Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
ENGLAND ÅPNER SEG

Engelsk Lord: Det var et privilegium for meg å møte lord Ingleby fra Yorkshire. Han innbød meg til å besøke England.
Den 22. juli 2004 ble den engelske fiolinisten Margaret Beresford helbredet for en uhelbredelig lidelse i armen. Ingen kunne da ane at en brukken arm skulle føre til at evangeliets dør skulle bli brutt opp i England.

Tekst: Svein-Magne Pedersen
Foto: Solveig Pedersen

Denne julidagen kom en kvinne i 60-årene inn på MJLs kontor på Hægeland i Vennesla kommune. Hun presenterte seg som Margaret Beresford, fiolinist fra England. I 1987 emigrerte hun sammen med mann og barn til Norge. I 12 år har hun vært organist i Øvrebø og Hægeland kirker, og er i dag lærer i fiolin og piano ved Sogndalen og Iveland kulturskoler.

Hennes karriere tok en brå slutt en oktoberdag i 1998. Biskop Skjevesland skulle da bli innsatt som biskop i Agder. Det var samtidig en avskjedsfest for den tidligere biskopen. Under festen danset Margaret polka sammen med flere andre gjester i en ring. Plutselig hengte den høyre helen seg fast i en løs list på gulvet. Hun falt pladask fremover og knekte den venstre armen i fallet. Bruddet var komplisert og og sykehuset i Kristiansand lyktes ikke med å sette det rett på plass. Armen ble skjev. Hun kunne ikke lenger snu på armen og kunne nesten ikke røre på fingrene sine. Hennes karriere som fiolinisk lå i grus. Avisene Fædrelandsvennen

og VG skrev en god del om saken. På Rikshopsitalet kunne de ikke hjelpe henne.To dyktige spesialister ved to sykehus i London kom til samme konklusjon.

Den 22. juli oppsøkte Margaret Svein-Magne på hans kontor. Hun ville ha forbønn for noe annet enn armen, men Svein-Magnes kone, Solveig, husket det som sto i avisene og spurte om hun ikke ville ha forbønn for armen også. Det ville hun. Mens hun sto ute i kontorlandskapet, la Svein-Magne en hånd over bruddstedet, ba en kort bønn – og så begynte ting å skje. Slik beskriver hun opplevelsen:

– Plutselig begynte fingrene mine å bevege seg hurtig, som om de spilte fiolin. Det gikk av seg selv. Jeg hadde ingen kontroll på det. Etter ti minutter sluttet fingrene mine å «spille». Da kunne jeg bevege dem fritt. Tommelen, som før ikke kunne åpne seg, hadde fått full bevegelighet, og den tidligere skjeve armen min var blitt rett! Margaret skyndte seg hjem. Der tok hun fiolinen og kunne igjen spille på sitt gamle instrument. I seks år hadde den ligget urørt i fiolinkassen.

Til England

Margarets mann, Nigel, er også fiolinist og underviser på en rekke skoler i fylket Yorkshire i Nord-England. En gang i fjor var Margaret i England på et møte i en anglikansk kirke. Der møtte hun en engelsk lord. Han fikk stor interesse for hennes mirakelhistorie. Margaret fortalte om Svein-Magnes helbredelsestjeneste. Da utbrøt han begeistret: «Få den mannen til England!» Han trengte selv forbønn.

I februar i år dro Svein-Magne, Solveig og Margaret til fylket Yorkshire i England og traff denne mannen, lord Ingleby. Selv hadde han tidligere sittet i ti år i den engelske regjeringen, i The House of Lords. Sammen med sin kone, lady Ingleby, tok han vel imot dem alle. De ble invitert til å være med på en gudstjeneste i en stor anglikansk kirke, St. Barnabas Anglican Church, i storbyen Middelsbrough. Det var et hyggelig møte med mange gode kristne i en fornyet anglikansk kirke. Senere ordnet lord Ingleby med at Svein-Magne skulle få møte kirkens hovedprest. Dessuten skulle han også få tale i en annen kirke et sted utenfor Middlesbrough – Holly Bush Christian Fellowship.

Den 17. mai i år dro de samme tre på en ny englandstur. Denne gangen fikk Svein-Magne et hyggelig møte med presten i denne store anglikanske menigheten, Erik Wilson. Eriks mor er norsk. Selv er han født i Drammen, men flyttet til England som ett-åring. Erik er også prost i byen sin, med overoppsyn med tjue andre kirker. Under gudstjenesten tok Erik Svein-Magne frem på podiet i kirken. Her ble han introdusert for menigheten. Med seg fra England fikk han med seg en invitasjon til å tale på et helbredelsesmøte i St. Barnabas Church. Like etter møtet sendte prost Erik kirkens vaktmester til Svein-Magne med beskjed:

– Han ønsker å bli frelst, led ham til Gud, Svein-Magne.

Fem minutter senere kunne vaktmester John Limon erklære seg frelst.

– Min første frelsesfrukt i England ble altså en anglikansk vaktmester! utbrøt en glad evangelist etterpå.

Ryktet om Svein-Magnes tjeneste hadde begynt å spre seg. Til kveldsmøtet i en fri evangelisk menighet søndag kveld kom det over 200 mennesker. Her helbredet Gud flere syke mens de satt i salen. Et ektepar hadde kjørt 25 mil for å bli helbredet. På turen til møtet ble kvinnen helbredet for tretthetssyndrom. Da hun kom frem til forbønn, kunne hun fortelle om denne merkelige opplevelsen. Både mann og kone ble frelst under møtet.

Flere kirker i England ønsker nå Svein-Magne velkommen til å ha møter i deres respektive menigheter. I begynnelsen av oktober blir det ny englandstur.

Helbredet: Leddgikten slapp taket. Nå kan Maureen Thornthon bevege fingrene smertefritt.

På helbredelsesmøte: Svein-Magne taler til mange forventningsfulle tilhørere i menigheten Holly Bush Christian Fellowship.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15