Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Da helbrederen kom til Vardø

KARISMATISK: Forkynneren Svein-Magne Pedersen gjestet Vardø forrige helg.
Jeg står i Vardø velferdshus og ser på en forsiktig, men forventningsfull forsamling. Det er helbredelsesmøte i regi av Elim, pinsemenigheten i Vardø, og jeg vet ikke helt om det blir noe à la amerikanske tv-predikanter eller sørlandspietisme.

Tekst og foto: Avisa Østhavet/Steinar Kristiansen

Det er første gang jeg er på et slikt møte, og om forsamlinga har forventninger, så har jeg også en forestilling om masse halleluja, tungetale og litt frenetisk religiøs virksomhet. Men vi er i Vardø i Finnmark og vi snakker tross alt om sindige finnmarkinger. Men det er annerledes.

Fullt hus

Jeg blir tatt vel imot av arrangørene, som tydeligvis ikke har noe imot at avisa er der. Svein Magne Pedersen er kveldens hovedattraksjon, og mange har tydeligvis hørt om ham og hans evne til å kanalisere Guds helbredende kraft gjennom seg, og forstander Frank Håvik har vel aldri hatt så mye folk på sine møter før. Her er det fullt hus, og folk kommer fra hele fylket for å høre og se Svein Magne Pedersen i aksjon. Jeg hørte Hammerfest, Berlevåg, Båtsfjord, Tana, Vadsø, Kirkenes og til og med Fauske nevnt i løpet av den tiden jeg var der.

- Gi så det svir

Møtet blir åpnet med sang i kjent frelsesarme-stil etterfulgt av bønn og kollekt. Her blir menigheten oppfordret til å ”gi så det svir”, og at ”Gud vil velsigne deg i samsvar med hva du har gitt”. Men så kommer han da, ”mirakelmannen” Svein Magne Pedersen, og forsamlingen setter seg litt lenger ut på stolene. Til da hadde stemningen vært litt avmålt, men dette endrer seg så fort Pedersen starter. Og han er god. Veldig god. Dette er en morsom og engasjert kar med bøttevis av overskudd og en showmann av dimensjoner.

Tatt vel i mot

Menigheten klukker og ler og koser seg, og Østhavets journalist koser seg med dem. Svein Magne Pedersen snakker med overbevisning, og tar et par helbredelser på strak arm, og i følge de involverte så virket det helt fint. Han gir jernet, og trekker forsamlinga med seg. Han snakker om alt fra støvsugerselgere til helsekost, og jeg får følelsen at jeg er på en slags søndagsskole for voksne. Men budskapet om frelse og helbredelse blir vel tatt imot, kanskje fordi hele seansen skiller seg så radikalt fra en gudstjeneste i kirken.

Store forventninger

Etter hvert har han 40-50 hender i været når han spør om noen i salen vil frelses, og alle blir tatt hånd om personlig, enten av hovedpersonen selv eller de personlige veilederne. I pausene kan man få seg en matbit, for helbredelsesdelen med personlig forbønn kan ta tid. Jeg snakker med en av arrangørene, og han regner med at de vil holde på til 3-4 tiden natt til søndag. De fremmøtte har store forventninger til denne delen. Jeg snakker med noen vardøværinger som er til stede, og de forteller om syke slektninger som er der for å få helbredelse.

Det varierer litt hvor mye tro de enkelte har på Pedersens evner, men det er vel det som er hovedbudskapet: Tro kan flytte fjell.

SMEKKFULLT: Svein-Magne Pedersen har åpenbart stor appell. Velferdshuset har vel knapt vært så fullt noen gang tidligere.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15