Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Gud forlenget Håvards høyre ben med fire cm:
En «usedvanlig symmetrisk» helbredelse

Forlengelse: Gud forlenget mitt høyre ben med fire cm, like mye som tykkelsen på denne boka, sier Håvard Erikson
Høsten 2005 var Håvard Eriksons høyre ben fire centimeter kortere enn det venstre. Ryggsøylen og hoftene var skjeve, og hadde forårsaket smerter gjennom tjue år. Etter forbønn av evangelist Svein-Magne Pedersen i fjor høst er det høyre benet blitt fire centimeter lengre. Hoftene ble «usedvanlig symmetriske». Tromsøværingen halter ikke lenger, smertene er borte.

Tekst og foto: Svein-Magne Pedersen

Helt siden tidlig i tenårene har Erikson hatt smerter i ryggen og hoftene. Lengden på beina var ulik, og gjorde at tromsøværingen haltet. I midten av tenårene kom han i kontakt med rusmiljøet, og ble avhengig av narkotiske stoffer. Etter 15–16 år som narkoman var kroppen veldig medtatt, og han var syltynn.

Et nytt liv

For to år siden ble Håvard kristen, og livet fikk en helt ny kurs. Han begynte å spise godt, og la på seg flere titalls kilo. Vektøkningen hadde ikke bare heldige følger. Smertene i ryggen og hoftene ble verre. Kameraten, Tommy Hansen, la godt merke til at Håvard ble hengende etter når de var ute og spaserte. Helst unngikk Håvard å gå på tur. Et weekendbesøk i Bergen holdt på å ta knekken på ham.

– Jeg vandret rundt i byen, men de brosteinsbelagte gatene var en mare for ryggen. Han fikk isjiasliknende smerter med iling nedover i beina.

– Smertene var lammende, jeg trodde jeg holdt på å omkomme, forteller han. Da kvelden kom, våget han verken å bøye seg eller å ta av seg skoene. I hverdagen ellers var han knapt i stand til å reise seg fra en stol eller sofa.

Skjevheter

Det var mora hans som jobber i helsevesenet, som nødet ham til å søke hjelp for plagene. Hun mente han kunne få laget en spesialsåle til å ha i skoene. Håvard, som nå er bosatt i Vennesla, oppsøkte fastlegen sin på samme sted. Legen så tydelig skjevheten i ryggsøylen og hoftepartiet, og målte lengdeforskjellen i beina til fire centimeter. Det høyre beinet var kortere enn det venstre. Håvard ble henvist til spesialist ved Spesialsykehuset for rehabilitering (SSR), tidligere Kongsgård sykehus, i Kristiansand.

Jordnær type

Mens han ventet på time hos ortopeden, ble det arrangert møte i Pinsemenigheten Filadelfia, Vennesla, der Svein-Magne Pedersen talte og ba for syke. Dette var 15. oktober 2005. Håvard dro på møte i håp om at Gud skulle reparere ryggen. Han hadde vært på et møte med evangelisten tidligere, men da torde han ikke å søke hjelp. Denne gangen mannet han seg opp og søkte forbønn, – men jeg hadde ingen overdreven tro, forteller han nøkternt.

Tromsøværingen var en av de siste som ble bedt for, det var langt over midnatt før det ble hans tur.

– Svein-Magne ba meg sitte godt inntil stolryggen og strekke fram beina. Evangelisten så tydelig differansen. – Jeg kjente ingen ting mens han ba. Flere spurte om noe var skjedd, og Håvard svarte ærlig at han ikke visste om han var blitt helbredet. – Jeg er en jordnær type, understreker han.

«Inkompetent lege»

Tre uker senere hadde Erikson time hos ortopeden i Kristiansand. Spesialisten leste igjennom journalen hvor det stod svart på hvitt om plagene og skjevhetene gjennom tjue år. Ortopeden sjekket ryggsøylen, men fant ut at den var helt rett. Både legen og Håvard ble overrasket. Erikson hadde riktignok kjent seg noe bedre, men visste ikke sikkert om det skyldtes forbønnen. Spesialisten sjekket hoftene.

– De er usedvanlig symmetriske, konkluderte legen. Beina ble også målt, og de var nøyaktig like lange.

– Legen som du har vært hos må være helt inkompetent, utbrøt spesialisten. Han mente at fastlegen neppe kunne være utdannet ettersom han hadde begått så grove feil.

Epikrise uten krise

Håvard fortalte da Kristiansand-legen om forbønnsmøtet med Svein-Magne.

– Ja, enten er fastlegen din inkompetent, eller så har det skjedd et mirakel, uttrykte legen på Kongsgård. Deretter sendte han oppdatert epikrise tilbake til Eriksons fastlege i Vennesla. Under det neste besøket hos fastlegen, vitnet Håvard om hva som hadde hendt. Legen gledet seg over det som var skjedd, men kommenterte ellers ikke hendelsen.

Sterkt vitnesbyrd

Nå, året etter forbønnsmøtet, kan Håvard se tilbake og konkludere med at hverdagen er blitt veldig annerledes. Han som før haltet, beveger seg helt fint. Smertene er borte. Kamerat Tommy, også han tromsøværing, bekrefter at forandringen er tydelig. Han som før slepte foten etter seg, går nå helt fint. Han nevner heller ikke smerter av noe slag.

Selv er Håvard overveldet over det som har hendt. – Det er helt utrolig det som har skjedd. Jeg tror jeg er blitt helbredet gjennom et mirakel, – eller er jeg kanskje litt rar?

Mora som så gjerne ville få ham til spesialist, har fått noe å gruble på, hun vet ikke helt hva hun skal tro.

– Det som har skjedd er et sterkt vitnesbyrd også for andre, forteller en lykkelig tromsøværing. Nå kan han spandere på seg en tur til Bergen uten frykt for konsekvensene.

Formidlet miraklet: Etter at Svein-Magne ba for Håvard Eriksons på møte i Filadelfia Vennesla, forsvant en 20 år gammel rygglidelse idet foten vokste ut 4 centimeter.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15