Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Indianermisjon i Canada

MAT TIL FATTIGE: Chilliwack Native Paentecostal Church serverer mat til fattige indianere og andre nødlidende etter hver gudstjeneste. Misjonen Jesus Leger gir hver måned økonomisk støtte til dette arbeidet.
Sist juli satte vi på ny kursen mot Canada. Vi ønsket å utvide vårt engasjement blant Canadas urbefolkning – indianerne.

Tekst og foto: Svein-Magne Pedersen

I juli 1994 opprettet Misjonen Jesus Leger en stiftelse i Canada. Stiftelsens formål var å misjonere blant indianere og skandinaver i provinsen British Columbia. Siden da har vi sendt flere norske misjonærer dit. De har samarbeidet med Chilliwack Native Pentecostal Church, og har vært en velsignelse for mange indianere der.

Men Gud kaller på meg og ber meg utvide misjonsfeltet. Denne gangen dro vi over for å knytte nye kontakter med menigheter som driver misjon blant Canadas urbefolkning. Vi ønsker å støtte dem i deres arbeid for å nå inn til dette folket. 80 % av alle indianere over 15 år her er skadet av alkohol og narkotika. Det er et rop om hjelp fra Canadas 1,2 millioner indianere.

Den første søndagen talte jeg i indianermenigheten i Chilliwack. Her ble flere helbredet. Flere fattige indianere og andre nødlidende kom til menigheten for å få seg et måltid mat rett etter møtet. Dagen etter la vi ut på en lang tur. Vi skulle krysse tre store provinser: British Columbia, Alberta og Saskatchewan for å besøke byene Flin Flon og The Pas i neste provins: Manitoba.

På turen dit overnattet vi i byen Drumheller hvor det verdenskjente dinosaurus-museet ligger. Vi besøkte dette svært interessante museet. Her var flere store dinosauruser utstilt. I Drumheller møtte vi pastorparet Dianne og Clint Cornelius. De var pastorpar i samme menigheten som meg da jeg fra 1982-83 var Assistant Pastor i byen The Pas. Det ble et hyggelig gjensyn. Clint inviterte meg til å ha helbredelsesmøte i hans apostolske menighet i Alberta.

Langt om lenge kom vi til byene Flin Flon og The Pas. Her hadde jeg, som før nevnt, vært pastor fra 1982-88. Her fikk vi fornyet vennskapet med gamle venner. I den apostolske menigheten Living Water Christian Fellowship i The Pas talte jeg en søndag. Også her ble flere syke helbredet. Den kvinnelige pastoren i den apostolske menigheten, Betty Olson, ønsket meg velkommen tilbake. Hun ville ha meg som hovedtaler på neste års sommerkonferanse.

Menigheten driver et utstrakt arbeid blant fattige indianere. Gjennom menighetens kaffehus gir de mat til fattige indianere og andre som trenger mat. I fjor ga de 9500 måltider til fattige. De som kommer på kaffehuset, får også høre evangeliet. Her har flere blitt frelst.

Så gikk turen tilbake til byen Abbotsford hvor vi har våre kontorer. Noen kristne her i distriktet vet om meg og vårt virke i Norge. Ilden begynte å brenne. En apostolsk menighet i nabobyen Mission ville ha meg som taler på to møter. Det ble to sterke møter med mange kunnskapsord til syke og mange helbredelser. I ett av møtene ble minst 70 % av de jeg ba for, helbredet.

Ryktene spredte seg. Full Gospel Business-gruppen i Abbotsford ønsket at jeg skulle vitne på et av deres møter. Salen var full av forventningsfulle canadiere. De tok imot budskapet med åpne hjerter. Mange ville ha kontakt med meg. Jeg ble kjent med flere ledere. De ville ha meg tilbake og planlegger nå å arrangere fellesmøter med flere menigheter her i distriktet.

Vi dro hit med tanke på å utvide vårt kontaktnett og våre misjonsmuligheter. Vi har lyktes med foretaket. Vi dro hjem med mange navn og adresser på nye kontakter. Vi har også muligheter til å støtte de menigheter som driver misjon blant indianere.

Og takk til Gud for de mange som ble berørt av Guds helbredende kraft.

PASTOR BLANT INDIANER OG HVIT: Solveig og Svein-Magne sammen med pastor Betty Olson i Living Water Christian Fellowship, The Pas. Foto: Ed Olson

FIKK HØRSEL: Indianeren Darryl Siah var omtrent døv på det venstre øret etter at han slo hodet mot en mur. Han hadde også brekt to-tre ribbein. Under forbønnen fikk han hørselen igjen og ribbeina ble legt. «Jeg kan høre!» ropte han med glede etter at Svein-Magne hadde bedt for ham.

KASTET KRYKKENE: Tomasi Tawake kommer opprinnelig fra Fiji-øyene, men bor i Mission. Han plagdes med store beinsmerter og trengte derfor å bruke krykker. Under forbønn ble han helbredet. «Nå skal jeg gå hjem og kaste krykkene,» sier en smilende Tomasi etter forbønnen og løfter krykkene over hodet.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15