Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Direktør, dr. philos. Kåre Larssen
Frelsen er det største jeg har opplevd

DET STØRSTE: Tidligere direktør, dr. philos. Kåre Larssen kan smykke seg med mange fine titler. Han har både utrettet og opplevd mye. I Vindafjordhallen sa han offisielt ja til Jesus. – Dette er det største som har hendt i livet mitt, uttrykte han spontant etter møtet.
– Dette er det største som har hendt i livet mitt, sa tidligere direktør, dr. philos. Kåre Larssen (65) da han tok imot frelse på Svein-Magne Pedersens invitasjon i Vindafjordhallen 13. april i år.

Tekst og foto: Lisbeth Hoskuldsen

Han har både opplevd og utrettet mye, Kåre Larssen fra Espevær nord for Haugesund. 19. august fylte han 65 år og fikk følgende omtale i Aftenposten: «Larssen er tidligere direktør i Internasjonale Prosjekter, og har 34 års utenlandstjeneste bak seg. Som fiskeriekspert og gjennom sitt engasjement for internasjonale matvarelagre har han besøkt og arbeidet i de fleste landene i verden. Han var blant annet en av pionerene innen fiskeriutviklingen i Det arabiske hav. Han er medlem eller honorært medlem av en rekke internasjonale selskaper og har mottatt flere utmerkelser, blant annet gullmedalje fra den koreanske stat. Videre har han vært nominert til Nobels fredspris og til den alternative Fredspris.»

Fra fisker til direktør

Kåre vokste opp på Espevær, et lite lokalsamfunn som den gangen hadde omkring 500 innbyggere, og der det meste dreide seg om fiske. Fiske ble det også som skulle engasjere Kåre. Femten og et halvt år gammel reiste han ut på fiske for første gang. Dette var begynnelsen på det som til sammen skulle bli ni år på sjøen. Her gikk han alle gradene, fra fisker og messegutt til styrmann og skipper.

Kåre hadde tatt en treårig navigasjonsutdannelse i Haugesund i forbindelse med at han ville til sjøs. Men utdannelsen var langt i fra ferdig. I 1980 reiste han til USA for å studere videre.

– Jeg studerte i til sammen syv år, fire av dem sammenhengende, forteller Kåre. – Studiene resulterte i en MBA grad (Master of Business Administration) og en doktorgrad i ledelse.

Kåre jobbet i flere land, India, Sør-Korea, Indonesia, Midt-Østen og Pakistan. Den første jobben etter endt utdannelse var for Indiafondet. Han begynte som skipper på et havforskningsfartøy, og ble etter hvert assisterende fiskerileder på land med base i Chcoin i India. Prosjektet gikk ut på å undersøke fiskeriressursene i Det Indiske Hav.

106 land

Kåre har hatt ansvaret for 41 prosjekter de siste 19 årene. Det har vært fiskeriprosjekter, havneprosjekter og skipsfartsprosjekter. Prosjektene har vært finansiert av Verdensbanken.

– Jeg har vært i 106 land, forteller han. – Det som har gjort størst inn-trykk er den store forskjellen mellom folkegrupper, rike og fattige. Det er for mye folk i verden i dag.

Kåre gav ut boken «Mat for fred» (Universitetsforlaget 1985), skrevet på bakgrunn av erfaringene fra de fattige landene han har jobbet i. Han understreker at ansvaret for befolkningseksplosjonen og matvaremangelen ligger hos regjeringen i det enkelte land. Han skryter av Norad som fra 1965 har jobbet for å hjelpe folk i u-land. – Men de har ikke vært flinke nok til å få fram de gode prosjektene sine, sier han. – Derfor har de høstet en del kritikk.

Guds velsignelse

Kåre Larsen har kunnet smykke seg med mange fine titler som direktør, professor og kaptein.

– Den som har det overordnede ansvaret for et prosjekt kalles gjerne direktør, sier Kåre og skryter av alle de hyggelige menneskene han har fått anledning til å jobbe med i årenes løp. – Jeg har alltid vært så heldig å komme sammen med gode folk, sier han. – Jeg har alltid truffet dyktige og samarbeidsvillige mennesker.

Han trekker gjerne fram et par perioder i livet som har vært spesielt interessante. Den gangen han var skipper på trålfiske i Barentshavet på slutten av 50-tallet, og da han var direktør for et fiskeriprosjekt i Pakistan i 1979.

– En møter mye motgang når en leder så mange prosjekter, sier Kåre. – Men jeg har kjent Guds velsignelse og beskyttelse hele mitt liv.

Han vokste opp med besteforeldre som var veldig religiøse.

– Jeg fikk Bibel av bestemor på morssiden til konfirmasjonen, sier han. – Jeg har lest i Bibelen hver dag og blitt bønnhørt mange ganger.

Kåre har alltid sett på seg selv som kristen, men ville svært gjerne offisielt ta imot frelsen.

– Svein-Magne inspirerte meg til å gå fram og ta imot frelse da han besøkte Vindafjord den 13. april i år, sier Kåre. – Jeg føler stor lettelse over endelig å ha gjort dette etter å ha tenkt på det en mannsalder.

FRA HJERTE TIL HJERTE: Dr. Kåre Larssen i samtale med Svein-Magne Pedersen etter møtet i Vindafjord-hallen.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15