Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Mannen som ikke greide å skjære seg ei brødskive

KOMPISER: Reidar Olsen og brødkniven er kompiser.
«Sykdommen din er det ingenting å gjøre med. Vær forberedt på et liv i rullestol.» Denne nedslående beskjeden fikk Reidar Olsen fra ulike leger tidlig på 80-tallet. Diagnosen var uhelbredelig psoriasisleddgikt.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Mannen du ser på bildene heter Reidar Olsen. Han har nettopp kappet og kløyvd ti favner ved, bygd garasje og jobbet som håndverker 37,5 timer pr. uke. 72 åringen forbrenner kalorier og sliter ut verktøy som få andre. Men hvordan i all verden kan slikt skje? Har legestanden bommet fullstendig?

Dyster diagnose

For å ta det hele fra begynnelsen: Reidar Andreas Olsen kommer fra vårt nordligste fylke, fra den lille bygda Polmak, et lassokast fra finskegrensa. Flere slektninger ble rammet av leddgikt, blant annet hans egen mor. Selv fikk han den dystre diagnosen i 1979, 45 år gammel. Blodprøvene viste revmatisme og leddgikt av verste sort. Yrkeslivet som butikkeier og håndverker fikk en bråstopp. Den arbeidsglade seksbarnsfaren ble spådd ei framtid i rullestol. Skulle liksom sitte der og se på mens kona Else måkte snø, staket opp kloakken, skiftet til vinterdekk, hogde ved og selvfølgelig forsørget familien i ledige stunder.

Uføretrygdet

I 1982 flyttet familien til Østlandet i håp om å bremse sykdomsutviklingen. Leddgikta ble ikke bedre av østlandsklimaet, den leser ikke flyttemeldinger. Reidar ble uføretrygdet etter kort tid. Finnmarkinger er ikke laget av silkepapir. Ei heller Olsen. Men verkingen i hender og knær var mer enn han kunne utholde. I tillegg slet han også med hemorroider. Ofte fordoblet han dosene med Naprosyn og Felden, noe som resulterte i brennende magesmerter og blod i urinen. Av og til fikk han kortisonsprøyter satt i leddene, og det hjalp for en kortere periode. Underlig nok holdt han motet oppe, og «trøstet» seg med at smertene ville ta slutt når hele kroppen var forkrøplet av leddgikt.

Farvel til trekkspillet

Om natta kunne plagene bli så ille at han måtte stå opp, fyre i Jøtul-ovnen nede i stua, og søke lindring fra varmen. Leddene ble mer og mer deformerte.

– Fingrene mine lignet på Jahn Teigen sine, de var krokete og pekte i alle retninger, forklarer Reidar. Derfor så han seg også nødt til å selge det kjære trekkspillet fordi han ikke orket synet av det vakre instrumentet som nå var blitt kun en pyntegjenstand. Instrumentet var et italiensk Borsini til en verdi av flere tusen kroner. Reidar hadde gått flere trekkspillkurs, blant annet hos den anerkjente musikeren Ottar Johansen. Nå hadde leddgikta konsumert ikke bare yrkeskarrieren, men også hans elskede hobby.

Brødkniver til besvær

Når Reidar puslet i huset på egen hånd, var det jevngodt med å slippe løs en smårolling i kjøkkenskuffen. Han hadde overhode ikke styring på noe sånt som en kniv, og greide ikke å gjøre noe så selvfølgelig som å skjære seg ei brødskive. En dag Else kom hjem fra jobb, fant hun mannen med en blodig klut rundt hånda. Tommelfingeren hadde fått hard medfart.

– Jeg rakk ikke å skifte ut av uniformen før jeg måtte fyke av gårde til legevakta og få deg limt sammen, sier Else og gapskratter. De flirer begge av hendelsen, men den gang var det ikke mye å le av.

Svein-Magne i farta

En dag fikk Reidar øye på en notis i lokalavisa Romerikes Blad. Pinsemenigheten Håpet på Skarnes skulle arrangere helbredelsesmøte med en kjent evangelist. Evangelisten er redaktør av bladet du leser. Olsen vokste opp i et læstadiansk hjem med foreldre som var « kristne til fingerspissene». Selv om foreldrenes strenge gudsliv hadde vært litt i meste laget, hadde Reidar beholdt troen på Gud, og hadde ingen sperre mot å søke hjelp hos Svein-Magne Pedersen og pinsefolket. Positive erfaringer med nordnorske håndspåleggere hadde gitt håp om at løsninger fantes.

Det var bare ett hinder mellom Reidar og en eventuell helbredelse: Transport. Husholdets sjåfør, Else, hadde arbeidshelg, og ikke ville han plage noen andre til å kjøre til Skarnes. Han måtte bli hjemme! Reidar ringte arrangøren og klaget sin nød. Helbredelsesbehovet ble nedskrevet, og de lovte å påkalle høyere makter.

En ny kropp

Samme kveld som pinsevenner og andre venner møttes til mirakelmøte, satt Reidar hjemme i sin egen stue tjuefem kilometer unna og opplevde noe fantastisk: Smertene forsvant! Overraskelsen var stor. To – tre dager senere var hevelsene vekk, og han hadde fått mer bevegelighet i kroppen. Da det var gått enda noen uker, hadde Reidar Olsen fått en ny kropp.

– Fingrene mine var blitt rette som på et nyfødt barn, huden var blitt pen og glatt! Alle symptomer på den uhelbredelige sykdommen var borte. Det samme gjaldt hemorroidene. – Endelig var jeg frisk og kunne begynne å leve som et vanlig menneske. Tenk, jeg fikk til og med sove, sier han, fremdeles overveldet.

Vedstabel til begjær

Siden mirakelmøtet på Skarnes har Reidar vært helt frisk. Han har ikke vært hos lege en eneste gang. – Hva skal jeg med lege som har Jesus, legen over alle leger?

Mannen har levd et aktivt liv. Hjemmet på Fenstad er rehabilitert i stor stil. Han viser meg vinduer han har skiftet, peker på nylagt parkett på ett av de tre stuegolvene, forteller om flis-legging og oppussing av kjøkkenet.

Vedskjulet kan gjøre enhver forfrossen nordmann grønn av misunnelse: Ti favner ved står og godgjør seg til neste vinter. Det er ingen andre enn Reidar selv som har kappet og kløyvd, og det i løpet av bare to uker. I tillegg har han jobbet fem dager i uka med bygging av garasje og oppussing av en leilighet for en eiendomsutvikler på Årnes. Sammen med kona liker han å fantasere om hvilke jobber de ville søkt om de var noen tiår yngre.

Pass deg, Gelius!

Den 5. oktober 2005 var Svein-Magne Pedersen gjest i TV2-programmet «Holmgang». Reidar var en av de som var foreslått til å delta som «vitne», men ble ikke tatt ut. Synd for seerne at ikke Reidar fikk fortalt sin historie, men heldig for statskirkepresten Einar Gelius hvis popularitetskurve er underlagt tyngdekraften også her på Romerike. Reidar blir vred når han tenker på Vålerenga-presten.

– Kritikerne av helbredelse ved bønn er ofte de som selv ikke har vært syke, poengterer han og uttrykker støtte og tillit til Pedersens virksomhet. Det er Gud som har gjort dette.

Takknemlig

– Jeg kan garantere at verken leger eller skolemedisin hjalp meg det grann. Else og Reidar har ikke feiret helbredelsen enda. De vet ikke helt hvordan det skulle gjøres.

– Men jeg takker Han der oppe, sier Olsen, og peker forklarende opp i lufta. Barnetroen er forsterket etter at Gud grep inn.

– Jeg takker for at jeg er frisk, sier han, og knepper sammen de pene hendene sine og liksom viser meg hvordan han gjør det.

Mot alle odds er han en sunn og energisk mann som kan skjære seg ei brødskive når det behøves, åpne de dørene som trengs, og fyre i ovnen. Mest for kosens skyld, ikke for å jage smerter på dør.

MIRAKELHENDER: 72-åringens vakre hender var en gang forkrøplet og smertefulle. Nå utretter de store ting.

VINTERVED: I vedskjulet står favn på favn og vitner om at alt er mulig.

Publisert:
2007-01-07


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 5 - 2006

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15