Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Svein-Magnes første mirakel

VITNER PÅ SEMINAR: På seminarene under alternativmessen i Tromsø i høst fikk deltakerne møte Grethe og se de helbredede føttene.
Den aller første helbredelsen Svein-Magne Pedersen fikk oppleve, skjedde da han ba for sin kones søster. Grethe Jakobsen ble momentant helbredet for plattfot da hun var 19 år gammel, og hun takker fortsatt Gud for underet, 40 år senere.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaad

Det var sommeren 1971. Den unge evangelistspiren Svein-Magne Pedersen var midtveis i sitt fireårige teologistudium, og lengselen etter å se Gud gjøre mirakler hadde blitt vekket i ham for alvor på våren samme år. Han og Solveig var nygifte, og på sommeren besøkte de hennes familie i Mosjøen. Slekt og venner var samlet til sosialt samvær da Svein-Magne spurte Solveig om ikke det var noen der som han kunne få be for, ivrig som han var etter å komme i gang med tjenesten for Gud. Hun foreslo at han kunne spørre hennes yngre søster Grethe, som var plattfot.

– Jeg husker at jeg ble helt perpleks da han sa han hadde lyst til å be for beina mine, men jeg sa det var greit, fordi jeg ikke ville være uhøflig, forteller Grethe, 40 år senere.

– Det var ikke det at jeg ikke trodde på under og helbredelser. Jeg vokste opp med søndagskole og menighetsliv, og hadde ikke noe problem med å tro at Gud gjorde mirakler i Afrika. Men at det skulle skje i Mosjøen, med meg, var jeg hundre lysår fra å tenke. Plattfoten mente jeg bestemt at jeg måtte leve med resten av livet.

«Donald Duck-føtter»

Mange har hørt Svein-Magne fortelle om svigerinnen med Donald Duck-føtter som var flate som strykejern. Hun er enig i at føttene kunne karakteriseres slik.

– Ankelkulen lå helt nede på gulvet, sier hun.

– Gjennom hele barndommen var det alltid slik at skoene mine ble ødelagt nesten med en gang de var kjøpt, og jeg hadde ofte vondt i beina. Jeg vrikket føttene ofte, og hadde derfor vanskeligheter med slikt som å delta i ballspill, springe fort eller hoppe lengde, forteller hun. I ungdomsårene begynte ryggen å bli sliten og vond.

– Som tenåring hadde jeg de samme problemene med ryggen som det gamle damer ofte har.

Da hun var 19 år gammel, fikk hun sitt første barn, og hun var mye plaget med vondt i føttene og ryggen under svangerskapet. Det var kort tid etter dette at hun fikk det uventede spørsmålet om forbønn fra svogeren sin.

– Føttene kom mot meg

– Svein-Magne knelte ned og la hendene på undersiden av føttene mine, og jeg var kjempeflau, fordi jeg aldri hadde likt fokus på meg selv. Plutselig så jeg at hendene hans begynner å dreie seg oppover, og jeg kjente at føttene kom imot meg. Det var som et suksessivt trykk, og det varte i maks fem minutter. Da jeg reiste meg etterpå, hadde jeg fått en flott bue under føttene. Jeg kunne snøre inn skoene fire til fem cm mer etterpå, forteller Grethe.

– Jeg var veldig glad. Det går ikke an å forstå undere, jeg må bare hvile i at det skjedde. Jeg har mange ganger lurte på hvorfor det skulle skje med akkurat meg. Jeg er jo ikke noe spesielt godt menneske, det er jo ikke slik det fungerer. Gud vil gjerne gi sine gaver til oss alle sammen, sier hun.

Grethe er utdannet som både sykepleier og lærer. Hun har hatt flere lederstillinger som sykepleier og hun har jobbet i 16 år med undervisning av sykepleierstudenter og innen helsefaglig utdanning på videregående skole. I dag er hun sykepleier på en rehabiliteringsinstitusjon i Trondheim, og hun underviser også sykepleierstudenter i Trondheim.

– Nesten for mye bue

– Jeg har vitnet hele livet om det som skjedde med føttene mine. Mange sier ikke så mye, men de tror jo ikke at jeg forteller røverhistorier, sier hun.

Noen år tilbake fikk hun en slik anledning da hun fikk behandling hos en fotterapeut fordi hun hadde en vond negl. Kvelden i forveien hadde Svein-Magne vært gjest på Per Ståle Lønnings program Lønning Direkte på TV2, og der hadde han fortalt om Grethe.

– I går så jeg på Lønning Direkte, og der var det en predikant som fortalte om ei som skulle ha blitt helbredet for plattfot, sa fotterapeuten under behandlingen.

– Vet du hvor i verden de føttene befinner seg nå? Spurte Grethe.

– Nei, det visste jo ikke terapeuten.

– Det er de føttene du holder på å stelle på, sjokkerte Grethe.

– Er det mulig? Du har jo nesten for mye bue på føttene! var terapeutens respons.

GRETHES FOT: Denne foten var flat som et strykejern frem til Grethe var 19 år gammel. Under forbønn av sin svoger Svein-Magne Pedersen, fikk hun den tydelige buen man ser på bildet.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15