Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Bjartes høyre arm var lam i hele 37 år– nå funker den!

GREPA TAK: Denne kaffekoppen er i tryggere hender enn noen gang etter at Bjarte Stusdal fikk tilbake følelse og bevegelighet i den høyre armen.
Bjarte Stusdal hadde ventet i forbønnskø hele lørdagen til ingen nytte, predikantens bønn var bortkastet. Fortørnet forlot han helbredelsesmøtet. Men noen timer senere skjedde noe uventet.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Bjarte griper et armbåndsur som ligger på bordet. Han tar det opp litt nølende mens han fingrer med lenken og studerer urverket.

Utenfor leiligheten hans på Lindås i Hordaland står rhododendronen i all sin prakt, sola steker fra skyfri himmel, alt ånder av liv og harmoni. Å håndtere en klokke er kanskje ikke mye å skrive hjem om, synes du. Det er bare det at Bjarte Stusdal (50) har vært lam i den høyre hånda i 37 år, og det som skjer ved stuebordet er oppsiktsvekkende og vel verdt en flaggheising.

Lokal pilegrim

– Jeg har gått fra null følelse til 90 % følelse i armen, sier han entusiastisk. Når jeg vasket opp tidligere, brukte jeg den venstre armen, nå bruker jeg begge, og da går det mye raskere, forteller han tilfreds og røper at husarbeid ikke er hans store kjærlighet.

– Hele hånda er forandret, det er stor forskjell! Endringen i strilens høyre arm skyldes ingen pilegrimsreise til Mekka, eller besøk ved hellige kilder. Bjarte forflyttet seg til idrettshallen i Knarvik som er en halvtimes biltur unna. Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen ba for syke i begynnelsen av juni, og Stusdal var en av 350 personer som ventet i kø i håp om hjelp fra oven. Skjønt håp og håp.

En bortkastet lørdag

Bjarte ble «tauet» på møte av kompis Terje, og diltet etter mest for å slippe mas. Han har blitt bedt for flere ganger tidligere uten resultat, og syntes knapt det var forsøket verdt.

Etter å ha ventet i sju lange og sju brede, ble Stusdal tilgodesett med en kort bønn. Armen kjentes like følelsesløs. Lørdagskvelden var bortkastet, Bjarte var «galen» og ønsket hele predikanten dit pepper’n gror eller i hvert­fall til nabokommunen. Imidlertid merket han en påfallende prikking og stikking i armen da han forlot lokalet.

Knus og knas

Litt senere på kvelden sitter Bjarte hjemme i leiligheten sin og ser på TV. Med ett merker han at den høyre armen er annerledes enn før, han kan bøye fingrene. Når han berører den høyre armen merker han at følelsen er tilbake!

Bjartes høyre arm har forårsaket mye bryderi opp gjennom årene, den har vært uberegnelig til tusen og en stadig årsak til knuste kopper og kar. Å løfte hånda i forsøk på å hilse funket dårlig, han eide ikke styring. En berøring skapte ingen fysisk reaksjon. Men nå!

– Jeg kan gripe, ta i, løfte handleposene med begge hender i stedet for bare med den venstre, holde i kaffekoppen, merker berøring!

Bjarte studerer hånda si, han åpner og knytter den om igjen og om igjen. Smilet brer seg fra øre til øre, men beskjeden som han er unngår han store ord.

Bare til pynt

Som tenåring var Bjarte en av landets beste friidrettsutøvere, så under et idrettsarrangement på Fana stadion falt han om av hjerneblødning. Den veltrente unggutten ble i hui og hast lagt på operasjonsbordet, og våknet opp med en vesentlig hjerneskade, epilepsi med mere. Hele høyre side av kroppen ble følelsesløs. Livet ble beintøft.

Den høyre armen har siden ikke vært annet enn til pynt. Han måtte lære seg å skrive og gjøre viktige oppgaver med den venstre. Hadde ingen tro på at armen noen gang skulle fungere normalt, til tross for venners standhaftige påstander.

Bjarte Stusdal er ikke fullt så fortørnet på predikant Pedersen som han har vært tidligere, han vil gjerne treffe igjen denne nordlendingen som kan være litt irriterende når han ber for folks sykdommer og plager.

Neste gang de to herrene møtes, kan Bjarte gjøre noe han har vegret seg for i flere tiår, han kan håndhilse!

NY ÆRA: Nå har Bjarte Stusdal to hender han kan bruke. Kjekt å ha.

Publisert:
2007-09-21


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 4 - 2007

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15