Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Ronny fikk synet tilbake

IKKE BLIND LENGER: Ronny Stormark fikk synet igjen da Svein-Magne Pedersen ba for ham på Bildøy 21. juni.
I sommer kastet Ronny Stormark stokken sin på St. Hans-bålet. Den har vært god å ha de siste fire årene, siden han var så godt som blind. Men da Svein-Magne Pedersen ba for ham, fikk han synet igjen.

Tekst: Tor-Bjørn Nordgaard
Foto: Anita Apelthun Sæle

– Jeg er overlykkelig. Jeg føler at jeg har fått livet tilbake, sier førtiåringen fra Fjell på Sotra.

For fire år siden ble Ronny satt på noen livsviktige medisiner, som førte med seg fatale bivirkninger. Stoffene gikk ut over synet hans, som inntil da var fullgodt. I løpet av noen måneder ble han så godt som blind. Alternativet til medisinene var en risikabel operasjon han ikke ville gjennomgå. Uansett var beskjeden fra legene at selv om han skulle slutte med medisinene, var det slett ikke sikkert synet ville komme tilbake. Han øynet ikke mye håp.

Likevel klarte han fortsatt å bo alene.

– Jeg er så sta at jeg klarte meg, selv om det var vanskelig, sier han.

Med en skistav som stokk klarte han å manøvrere seg rundt. Holdt han en handleliste med store bokstaver helt inntil nesen, kunne han så vidt tyde den. Betjeningen på butikken var hjelpsomme, men handleturene tok likevel en evighet, følte han.

Kribling i øynene

Da Ronnys mor fikk høre at Svein-Magne Pedersen skulle ha møte på Bildøy 21. juni, under Norge I DAGs sommerkonferanse, ville hun gjerne dra dit.

– Jeg ble med mor selv om jeg egentlig ikke hadde lyst, fordi ingen andre ville være med henne, forteller Ronny, som mente det var altfor optimistisk å skulle tro at noe kunne skje med synet hans.

Møtet dro ut. Ronny var trøtt og ville hjem. Han var i ferd med å dra før det ble hans tur til å få forbønn. Heldigvis gjorde han ikke det. Klokken ett på natten ble han bedt for.

– Svein-Magne la fingrene sine på øynene mine og ba, og jeg kjente med en gang at det skjedde noe. Jeg kjente en kribling, og visste ikke hva det var for noe.

Overraskelse

Mandag morgen sto han opp og gjorde seg klar til å gå på butikken av gammel vane, uten å tenke noe mer over det. Han tok som vanlig med seg staven sin, men merket underveis at han ikke brukte den. Han trengte den jo ikke lenger!

– Plutselig oppfattet jeg at jeg hadde fått gangsynet tilbake. I løpet av de neste dagene kom synet gradvis sterkere tilbake, og etter noen dager hadde jeg like godt syn som før. Det går ikke an å forklare, det er rett og slett et under, sier han.

Bedre syn enn før

– Jeg gråt av glede i flere dager da jeg fikk synet tilbake. Jeg takket Gud og var så glad. Synet betyr jo alt for et menneske, og nå ser jeg helt klart igjen. Nå kan jeg lese selv den minste skrift, forteller Ronny.

I ettertid har han vært hos både lege og optiker og fått målt synet sitt. Der fikk han beskjed om at synet nå er bedre enn det var før problemene begynte for fire år siden. Han er mindre langsynt enn tidligere.

Tilbake til Gud

Da synet kom tilbake, tok Ronny imot Jesus som sin frelser på nytt.

– Jeg var en kristen tidligere, men jeg ble så fortvilet og bitter over å ha mistet synet at jeg mistet troen. På møtet gikk jeg ikke fram på frelses-innbydelsen, men da synet kom tilbake, ble jeg frelst igjen. Da kunne jeg ikke fornekte Gud lenger.

Skistaven som fungerte som stokk kastet han på bålet St. Hans aften. Og på butikken har betjeningen fått høre hva som har skjedd.

– De synes det er fantastisk, smiler Ronny.

Han er også glad for å kunne jobbe igjen.

– Jeg er i skogen og hogger ved, noe som var utenkelig for to måneder siden. Jeg har til og med plukket bær, og jeg skiller uten problem det røde fra det grønne. Det var umulig med tåkesyn, sier han.

– Jeg håper det jeg har opplevd kan få andre også til å gå på møte og oppleve noe lignende, sier han.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15