Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Helbredet for svaksynthet

Nytt syn: Svaksynte Siw Nina kan nå se klart etter forbønn over telefonen med Svein-Magne Pedersen.
Siw Nina Sjursen (22) fra Sandnes har slitt med dårlig syn hele livet. Hennes medfødte dårlige syn gjorde det vanskelig for henne i skole- og arbeidslivet. For fire år siden ringte hennes mor Gerd Sjursen til Svein-Magne og fikk forbønn for Siw Nina. Siden da har hun hatt godt syn.

Tekst og foto: Johan Hovda

Siw Ninas øyelegespesialist skrev den 15. april en legeattest som bekrefter at Siw Ninas syn er stabilt og så godt at hun kan ta arbeid som krever helseattest. Hun kan også ta bilsertifikat.

Ustabilt og dårlig syn

Moren forteller at de tok Siw Nina med på undersøkelse hos en øyelege i Stavanger første gang da hun var seks måneder gammel. Siden har det vært regelmessige kontroller to til tre ganger i året.

Siw Nina hadde en medfødt øyelidelse som bestod i mangel på pigment. Det gjorde henne lyssky. Hun hadde også en ufrivillig øyebevegelse, som medførte nedsatt syn. Hennes samsyn var uten dybdesyn, hun skjelte innover og hadde en uregelmessig krumning på hornhinnen.

Vanskelig skolegang

Siw Nina har hatt det vanskelig på skolen. Det å lese og gjøre lekser var et ork for henne. Hun måtte legge hodet på skakke og holde boken tett opp til øynene for å se tall og bokstaver. Hun klarte ikke å henge så godt med i skolearbeidet som hennes klassevenner. Lesning av bøker og tegneserier ble det heller lite av i hennes barndom. Hun hadde mer enn nok med leksene. Det dårlige synet førte også til at nakken ble stiv, hun var anspent og hadde hodepine. Siw Nina hadde lett for å bli trett og utmattet.

Bedre studiesituasjon

I 1996 fikk hun en ny øyenlege. Han gav henne mange gode praktiske råd for å bedre hverdagen. Siw Nina fikk også tilsendt lydbøker fra Blindeforbundet.

Etter ungdomsskolen begynte Siw Nina på omsorgsfaget.Det ble en merkbar forandring i studiesituasjonen. Hun fikk pc, som gjorde at lesing og skriving gikk lettere. Livet ble bedre for Siw Nina. Hun gikk i en klasse på Gand videregående skole som hadde et tilrettelagt opplegg for elever med lese- og skrivevansker. Studieopplegget gikk over tre år, som kombinerte teori og praksis. Siw Nina fikk praksisplass i en barnehage. Hun var med på å passe på barn, skifte bleier, lede samlinger, lese for barna og visse dager ha ansvar for måltidene. Siw Nina likte å jobbe i barnehage, men på grunn av hennes svake syn fikk hun ikke fortsette etter de tre årene.

Forbønn over telefonen

Moren ringte til Svein-Magne våren 2001. – Jeg ringte for å få forbønn for min datters svaksynthet, forteller hun og Svein-Magne bad for henne. Siden den dagen har synet blitt bedre og bedre. Kort tid etter forbønnen merket Siw Nina at hodeverken kom bort og hun sov godt om nettene. Nå kunne hun lese uten å bli trett. Brillene hun hadde hatt siden fire års alderen brukte hun ikke under lesingen.

Medlem i bokklubb

– I dag, fire år etter forbønnen, er synet mitt godt, sier Siw Nina. – Jeg er nærsynt og trenger briller når jeg er ute, men hjemme kan jeg gå hele dagen uten briller. Nå kan jeg lese uten briller og blir heller ikke trøtt av det. Siw Nina er med i en bokklubb som sender ut fire bøker i måneden. – Jeg leser hver bok helt igjennom for jeg må jo få med meg hele fortellingen, sier hun.

Hun er takknemlig for at synet er blitt godt. Med en legeattest i hånden, vurderer hun å søke arbeid i barnehage og ta sertifikatet. Faren Tom, som kjører egen drosje er mer enn villig til å gi henne kjøretimer.

Ny helbredelse

Siw Nina fikk også forbønn for dårlige bein og kramper på helbredelsesmøtet på Sandnes 16. april i år.

– Når jeg gikk, merket jeg at jeg slang litt med høyre foten, forteller hun. – Mitt høyre bein var litt lengre enn venstre, og en gang jeg hadde på meg stripete sokker så jeg det klart. Jeg har også hatt vondt i korsryggen som følge av beina. Jeg plagdes også med kramper i foten, spesielt etter å ha gått lengre turer eller anstrengt meg på jobben. Om nettene kunne krampen komme, spesielt i høyrefoten. Noen ganger bet jeg tennene sammen på grunn av de intense smertene.

Siw Nina fortalte Svein-Magne om sin korte og lange fot, samt krampene, og fikk forbønn. Senere på kvelden oppdaget hun var god. – Da jeg gikk ut av bilen, merket jeg at det hadde skjedd noe med den venstre foten, sier hun. – Jeg gikk nå helt normalt og merket at venstre foten var blitt sterkere.

– Krampene er også kommet bort. Jeg har jobbet for fullt denne uken, og får ikke lenger kramper slik jeg gjorde før. Verken i ryggen er borte, sier hun.

– Nå gleder jeg meg over å leve livet og utnytte de mulighetene det gir, sier Siw Nina.


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15