Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
På møte med kristne medisinstudenter

DISKUTERER HELBREDELSE: Lege Per Wik og Svein-Magne Pedersen i panelsamtale om emnet helbredelse.
Hvert år arrangerer kristne medisinstudenter en konferanse hvor de tar opp aktuelle emner innen etikk og tro. PULS var tema på årets konferanse på Hermon Høyfjellsenter fra 23.–25. oktober i fjor. Jeg var en av flere foredragsholdere.

Tekst: Svein-Magne Pedersen

150 studenter trosset redselen for å bli smittet av svineinfluensaen og møttes til fornyelse av tro og tanke.

Av flere interessante foredragsholdere fikk jeg møte den kjente legen Per Wik fra Trondheim i paneldebatt om helbredelse. Her fikk møtedeltakerne høre om vårt syn på sykdom og helbredelse. Selvsagt så vi på emnet ut fra forskjellig bakgrunn. Per Wik er en interessant og ydmyk lege som turde innrømme at han ikke likte å gi medisiner til sine pasienter som han visste ville gi dem uønskede bivirkninger. Men som lege måtte han det. Av denne grunn angret han på at han valgte legeyrket.

Per Wik er blitt kjent i media fordi han står grytidlig opp om morgenen for å be for de pasientene han skal møte denne dagen. Men selv presiserte han at han ikke hadde lov til å be for syke i en pasient-lege realasjon. Og det gjorde han heller ikke. Men ingen kunne hindre han å be for sine pasienters ve og vel alene på fritiden. Per og jeg takket hverandre for debatten i gemyttlig stil.

I tillegg til paneldebatten holdt jeg et seminar om sykdom og helbredelse, hvor jeg fortalte om hvordan jeg kom inn i tjenesten og teologien bak den. I debatten som fulgte viste det seg at ikke alle var enige i min teologi.

Det var fornyende å lytte til andre foredragsholdere som tok opp temaer som ikke er hverdagskost i karismatiske kretser. Og svært hyggelig var det å møte mange solide kristne fremtidige leger. Det var en av årsakene til at jeg valgte å si ja til tilbudet om å delta på årets medisinstudentkonferanse i naturskjønne omgivelser. Om noen få år vil jeg treffe dem igjen som leger i bygder og byer i vårt vidstrakte land.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15