Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Medisinforskeren møtte mirakelmannen

MØTTES TIL SAMTALE: Kjell Grøttum og Svein-Magne Pedersen ble ikke enige om mye i samtalens løp.
Kjell Grøttum nektet å tro på Svein-Magne Pedersens eksempler på guddommelige mirakler, da de møttes til samtale under Protestfestivalen i Kristiansand.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Mangeårig indremedisinsk forsker og sykehuslege Kjell Grøttum møtte helbredelsesevangelist Svein-Magne Pedersen til samtale om helbredelse i Protestfestivalens cafételt på torget i Kristiansand tirsdag 8. september. Samtaleleder Anders Tangen fortalte at de ønsket å arrangere en rolig samtale omkring temaet helbredelse, for å se om de to kunne møtes på noen punkter.

Grøttum erklærte imidlertid raskt at han ikke trodde på mirakler, men kun på kunnskapsbasert medisinsk behandling.

Dokumenterte mirakler?

Pedersen ble spurt om det finnes eksempler på dokumenterte, etterprøvbare mirakler, og han svarte at han hadde mange hundre å vise til. Han viste til eksempler fra bladet Legedom.

– Her har vi Ronny Stormark, som var så godt som blind i fire år. Han fikk synet igjen etter et møte på Bildøy utenfor Bergen i sommer. Her har vi Randi Øksnes, som hadde sterkt nedsatt syn på det høyre øyet på grunn av betennelse på synsnerven. Legene kunne ikke gjøre noe med det, men hun ble helbredet etter forbønn. I tillegg ble hun helbredet fra bekkenløsning, som hun hadde slitt med i mange år. Hun var også plattfot, og da hun kom til forbønn på kontoret mitt, fikk hun buer under føttene. Det samme opplevde Tor Hildeskor, som egentlig kom på møte for å få forbønn for noe annet, men som et par dager senere oppdaget at han ikke var plattfot lenger. Her har vi Gerd Marie Foss, som hadde Menieres. Nå er susingen i ørene borte, og hun er frisk. Her har vi Solveig Bråten som ble erklært frisk fra beinskjørhet av legen sin.

– Tror ikke på Pedersen

– De eksemplene tror jeg kort og godt ikke noe på, svarte Grøttum hoderystende.

Samtaleleder Anders Tangen utfordret ham til å ringe de personene Pedersen navngav og sjekke selv.

– Nei, det har jeg ikke noe lyst til, sa forskeren, som gjentok til stadighet at han ikke mente det lot seg gjøre å dokumentere at det skulle finnes noe slikt som mirakler.

– Men Pedersen sier det finnes noen røntgenbilder og litt slikt, sa Anders Tangen.

– Jammen Pedersen sier jo veldig mye rart, og jeg kan jo ikke tro på alt det han sier, repliserte Grøttum.

– Det finnes visstnok en allmennlege ved navn Dagfinn Astor som sier han har blitt helbredet fra spasmeangina, hva sier du til det? Spurte Tangen.

– Noen ganger kan en samtale mellom to mennesker ha en helende effekt, sa Grøttum etter å ha tenkt seg om.

Han mente at en eventuell dokumentasjon av et mirakel ville kreve svært grundige undersøkelser, samt fremskaffelse av grundig, vitenskapelig gyldig dokumentasjon. Pedersen mente på sin side at også vanlige menneskers opplevelse må være en gyldig form for bevis.

– Hvis du var blind på et øye, og jeg la hånden min på øyet ditt og ba for deg, og du etterpå oppdaget at du kunne se – trengte du da å gå til lege for å få vite at du var helbredet? Spurte han.

For lite tro?

Fra salen fikk Pedersen spørsmål om hvorfor noen ikke blir helbredet selv etter å ha søkt forbønn mange ganger. Har man da for lite tro? Undret en publikummer.

– Da vil jeg svare slik jeg antar at også en lege ville si: Kom tilbake, ikke gi opp. Av forskjellige årsaker som ikke er kjent for oss, har du dessverre ikke blitt frisk enda. Jesus anklaget aldri noen syke for å ha for lite tro, og det gjør ikke jeg heller. De som kommer til forbønn, kommer fordi de har tro, svarte evangelisten.

Protestfestivalen har de siste ti årene blitt arrangert årlig i Kristiansand i september. Festivalen er ifølge arrangørene en protest mot avmakt og likegyldighet. Gjennom samtaler, debatter og andre arrangementer, setter en rekke mer eller mindre kontroversielle og aktuelle temaer på agendaen i løpet av festivaluken.

Svein-Magne Pedersen har deltatt en gang tidligere, det var da festivalen startet for ti år siden.


Publisert:
2009-11-25


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 5 - 2009

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15