Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Under og tegn på Salomonøyene

FIKK SYNET: «Jeg kan se deg, Jeg kan se deg!» ropte denne mannen begeistret og pekte på fotograf Leen Spaans. Han hadde vært omtrent blind på det venstre øyet.
Evangeliet skal forkynnes «like til jordens ender». Det var Jesu siste ordre. Profeten Jesaja sier: «På hans lov venter fjerne kyster.» Langt fra Norges kyst ligger øygruppen Salomonøyene. Med invitasjon fra Church of The Living Word i lomma, satte vi våre føtter på ukjent jord, den 5. mai i år.

Tekst: Svein-Magne Pedersen
Foto: Leen Spaans

På øygruppa bor det hovedsakelig melanesiere (95 %). Her bor også polynesiere og mikronesiere. Den mørkhudete befolkningen har til alle tider ligget i stammekrig. Helt til etter siste verdenskrig har de spist sine fiender. Men etter verdenskrigen ble det lovforbud mot denne skikken. En ekkel fortid pustet oss nesten opp i ryggen. «Noen av disse menneske­eterne lever enda, er vi nå helt trygge?» tenkte jeg.

PÅ flyplassen ble vi møtt av pastor Alfred Alufurai og en av statsministerens rådgivere. Min venn Wiggo Tangstad har vært på Salomonøyene seks ganger før, og har mange kjenninger her. Han erfiskeriekspert og har hatt samtaler med regjeringen tidligere. Det var Wiggo som ordnet med denne kontakten.

Stort behov

Alfred kunne fortelle at jeg var den første europeiske predikant som noensinne hadde besøkt landet. Vi var de første som torde komme til øya og forkynne evangeliet etter borgerkrigen i fjor. Selv om 95 prosent tilhører en kirke, er behovet for evangelisasjon stort. Man regner med at ca. ti prosent et gjenfødte kristne. Det er behov for bibelskoler som kan utdanne pastorer og evangelister. Pastor Alfred har et ønske om å kunne få kjøpt en båt til bruk for å evangelisere de mange bebodde øyene i landet. Av de 992 øyene som hører til Salomonøyene, er 347 befolket.


VERDENS ENDE:
Nord-øst for Australia ligger Salomonøyene.  Med ekvator rett over hodet fikk vi oppleve ti spennende dager i hovedstaden Honiara.

90 prosent helbredet

Bortsett fra det første møtet som ble holdt inne i en kirke, ble resten holdt utendørs. Mellom 500 og 1000 kom for å høre Guds ord forkynt og for å bli helbredet. Og Gud gjorde under! Det er sjelden å oppleve at så mange blir helbredet. Nesten alle som fikk forbønn, kunne fortelle at Gud rørte ved deres legemer. Mange vitnet med stor tro: «Jeg kom hit på møtet for å bli helbredet, og jeg visste at det ville skje!» De hadde enkel tro, derfor skjedde det. Bortimot 90 prosent av folket på Salomonøyene er analfabeter. De var ikke blitt infisert av vestens intellektuelle snobberi, som gjør forstanden til sin gud.

En fotballspiller ble helbredet i kneet og sprang smertefri fram og tilbake foran folkemassen. En rugby-spiller ble også helbredet og viste også fram Guds under ved å springe foran folkemengden. Det kunne han ikke gjøre noen minutter før. Og folket klappet og priste Gud. En lokalpolitiker ble helbredet sammen med sin kone og sønn. De ble også frelst – til stor jubel fra folket. Mange med syn og hørselsproblemer ble kurert ved Guds kraft. En ung mann som hadde mistet syn og hørsel på den venstre siden på grunn av en ulykke, fikk både syn og hørsel tilbake. En ung mann kom fram og fortalte at han hadde fått hørselen tilbake på det venstre øret under fellesbønnen for de syke. Ellers helbredet Gud folk med lungebetennelse, astma og en rekke smerter og lidelser.

Her om dagen kom det en e-mail fra Salomonøyene: «Jeg takker Gud for at han helbredet min bestemor som var blind på et øye. Nå kan hun se. Takk, Svein-Magne Pedersen, for at du bad for henne slik at hun ble helbredet.»

Salomonøyene er det verste strøk i verden med hensyn til malaria. Denne sykdommen rammer mange. I Honiara fins det et institutt som forsker på denne sykdommen. Mange lider under malaria. Under møtene kunne flere oppleve helbredelse for denne plagen.

Ofte måtte jeg tenke på hva det står om Jesu helbredelsestjeneste: «Og de ble alle helbredet.» Det kan også skje i våre dager.

Men størst av alt var å se at mange kom fram da innbydelsen til frelse gikk ut. Her trengte jeg ikke å be folk om å bøye hodet og lukke igjen øynene. Det var ingen skam å søke Gud i dette landet!

Under på sykehuset

Fattigdommen etter borgerkrigen var merkbar. På sykehuset i hovedstaden Honiara var det nesten slutt på medisiner. En av legene der fikk høre om helbredelsesmøtene. Han tok kontakt med sykehusledelsen og innbød meg til å tale på plenen utenfor sykehuset! Det rørte mitt hjerte. Møtet ble kringkastet inn på alle rommene.

«På vegne av sykehuset med leger og pasienter ønsker jeg deg velkommen til å ha møte her hos oss,» sa legen til meg og gav meg mikrofonen.

På den grønne plenen foran oss satt mange syke. Flere kom ut av sykehuset og stod eller satt på plenen, som var opplyst av lyskastere. Da frelsesinnbydelsen gikk ut, rakte om lag førti hendene i været og gav til kjenne at de ville bli frelst. Trolig ble flere frelst inne på sykehuset.

Flere opplevde å bli helbredet. Jeg kan ikke glemme en mann som viftet med en stav og ropte ut: «Denne trenger jeg ikke lenger!» En som var omtrent blind på det venstre øye, pekte ivrig på fotograf Leen Spaans og ropte ivrig: «Jeg kan se deg, jeg kan se deg!!» Han fikk synet igjen. Etter møtet kom legen som hadde ønsket oss velkommen, bort til meg og sa smilende: «Tenk, du bad for alle mine pasienter!»

En mann ropte entusiastisk til Wiggo: «Tenk, jeg er blitt frelst!»

På møtet var også en journalist fra avisen Solomon Star. Han skrev en positiv artikkel på to sider om møtet.

Vi forlot dette skjønne landet med en halv million mørkhudete mennesker så mye rikere enn da vi kom.

Pastor Alfred med hele menigheten laget en avskjedsfest for oss som vi aldri vil glemme. Tydelig berørt sa han: «Velkommen tilbake neste juni. Da skal vi ha møtene på et stadion som er under bygging. Det tar 7000 mennesker.»

En pastor fra nabolandet Vanuatu ønsket oss velkommen til sitt land for å ha helbredelsesmøter.

«Dere skal få møte statsministeren der også,» sa han.

Vi gjemte ordene i våre hjerter og satte kursen tilbake til Norge via Brisbane i Australia.

POLITIKER: Lokalpolitikeren Noel Palosso sammen med sin kone Cathy. Begge ble både frelst og helbredet for flere sykdommer.

KASTET KRYKKENE: En jublende glad Casper Luiramo ble helbredet i knærne og kunne kaste krykkene. Casper er sekretær for visestatsministreren på Salomonøyene. Her står han sammen med sin kone Gillian og datteren Jolyn.

Publisert:
2003-06-27


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 3 - 2001

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15