Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Falt ned fra taket og brakk ryggen:
Ble helbredet i Saltdal

MISTET TAKET: Da Frode Johansen mistet fotfestet, valgte han å gripe noe som kan synes spinkelt og uforutsigbart: helbredelse ved bønn.
Det hendte en dag i juli. Frode Johansen står på taket av huset sitt og legger singel. Plutselig skjer det: Han mister fotfestet.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

I løpet av de neste sekundene ser han Ishavskatedralen og livet passere i revy der han sklir nedover taket og utover kanten. Hundre kilo pluss får et ublidt møte med Moder Jord. Han blir liggende i en skråning med 3–4 brukne ryggvirvler.

Dette skjedde samme året som en annen begivenhet: Tromsø kunne skryte av 240 centimeter snø den 1. mai.

Det passet ufattelig dårlig å få ødelagt ryggen, han skulle begynne i ny jobb, flytte til Østlandet, og ikke minst: Om fire uker skulle han kjøre til Oslo på jakt etter bopel.

Kraftkost

– Det er ikke noe vi kan gjøre, sa legen i Tromsø etter å ha studert røntgenbildene.

Det ville bli for vanskelig å operere. Knoklene fikk gro av seg selv, noe som ville ta et halvår. Imens måtte han holde de forferdelige smertene i sjakk med Somadril.

– Tablettene er i samme divisjon som morfin, kommenterer Frode og himler med øynene.

Legemiddelet ble forbudt noen år senere, men tilhengere i Norge har dannet en forening til Somadrilens fremme.

Slo et signal

Frode var nå i samme kategori som Petter Northug: Kjekt å ha noen å ringe til når mye står på spill. Pappa Sverre Johansen lovte å komme sønnen til unnsetning ved å ringe kompis Svein-Magne. Predikanten var på dette tidspunkt i Nordland fylke, på Sundby i Saltdal. Et perfekt møtested på Frodes kjøretur sørover.

Med Somadril i hanskerommet og stor nordnorsk viljestyrke la Frode ut på en ambisiøs etappe, cirka 1640 kilometer. En oppgave til alle søringer som ikke har vært nord for Dovre, men kjenner Gran Canaria bedre enn sin egen bukselomme: Regn selv ut hvor lang tid han trengte fra Tromsø til Oslo når han måtte ta pause hver time!

En overraskelse

En måned etter det fatale uhellet var Frode på vei mot hovedstaden. Faren hadde forlengst sørget for at Svein-Magne hadde sønnen i tankene. Snart skulle de treffes.

Da Frode kjørte fra Fauske fikk han seg en overraskelse.

– Jeg satte meg inn i bilen, og kjente ingen smerter!

Han som hadde hatt førersetet langt bakover siden han forlot Tromsø kunne sitte som normalt! Han hadde vært elendig en hel måned, og så plutselig dette!

Kanskje hadde Pedersen satt himmel og jord i bevegelse allerede?

– Skjønte ikke nåkka

Da Frode Johansen møtte predikanten til avtalt tid i Saltdal, var han nesten helt bra.

– Svein-Magne la hånda på ryggen min, og jeg ble veldig, veldig varm.

Pedersen oppfordret Johansen til å bøye seg og ta i golvet, og det gikk uten problemer!

– Jeg var som ny! Skjønte ikke nåkka sjøl! Henrykt over det som hadde hendt kjørte Frode sørover. Det gikk fortere nå. Somadrilen ble liggende ensom i hanskerommet.

Varig helbredelse

Siden helbredelsen som skjedde i 1997 har Frode Johansen satt 17 tonn stein i bevegelse under husbygging og bygging av tomt på Hvam på Romerike. Han har murt, båret på såleblokker osv.

– Men, han dunker neven i bordplata og sier, – bank i bordet, jeg har ikke hatt trøbbel med ryggen en eneste gang siden jeg falt ned fra taket!

Frode våger ikke å kalle seg kristen, men har stor respekt for det som har med Gud og kristendom å gjøre. Han forteller om en troende bestemor på farssiden som har hatt innflytelse. Dessuten har et søskenbarn blitt kurert for leverkreft etter forbønn fra Misjonen Jesus Leger. Slikt gjør inntrykk.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15