Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Arild ble kvitt Bechterews- og er hoppende glad

SPREK: Barna beskriver faren som ustoppelig. Han har mye å ta igjen etter 24 år med Bechterews sykdom.
På en trampoline et sted på Romerike spretter en 75-åring rundt med barnebarnet sitt. Men slik har det ikke alltid vært.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Arild Tapio fikk Bechterews i en alder av 47 år. Sykdommen satte seg i ryggen og brystet. Fire ryggvirvler var stive.

– Jeg lå og vred meg om natta, var mye oppe og gikk. Når morgenen kom, måtte jeg bryte meg opp av senga. Klarte ikke å sitte på en stol. Hadde sånne smerter at jeg skrek, forteller finnmarkingen. De kalde vintrene i Tana var det verste.

– Arild kunne ikke ta på seg sokkene selv eller knytte skolissene, forteller fru Erna. Hun opplevde at ektefellen ble uføretrygdet som 50-åring.

– Jeg så andre med Bechterews bli krokrygget. Tenkte «huff! slik kommer også jeg til å bli», kommenterer Arild.

Et rykte

Familien Tapio hadde en nabo hvis stefar fikk kreft. Men kreften forsvant sporløst etter at Svein-Magne Pedersen var inne i bildet. Ryktene om Pedersens helbredelsesmøter gikk over hele Finnmark fylke, og nådde hjemmet til Erna og Arild.

Innen de rakk å søke hjelp for Arild sine plager, opplevde de å få hjelp til et familiemedlem som led psykisk. De mottok en salveduk til vedkommende. Erna forteller:

– Jeg opplevde at Jesus sa: «Jeg skal ta meg av ham.» Og slik ble det. Nå er han kvitt de psykiske plagene og ser lyst på livet.

Et stort øyeblikk

I mars 2004 ba Pedersen for syke under et møte i Austertana Misjonsmenighet. Erna og Arild var stinne av forventning da det ble deres tur til å få forbønn. Da Svein-Magne satte i gang, skjedde følgende:

– Jeg ble helt varm i hele ryggen og ned, noe forsvant ut gjennom beina, forklarer Arild. Pedersen sa: «Stå opp! Reis deg!»

– Jeg ble momentant frisk, kunne ta i golvet! Etter å ha vært syk av Bechterews i 20 år spaserte Arild Tapio ut fra bedehuset med en myk og god kropp.

En ungrein

Datteren Rita kan ikke dy seg, hun gir gjerne et sammendrag av det som har skjedd de fire årene faren har vært frisk:

– Pappa ble et nytt menneske. Han snekrer, ordner, ingen ting kan stoppe ham! Vi var vant til at han var redusert. Men nå, 75 år – og så kvikk! Sammenliknet med jevnaldrende menn virker han 10–15 år yngre. Han er en ungrein!

Arild ler av kommentarene. Familien prøver å bremse aktivitetsnivået, men lykkes ikke helt. Erna får et glimt i øyet når de snakker om trampolinen de har kjøpt. Den var visst ikke bare med tanke på barnebarna…

«Skikkelige syndere»

Ekteparet Tapio har i årenes løp vært tilstede på flere kristne møter nordpå. Men forkynnelsen var streng og alvorlig. De følte at de lå for tynt an til å kunne bli kristne selv om lengselen hadde ligget der lenge.

– Det var så enkelt da Svein-Magne forkynte! Nå gikk det jo an for en skikkelig synder å bli frelst! sier Erna og ler. Broren hennes var av samme oppfatning. I det samme møtet som Arild ble kvitt Bechterews, ga trekløveret til kjenne at de ønsket å bli frelst.

Kamerat

Å bli kjent med Svein-Magne har gjort underverk til både sinn og skinn, forteller ekteparet. Han er kjempegod å henvende seg til!

– Vi kan se lyst på fremtiden, det er EN som styrer oss, sier de to og nikker samstemmig. De snakker gjerne om bønn og om livet i lønnkammeret. Nattesøvnen har blitt så mye bedre etter at de fikk sin sak med Gud i orden.

Arild og barnebarnet Sebastian herjer rundt på trampolinen etter at Bechterewsen rant ut av kroppen hans. Nå kan han til og med bruke fottøy med skolisser, og han knytter dem selv!

BLE FRELST: Erna og Arild Tapio hadde lenge ønsket å bli skikkelig frelst. Ekteparet bor nå i Auli på Romerike.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15