Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
  Gi en gave
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
På leir med indianere

INDIANERLEIR: Kenneth (t.v.) og Anne-Helen Pedersen (midt foran, med datteren Linnea på fanget) sammen med noen av de unge indianerne og et par ledere som deltok på leiren.
Å være leder på en indianerleir i Canada er både lærerikt og inspirerende. Det kan Anne-Helen og Kenneth Pedersen fra Kristiansand skrive under på.

Tekst: Svein-Magne Pedersen

– «Chief Cornerstone Summer Camp» var en opplevelse for Kenneth og meg, sier Anne-Helen Pedersen etter at en seks-dagers camp er til ende.

Ekteparet var begge ledere sammen med to indianske pastorpar i menigheten Chilliwack Native Pentecostal Church i British Columbia, Canada. Leiren gikk av stabelen fra 1.–6. august i år. Deltakerne var var i aldersgruppen 6–10 år (ma.–tir.) og 10–18 år (ons.–lø.).

Hver dag var de unge indianerne med på utflukter («field trip»). De deltok på aktiviteter med leker og sport. På «craft-time» tegnet og farget de noe som hadde med forkynnelsen å gjøre, og avsluttet dagen med flammende leirbål. Etter god skikk blant indianerne lå de i telt under hele leiren.

Pastorene i indianermenigheten underviste om de ti bud, Jabes’ bønn og om Josef, «drømmenes konge». Veien til frelse ble også poengtert. Gledelig var det å se at noen ble frelst og flere søkte fornyelse.

De unge deltakerne kom fra indianerreservatet Cheam, og noen kom fra reservater i nærheten. Siste kvelden underholdt «Jeff’s Band» med frisk kristen sang og musikk. Og etter god indiansk skikk lød trommene utover reservatet så høyt at flere kom for å se på. Da noen voksne indianere fikk høre og se hva som foregikk, skjønte de at dette var noe positivt for barn og unge.

De unge lider mye på grunn av den hvite manns ildvann. Alkohol- og narkotikaforbruket er stort hos de voksne. Neste år vil det nok bli enda enda flere på indianerleiren.

– Jeg ble helt rørt da en ung indianerjente fortalte om forholdene hjemme: «Jeg blir så redd når pappa og mamma slåss,» sier Anne-Helen. Inntrykkene fra leiren sitter dypt hos MJLs to medarbeidere. Anne-Helen er sekretær på kontoret i Vennesla og Kenneth (vår sønn) er IT-ansvarlig.

Vår stiftelse har drevet misjon blant indianerne i Canada siden 1994. Fra 1997 har vårt arbeide vært konsentrert blant indianerstammen Sto:lo Nation («elvefolket»). Vår misjon støtter hver måned arbeidet som gjøres i denne indianermenigheten.

Det føles godt å betale tilbake på noe av den skaden som hvite har påført naturfolket i Nord-Amerika. På vårt felt i provinsen British Columbia har vi hatt flere misjonærer. Dessuten er vår datter Anniken ansatt på vårt misjonskontor der.

Anne-Helen og Kenneth har fått innbydelse til å komme på neste års leir. Det støtter vi fullt ut!

INDIANERPASTORER: Chilliwack Native Pentecostal Church har to pastorpar i ledelsen, far og sønn med sine koner. Fra venstre pastorparene Patti og Gary Victor, Melanie og Andrew Victor med datteren Annelynn.

© 2017 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Fri oss fra det onde
(Bok)

365 løfter om Guds beskyttelse i vanskelige tider. En andaktsbok. Guds plan for endetiden

Denne hendige lille andaktsboken på ca. 380 sider inneholder 365 løfter om beskyttelse fra Bibelen, ett løfte for hver dag i året. I en verden hvor alt synes å gå i oppløsning med kriger, vold, kriminalitet og politisk usikkerhet, fins det kun én trygg ankergrunn for troen – Guds uforanderlige løfter om beskyttelse for sine barn. Gud kan ikke si noe og mene noe annet. Han står bak sine løfter om beskyttelse av sine egne når verden holder på å gå av skaftet.

Føler du deg utrygg i en høyst urolig verden, vil Svein-Magnes nye andaktsbok være med på å gi deg en trygg grunn under dine føtter. Gud er med gjennom alt!


Gi gave over internett

Ved bruk av mobiltelefon og kort kan du nå fort og enkelt støtt vårt arbeid.
Les mer

Klikk:
giengave.jpg

Takk for at du støtter arbeidet!

 

Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15