Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Leverte pustemaskinen tilbake

HELBREDET FOR SØVNAPNÉ: Ruth Jeppestøl leverte tilbake pustemaskinen etter å ha fått forbønn av Svein-Magne Pedersen.
Ruth Jeppestøl måtte bruke pustemaskin hver natt i to år på grunn av lidelsen søvnapné. Men da Svein-Magne Pedersen ba for henne, ble hun momentant helbredet fra sykdommen som hadde vært en plage store deler av livet hennes.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

I årevis slet Ruth Jeppestøl med mye hodeverk og trøtthet, uten at hun kunne forklare hvorfor.

– Det ble mye Paracet og Dispril for å komme gjennom dagene, forteller hun.

Sosialt liv var også utfordrende på grunn av denne tilstanden.

Dersom jeg var ute på besøk på kveldstid, hadde jeg vanskelig for ikke å sovne.

Søvnapné

Da hun snakket med en bekjent med lignende symptomer, som fortalte at hun hadde søvnapné, tenkte Ruth at det kanskje var dette som var hennes problem også. I 2003 ble hun lagt inn til grundig utredning på Sørlandet Sykehus i Kristiansand, og diagnosen ble som hun selv fryktet.

Søvnapné innebærer at man stopper å puste i perioder mens man sover. I de fleste tilfeller skyldes dette at man har dårlig luftpassasje i svelg, munn eller nese. Kroppen blir stresset av pustestoppene, og dermed fant Ruth endelig forklaringen på problemene med hodeverk og søvnighet.

Sykdommen kan også være farlig på sikt, fordi den øker risikoen for hjerteproblemer, hjerneslag og høyt blodtrykk.

Pustemaskin

Da diagnosen var stilt, fikk Ruth utlevert en pustemaskin som satte en stopper for de nattlige pustestoppene. Hun måtte sove med en maske over nesen, med lufttrykk som holdt luftveiene åpne. Dermed forsvant plagene på dagtid, siden hun fikk puste gjennom natten. Men pustemaskinen fjernet ikke sykdommen. Masken måtte brukes hver natt.

– Dette var nok mest plagsomt for mannen min, siden den laget surklelyder hele natten, smiler hun.

Momentant frisk

Ruth har vært en forkynner av Guds Ord i mange år, og høsten 2005 ble hun ansatt som omsorgspastor i pinsemenigheten Filadelfia Vennesla. Det er i denne menigheten Svein-Magne Pedersen er medlem, og da han hadde helbredelsesmøte i sin hjemmemenighet i oktober 2005, benyttet Ruth muligheten til å få forbønn.

– Siden jeg var blitt en av staben i menigheten, ventet jeg til han var ferdig med å be for alle som sto i kø. Da han var ferdig rundt midnatt, ba jeg ham om forbønn. Der og da kjente jeg at noe skjedde inne i halsen, forteller hun.

Den natten brukte hun pustemaskinen for siste gang.

– Jeg kjente at noe hadde skjedd, men ville prøve meg fram litt gradvis, så jeg brukte maskinen den første natten. Egentlig hadde jeg nok ikke trengt det. Natten etter la jeg den bort, og sov godt uten den.

Nå er pustemaskinen for lengst levert tilbake til Hjelpemiddelsentralen, og Ruth sover fortsatt godt om natten.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15