Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Mirakellørdag i Bergen:
Nakkeslengskadde Sondre fikk nytt liv

Sondre Norheim fra Askøy hadde bestemt seg for å delta på Svein-Magnes seminar i Bergen den 25. februar. Tenåringen var overbevist om at han ville bli kvitt nakkeslengskaden dersom han fikk forbønn.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Det var ikke få som måtte opp i øyekroken og tørke bort en tåre da 13 år gamle Sondre fortalte sin historie. Åtte år gammel fikk han en alvorlig nakkeslengskade i forbindelse med lek på trampoline. Gutten var hos slektninger, tok salto og landet på hodet.

– Jeg hørte at det knakk i nakken, forteller han. Plagene kom gradvis og bestod av stivhet, smerter i hodet og nakken, og mye hodepine.

Familien oppsøkte den anerkjente røntgenlegen Jostein Kråkenes. MR -undersøkelsen viste at 2/3 av båndene i nakken var revet tvers av. Sondres skade ble definert som den verst tenkelige etter en skala fra 1–3.

Sporty og tøff

Gutten har alltid vært aktiv og sportsinteressert. I tillegg har han ualminnelig høy smerteterskel. Han valgte derfor å fortsette med fysiske aktiviteter på skolen og i fritida. Beskjeden fra fysioterapeuten var også klar: «Hold deg i aktivitet.»

– Sondre er en tøff gutt som aldri klager, forteller mamma Elisabeth om familiens storebror. Tross de daglige smertene han måtte slite med, var han aktiv blant annet i høydehopp hvor han ble kretsmester i 2005. Idretten var en hjelp til å glemme plagene, og fokusere på det som var artig og sosialt. Men det var en pris å betale. Sondre tilbrakte mye tid hjemme for å hente seg inn. Smertene spiste mye krefter.

Tilgivelse og helbredelse

– Bare den gutten blir bra, får det være det samme med oss andre, tenkte nok vi som satt i salen da Sondre var framme til forbønn. Svein-Magne og Solveig hadde da brukt god tid til å undervise om ulike sider ved helbredelse. Solveig tok utgangspunkt i boka si: «Tilgivelse, nøkkelen til Fred, Frihet og Framgang». Hun understreket at bitterhet og manglende tilgivelse kan ødelegge tilværelsen og sinnet vårt. Tilgivelse og helbredelse henger nøye sammen. Hun refererte til Jobs bok og prøvelsene han var igjennom.

– Vi må vokte oss vel for å gå i selvmedlidenhetens snare. Når våre medmennesker sliter med sykdom, plager og prøvelser, må vi ikke gi feil råd, men vise vei videre. Deretter oppfordret ekteparet til en «loftsrydding» hvor hver og en tok tid til å tenke over om vi bærer på bitterhet overfor noen.

Store utgifter

Men tilbake til vår alles kjære Sondre. Gutten hadde vært til alle mulige typer behandlinger. Ofte flere ganger i uka. Mamma Elisabeth tipper at de har hatt 40–50 000 kroner i ekstrautgifter som følge av skaden. Noen av behandlingsformene har hjulpet litt. Men stadig var smertene så store at gutten og foreldrene ikke visste sin arme råd. Han kunne også spørre: – Må jeg leve med dette resten av livet?

Foreldrene søkte hjelp blant annet hos Misjonen Jesus Leger. Da Svein-Magne holdt møter i Loddefjord kirke i november 2005, var Sondre og mamma Norheim til stede. Der ga tenåringen til kjenne at han ønsket å være en kristen. Han fikk også forbønn for nakken, og ble bedre på venstre side.

To ganger, og vekk me’n!

Familien abonnerer på bladet Legedom. Sondre leste om Tore Kristoffersen (Legedom nr.1 /2006) som ble helbredet fra nakkeslengskade etter å ha hatt plagene i 13 år. Gutten tenkte at når Tore ble bra, så hadde han selv en sjanse også. Kunne han bare bli bedt for en gang til, så kunne han bli frisk. Da Sondre fikk greie på at Svein-Magne Pedersen skulle arrangere Mirakellørdag på Scandic Bergen Airport Hotel, sa han ifra til foreldrene: – Dit vil jeg!

Føles fantastisk!

Svein-Magne stod lenge med hånda på nakken til Sondre. Det var dørgende stille i rommet. Det var som om alle holdt pusten og prøvde å hjelpe til. Sondre fortalte at det begynte å krible i kroppen. Så begynte han å skjelve i knærne. Deretter i nakken. Varme bredde seg nedover ryggen. Selv prøvde han å koble ut alle tanker på smerter, han drømte seg av gårde. Da evangelisten tok hånda bort fra nakken, var alle smertene borte.

– Jeg er helt fin, det føles fantastisk! forteller han, fryktelig glad. Jeg vet ikke hvorfor ikke jeg selv og alle andre reiste seg og jublet da Sondre ble helbredet. For det var stort å oppleve. I stedet ble det mer tørking av tårer hos mamma Elisabeth og et ikke lite antall seminardeltakere.

Uvant å være bra

På vei hjem til Askøy ringte Sondre til pappa Lars Erlend og fortalte den store nyheten. Han reagerte med ubeskrivelig lettelse og glede. – Alle er glade, forteller foreldrene. Poden fikk mange spørsmål om helsetilstanden i dagene som kom. – I nakken der helbrederen holdt hånda, er jeg helt fin. Over skuldrene er jeg litt øm. Det er uvant at det ikke gjør vondt, og rart å være bra. Mamma Elisabeth Norheim er overveldet, lettet og glad.

– Det var fantastisk at dette hjalp. De har prøvd alt. Selv hadde hun ikke store forventninger til seminaret. Hun likte seg godt, enda hun ikke beskriver seg selv som kristen og slett ikke cruiser rundt på møter. Seminaret ga henne en indre ro. Det var personlig og annerledes. Og absolutt verd forsøket!


Publisert:
2006-04-11


Tatt fra publikasjonen Legedom
Nr. 2 - 2006

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15