Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Helbredelsesmøte

Tekst: Svein-Magne Pedersen

Møteannonsering er ikke alltid så enkelt som mange synes å tro. Hva skal man kalle møtet når gjeste-predikanten kommer til byen, hvor stor skal annonsen være, skal man bruke bilde av forkynneren i annonsen og hvor mange annonser skal menigheten se seg råd til å spandere på møteaksjonen? Annonsen skal virke tiltrekkende på folk, vekke interesse for allmennheten.

Det er ikke alle menigheter som er «oppegående» når det gjelder moderne annonsering. Janteloven gjør seg også gjeldende på dette området også. «Annonsen bør være liten og uanselig for at ikke predikanten skal bli stor i seg selv eller at han skal skygge for evangeliet om Jesus,» kommenterte en leder. Dette er en misforståelse, for Gud ønsker å bli synlig gjennom oss (Joh 20:21; Apg 3:4-6).

For mange år siden overhørte jeg en samtale mellom en menighets-leder og en av eldstebrødrene. «Du lot vel ikke annonsen være for stor?» spurte menighetslederen. «Nei, jeg satte inn en liten enspalters annonse,» svarte eldstebroren, og begge var fornøyde. De følte at de hadde vært svært så kristelige i sin gjerning, spart noen kroner for Guds sak, latt Gud bli stor og predikanten liten. Jeg hadde reist mange mil for å komme hit og håpet på en stor forsamling av forventningsfulle mennesker, og så fikk jeg høre dette! Jeg fikk rett i mine antagelser, det var plass til mange flere i møtesalen. Logikken er klar: Det man ikke vet, det vet man ikke!

Dette får meg til å tenke på et besøk jeg avla på et indianerresevat i Canada. Jeg fortalte noen ledere der at jeg skulle ha møte i et nabo-reservat noen mil unna et par uker senere. «Kan dere sette opp plakater angående møtet her i reservatet noen dager før møtet?» spurte jeg en av lederne i indianermenigheten. Indianeren så litt arrogant på meg og sa: «Slikt trenger vi ikke, vi føler når dere skal ha møtet, og så kommer vi.» Jeg ville ikke ta opp diskusjonen med ham, men håpet at det ville bli en følelsesmessig fulltreffer. Men dengang ei! Ved 21-tiden om kvelden var møtet i indianerreservatet ferdig. Vi hadde pakket instrumenter og annet tilbehør i bilen og skulle til å kjøre - da dukket endelig folket fra nabo-reservatet opp. For ikke å skuffe dem, måtte vi starte over igjen med et nytt møte.

Folk kommer sjelden på møtet fordi Ånden drar dem dit. De kommer fordi de blant annet var blitt gjort kjent med møtet gjennom en annonse. På våre møter skjer det nesten hver gang at folk blir frelst som egentlig kom for å bli helbredet. De hadde tilfeldigvis lest om helbredelsesmøtet i en avisannonse. Det vekket interesse. Konklusjon: Dårlig annonsering fører til at færre kommer på møtet og færre blir frelst. Annonsering har i denne sammenhengen med frelse å gjøre, og må derfor ikke skje på måfå. Her må man ikke spare på kronene eller la ukyndige folk ta seg av annonseringen!

Jeg pleier å kalle mine møter for helbredelsesmøter. Jesus kom for å helbrede. Hans helbredelse var tre-foldig: ånd, sjel og legeme (Luk 4:18). Jesus kjørte sin virksomhet på to meier: frelse og helse. Han drev med helbredelse hver dag (Luk 13:32). Praktisk talt alle hans møter var helbredelsesmøter (Lukas 6:18). Dessverre har våre tradisjoner og vår vaklende tro på helbredelse skjøvet disse sannhetene langt ned på listen over viktige sider ved Jesus.

For noen år siden skulle jeg ha helbredelsesmøter på et sted hvor flere kirker og organisasjoner stod bak. En av de ledende tok seg den frimodigheten å lage et stort banner med tittelen: «Helbredelsesmøter». Det satte han opp i en sving på hjemstedet. En svært treffende plassering. Man kunne ikke annet enn å se annonseringen. Men en av de gruppene som stod bak arrangementet, trakk seg ut i protest. De skammet seg over oppslaget. Egentlig skammet de seg over evangeliet ifølge Jesaja 53:4-5.10.

Men mange kom til møtet, og mange ble frelst og helbredet. Det verden er interessert i, og det som Bibelen sier er den mest effektive måten å evangeliere på (Apg 9:35), skammer noen kristne seg over. Med denne tittelen lover man ikke helbredelse til noen. Man forteller at her kan hvem som helst få hjelp til å bli kvitt sykdommer. Legene kaller sine senter for «Legesenter». De lover ikke med dette noen helbredelse, men de forteller folk at her er det mulighet til å få hjelp.

Helbredelsesmøter - skurrer ordet ennå i dine ører, får du lese Jesaja 35:6-7 og Lukas 11:4-6. Slutt å spille respektabel kirke når synderne dør utenfor kirkedørene og sykehuskøene ingen ende har!


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15