukket fra det norske markedet på grunn av ny forsk-ning som påviste fare for bivirkninger. Terje gikk tom for tabletter og avtalte time hos legen drøye to uker senere. Da skulle de finne ut hva han skulle gjøre videre. I mellomtiden skulle han prøve hvordan det fungerte å være uten tabletter.

– Da jeg målte blodsukkeret hos legen, var nivået fortsatt normalt, forteller han.

Konklusjonen var klar: Her var det unødvendig med mer medisinering.

– Legen forundret

Terje har fortsatt å måle nivået jevnlig for å holde øye med utviklingen, og han forteller at tallet har ligget stabilt mellom 5 og 6 hele tiden. Han lever fortsatt sunt, men han trenger ikke lenger være redd for å spise sukker.

– Jeg får fortsatt kjeft fra familien når jeg spiser sukker, men det gjør jo ikke noe lenger, ler han.

– Tidligere måtte jeg til legekontroll fire ganger i året. Nå har legen sagt at det holder å komme en gang årlig. Han er litt forundret over det som har skjedd. Han prøver å forklare det med at jeg må ha klart å spise meg frisk, men nivået kom jo aldri lavere enn ni så lenge det var alt jeg gjorde, sier Terje.


Publisert:
2011-09-12


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 4 - 2011

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15