Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Smertefri hverdag for Else-Marie

SMERTEFRI OG GLAD: Else-Marie Barstein fra Bodø ble helbredet for fibro­myalgi da hun ringte for­bønns-telefonen i sommer. Er det rart at hun er glad?
I 17 år slet Else-Marie Barstein (56) fra Bodø med intense smerter i ledd og muskler. Fibromyalgien gjorde hver dag til et mareritt hvor timene gikk med til å takle smertetoktene. Helt til hun slo 820 780 93 og fikk forbønn hos Svein-Magne.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Det lyser i to milde øyne når Legedom tropper opp i Prestmarkveien på Grønnåsen i Bodø. Det er tydelig at det er en god sommer som ligger bak Else-Marie Barstein, hun smiler fra øre til øre når hun forteller om hva Gud har gjort i livet hennes de siste månedene.

Det er 17 år siden hun begynte å merke at noe var galt i kroppen.

– Jeg gikk med smerter i kroppen som jeg ikke visste årsaken til. Alle ledd i kroppen var vonde, og det gikk veldige smerter gjennom føttene mine, nakken og albuene. Smertene bare økte i styrke, og til slutt hadde jeg vondt i hele kroppen. Det var forferdelig, som å gå med tannpine hele tiden, forklarer Else-Marie ivrig over en kopp kaffe i den trivelige stua i andre etasje.

Store lidelser

Etter en tid gikk hun til legen for å få hjelp. Der fikk hun diagnosen fibromyalgi, en sykdom som er både fysisk og psykisk betinget.

– Jeg begynte å forstå at jeg måtte leve med sykdommen, og engasjerte meg i Fibromyalgiforbundet. Det var aldri snakk om at noen ble bedre, sykdommen byr bare på gradvis verre smerter etterhvert som tiden går. I 1991 måtte hun slutte i jobben som sykepleier på Nordland Sentralsyke­hus i Bodø, og ble uføretrygdet.

I den kalde snoen i Bodø ble smertene forverret, så vinteren 98/99 og 99/00 reiste hun og mannen Odd til Gran Canaria i fire måneder for å slippe unna minusgradene. Men sist vinter ble de hjemme.

– Det ble en ualminnelig tøff vinter, selv om temperaturene var milde. Jeg hadde aldri en dag uten smerter som kom og gikk i sterke bølger. Det var fryktelig tøft å lide slik, sier hun ettertenksomt.

Gud var med

De siste syv årene har hun vært innlagt en gang i året på Skogly Rehabiliteringssenter på Lillehammer, og fått fantastisk god hjelp der. Men selv om smertene ble bedre under behandlingen, kom de like sikkert tilbake igjen etter en tid hjemme i Bodø. Else-Marie så ingen ende på smertene. Hun slet med å holde motet oppe, men midt i alle prøvelsene hadde hun noe som hjalp henne videre.

– Da jeg var 46 år gammel, gav jeg mitt liv til Jesus. Det betydde veldig mye for meg, for jeg har alltid trodd på Gud, men ikke gjort noe med det tidligere. Det var godt å kunne be til Gud og merke at han var med meg når smertene jaget som verst gjennom kroppen min. Innerst inne hadde jeg en bønn om å få slippe å leve med dem, men jeg visste vel ikke helt om det gikk an å bli fri.

Forbønn på linja

Helt til i sommer, da en god venninne fortalte henne om bladet Legedom og om hvordan Gud helbreder gjennom Svein-Magnes forbønner.

– Jeg ble så rørt at det gikk an at Gud var så god mot folk. Det var ingen tvil i min sjel; dette måtte jeg bare prøve. Spent slo jeg det nummeret jeg hadde fått, og Svein-Magne svarte i andre enden.

Etter en trivelig samtale bad Svein-Magne for Else-Marie, men hun merket ingen forskjell. «Tenk om jeg hadde fått en smertefri dag,» tenkte hun i sitt stille sinn, men slo tanken fra seg. Hun hadde aldri hørt om noen som var blitt god av fibromyalgi.

Smertemarerittet er over

– Noen dager etterpå fikk jeg en salveduk i posten som jeg la på kroppen min. Jeg merket ikke noe til at jeg ble bedre, men en dag gikk det opp for meg at smertene var borte. «Odd,» sa jeg til mannen min, «det er helt utrolig, jeg har jo ingen smerter lenger!» utbrøt jeg og jublet.

De siste månedene har hun ikke ligget på latsiden. Etter noen smertefrie dager tok hun kontakt med sin tidligere arbeidsgiver og arbeider nå femti prosent stilling fordelt på sykehuset og Volden Sykehjem i Rønvika. Det stråler av henne, og hver dag er fylt med glede. Else-Marie puster lettet ut og nyter høstsola i fulle drag. 17 år med smertemareritt er over, og nå ser hun lyst på framtiden.

Helt utrolig: «Det er helt utrolig, jeg har jo ingen smerter lenger!» sier Else-Marie Barstein.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15